Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brak okna w kuchni

martylka12

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie;-) Od pewnego czasu jestem posiadaczką starego poniemieckiego domu. Obecnie jesteśmy na etapie przygotowań do modernizacji kuchni. Niestety jest ona położona w środku domu między 3 pokojami i przedpokojem. Jej kształt to prostokąt i na nieszczęście nie ma okna!!!!! :bash:Jakoś nie wyobrażam sobie kuchni bez okna i czy ktoś z Was ma pomysł na aranżacje "Niby" okna? Nie wiem, myslałam o lustrze w kształcie okna i listewkach? Nad tym wykonać karnisz i przewiesić przez niego zasłonkę lub firankę. Czy ktoś z Was zetknął się gdzieś z jakimś pomysłem na stworzenie sztucznego okna w kuchni? Meble będą w kształcie U, a szafki górne tylko na ścianie na wprost wejścia;-) Nie mam jeszcze projektu bo sama sobie go ułozyłam w głowie, ale mam nadzieje, że wszystko jest zrozumiałe z tych moich wypocin? Będę wdzięczna za wszelaką odpowiedź...

No właśnie. Ja też znalazłam tylko to okno z żaluzją. Niestety nie jest w moim guście. Przez weekend zastanawiałam się nad opcją wykonania sztucznego okna: gotowa stara rama, pod to szkło mleczne i podświetlenie od spodu, wykonanie drewnianego parapetu, mały karnisz i przez to przewieszona firanka lub zasłonka ... najlepiej byłoby wybić kawałek ściany i wpuścić to w głąb, ale jedyne miejsce gdzie mogę to wykonać to ściana przy kominie, więc wpuszczenie chyba odpada...

:(