martylka12 20.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie;-) Od pewnego czasu jestem posiadaczką starego poniemieckiego domu. Obecnie jesteśmy na etapie przygotowań do modernizacji kuchni. Niestety jest ona położona w środku domu między 3 pokojami i przedpokojem. Jej kształt to prostokąt i na nieszczęście nie ma okna!!!!! :bash:Jakoś nie wyobrażam sobie kuchni bez okna i czy ktoś z Was ma pomysł na aranżacje "Niby" okna? Nie wiem, myslałam o lustrze w kształcie okna i listewkach? Nad tym wykonać karnisz i przewiesić przez niego zasłonkę lub firankę. Czy ktoś z Was zetknął się gdzieś z jakimś pomysłem na stworzenie sztucznego okna w kuchni? Meble będą w kształcie U, a szafki górne tylko na ścianie na wprost wejścia;-) Nie mam jeszcze projektu bo sama sobie go ułozyłam w głowie, ale mam nadzieje, że wszystko jest zrozumiałe z tych moich wypocin? Będę wdzięczna za wszelaką odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 20.01.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Czy ktoś z Was zetknął się gdzieś z jakimś pomysłem na stworzenie sztucznego okna w kuchni? Po wpisaniu w google 'sztuczne okno' coś ciekawego można znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 21.01.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.01.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Sztuczne okno. Podświetlana żaluzja http://inspektorgadzet.blox.pl/resource/window.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.01.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Pomysł z podświetlaną żaluzją super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 21.01.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Dobrym rozwiązaniem są też luksfery -nie muszą być wcale w kształcie okna -może być jeden pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.01.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Też myślałam o luksferach, ale chyba autorce nie zależy na doświetleniu pomieszczenia, tylko na "złudzeniu" posidania okna w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martylka12 24.01.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No właśnie. Ja też znalazłam tylko to okno z żaluzją. Niestety nie jest w moim guście. Przez weekend zastanawiałam się nad opcją wykonania sztucznego okna: gotowa stara rama, pod to szkło mleczne i podświetlenie od spodu, wykonanie drewnianego parapetu, mały karnisz i przez to przewieszona firanka lub zasłonka ... najlepiej byłoby wybić kawałek ściany i wpuścić to w głąb, ale jedyne miejsce gdzie mogę to wykonać to ściana przy kominie, więc wpuszczenie chyba odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.01.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 a w jakim stylu ma byc kuchnia? To może już iść za ciosem i dać jakąś fototapetę ? Jeśli iluzja, to na całego, a nie sama rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.01.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 http://gadzetomania.pl/images/2010/06/eScape-496x346.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martylka12 24.01.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 a w jakim stylu ma byc kuchnia? To może już iść za ciosem i dać jakąś fototapetę ? Jeśli iluzja, to na całego, a nie sama rama kuchnia jest w stylu nowoczesnym. Kolor czerwono - czarny tzn ma być. termin realizacji to maj;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts