Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zgadzam się z ZygmuntemRolicz, takie zapisy w umowie będą najlepszym rozwiązaniem. Swoją drogą wybraliście już ekipę? Ze swojej strony mogę polecić firmę Marbud, znajomi korzystali i nie mieli w sumie zastrzeżeń do ich wykonania. Podrzucam link do oferty jakbyście byli zainteresowani. http://www.favore.pl/387034_budowa-domow-oraz-kompleksowe-wykanczanie-wnetrz-warszawa-okolice-warszawy-mazowieckie.html

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak ci klient odmówi tuz przed samą robotą to tez będziesz brał zaliczki. U mnie to wyglada tak:

Zapis z umowy

"1. W razie niewykonania lub nienależytego wykonania umowy Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy następujące kary umowne:

a) _____ % wartości umowy za każdy rozpoczęty dzień zwłoki w udostępnieniu obiektu, nie więcej jednak niż _____ % wartości umowy,

b) _____ % wartości umowy w przypadku odstąpienia od umowy z powodu okoliczności, za które odpowiada Zamawiający."

Sa również kary dla wykonawcy, żeby nie było :D

Wszystko fajnie tylko że mój znajomy podpisał umowę z zaliczką na budowę ogrodzenia. Wpłacił zaliczkę istniejącej firmie a kiedy przyszedł czas realizacji okazało się, że ta już nie istnieje. Właściciel gdzieś na zachodzie i teraz zostaje sąd. Tyle, że jak się sądzić gdy nie wiadomo gdzie jest właściciel firmy?