Bold 20.01.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 kiedy usłyszałem tego newsa w radiu myślałem że robią sobie jaja,okazuje się że nie, świat do reszty zdurniał: Kanadyjska Rada ds. Standardów Emisji zakazała emisji w całym kraju klasycznego rockowego hity "Money for Nothing" grupy "Dire Straits". Bo zawiera sformułowania antygejowskie! Utwór powstał 26 lat temu i był nadawany przez stacje radiowe na całym świecie. Teraz jednak, na fali poprawności politycznej, Kanadyjczycy doszli do wniosku, że tekst piosenki Marka Knopflera jest "ekstremalnie agresywny wobec gejów i lesbijek". Dlatego nie może już być nadawany w swej oryginalnej formie. Chodzi o występujące w tekście słowo "faggot" (pedał). Na szczęście ta decyzja nie oznacza, że piosenka całkiem zniknie z kanadyjskiego radia. Nadawcy będą mogli ją puszczać, jeśli zagłuszą feralne słowo. http://www.fakt.pl/-quot-Money-for-Nothing-quot-zakazana-w-Kanadzie,artykuly,92951,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 21.01.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Może nie mają większych problemów, a może wręcz mają za dużo, więc temat zastępczy się przyda..... , z resztą tak jak u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 21.01.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Cicho, bo zaraz jakiś biedroniopodobny u nas też o to będzie zabiegał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 26.01.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Lepiej być niepoprawnym:) „Major osłupiał, oczy przetarł z gniewu blady Zawołał: „Bunt! Buntownik!” - i dobywszy szpady Biegł przebić……” Adam Mickiewicz „Pan Tadeusz”, Księga X I ja też osłupiałem czytając o prowincjonalnych Radwańskich. Prowincjonalnych bo nie potrafiących dobrać się do sponsorskiego tortu. Prowincjonalnych bo zjadających okruchy z marketingowego stołu. Artykuł w tym tonie ukazał się w krakowskim dodatku Gazety Wyborczej. Dziennikarz przedstawia opinie Wojciecha Fibaka o Radwańskich. Zwróćmy uwagę, że przedstawia, ale nie cytuje. Cóż to zmienia? Ano wiele. Fibak mógł wygłosić te opinie zarówno poprzedniego dnia, jak i przed tygodniem. A termin opublikowania tego artykułu jest znamienny. Ukazał się on w trakcie Australian Open. W trakcie wielkoszlemowego turnieju, w którym Agnieszka Radwańska powróciła po ponad trzymiesięcznej przerwie i w którym wygrała trzy kolejne mecze. Tekst ukazał się jeszcze przed pojedynkiem z Chinką Peng. Czyli nasza dziewczyna gra i wygrywa, a w tym czasie u nas w gazecie otrzymuje kuksańce, że jest prowincjonalna. Pomijam fakt, że artykuł ukazał się w dodatku krakowskim, i że jednym z dowodów na prowincjonalność ma być, jak rozumiem, promowanie Krakowa a nie jakiegoś koncernu - giganta. Ta troska o cudzy portfel i chęć napełnienia go za wszelką cenę jest dla mnie dziwaczna, ale rozumiem, że niektórzy mają prawo tak myśleć i czuć. Ale dlaczego tych rozważań nie umieścić kiedy indziej, powiedzmy po turnieju. Czy w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Włoszech kłuje się własnych sportowców w trakcie trwania zawodów? Skąd ta gorliwość?Radwańscy narazili się publikując na swojej stronie internetowej krytykę raportu MAK o katastrofie smoleńskiej oraz wyrazy solidarności z rodzinami pilotów, których obciąża się winą za katastrofę. Ośmielili się też życzliwie wspomnieć o filmie „Mgła” Joanny Lichockiej i Marii Dłużewskiej. Wszystko to w zakładce sport i polityka. Krótko mówiąc opowiedzieli się nie po tej stronie co wypada. Ot, niepoprawność polityczna. Prowincjonalizm, panie. Napisałem Radwańscy a nie Radwańskie bo stronę redaguje ojciec, Pan Piotr. Ale córki, znają treść i ją akceptują. I w porządku. Ale nie dla wszystkich. Gdyby Radwańscy przychylili się do wersji o naciskach głównego pasażera wtedy co innego. Mogłyby liczyć na nominacje do licznych nagród: osobowości roku, najpiękniejszych Polek albo i pary roku. Ale teraz koniec. Prowincjonalizm z nich wylazł.I to mi się w Radwańskich podoba. Bo dziś prowincjonalizm to bezkompromisowość, a niepoprawność polityczna – odwaga. Nie wiem pisząc te słowa czy Agnieszka wygrała z Clijsters w ćwierćfinale. Z całego serca życzę jej tego. Ale nawet jeśli przegrała jest dla mnie kimś godnym szacunku. Nie płynie z prądem. http://przemyslawbabiarz.bloog.pl/id,328595124,title,Wielki-SZACUN-dla-Radwanskich,index.html?ticaid=5bab6 Edytowane 26 Stycznia 2011 przez aaroncio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 26.01.2011 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Legendarny komentator Andy Gray stracił pracę. Stacja "Sky Sports" rozwiązała z nim umowę po tym, jak żartował na antenie z sędziny liniowej Sian Massey. Cała sytuacja miała miejsce w sobotę przy okazji meczu Wolverhampton - Liverpool. Gray oraz prezenter Richard Keys stwierdzili - nie wiedząc, że są na antenie - że Massey nie wie, na czym polega spalony. "Ktoś powinien zejść do niej na dół i wytłumaczyć, na czym polega spalony" - powiedział Gray i nazwał wyznaczenie kobiety na arbitra "szaleństwem". Reakcja stacji "Sky Sports" była natychmiastowa. Gray w poniedziałek został zawieszony, a we wtorek wyrzucony z pracy. http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Andy-Gray-wyrzucony-z-pracy,wid,13072012,wiadomosc.html?ticaid=1bab8&_ticrsn=5 REKLAMAhttp://l.i.wp.pl/a/i/default/nav/dol.gifCzytaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 26.01.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Gray w poniedziałek został zawieszony, a we wtorek wyrzucony z pracy. Wszystko przez to, że po analizie poklatkowej powtórki sytuacji boiskowej okazało się, że pani sędzia miała rację nie gwiżdżąc spalonego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 27.01.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Wszystko przez to, że po analizie poklatkowej powtórki sytuacji boiskowej okazało się, że pani sędzia miała rację nie gwiżdżąc spalonego.. A gdzie można zobaczyć tą analizę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.01.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 A gdzie można zobaczyć tą analizę? A pojęcia nie mam. Przekazuję informację, którą usłyszałem w mediach [nawet nie pomnę, w których]. Jakie to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 27.01.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 A pojęcia nie mam. Przekazuję informację, którą usłyszałem w mediach [nawet nie pomnę, w których]. Jakie to ma znaczenie? W przypadku takich konsekwencji ma. Jeżeli rzeczywiście gość się pomylił i niesłusznie wskazał na błąd sędziny, to można przełknąć naganę o zwolnieniu nie mówię bo to przegięcie. Ale jeżeli miał rację,to zwolniono go za krytykę kobiety a to jest przegięcie delikatnie mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.01.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Sądzę, że to zwolnienie było właśniew tym spowodowane. Tzn. gdyby ograniczył się do krytyki werdyktu arbitra i stwierdził : sędzia kalosz, to nawet gdyby nie miał racji uszłoby mu to na sucho. Ale jeżeli jako powód złej decyzji uznał płeć sędziego [sędziny?] a nie jego umiejętności zawodowe, to powinien wylecieć - jest to dyskryminacja. To to samo gdyby stwierdził, że sędzia jest do d..y bo jest gejem, Murzynem, Arabem czy Świadkiem Jehowy. W tym przypadku jestem za poprawnością polityczną. A to, że w tym konkretnym przypadku komentator nie miał racji świadczy tylko o braku kwalifikacji lub [co bardziej prawdopodobne w jego przypadku] o tym, że popadł w rutynę. I to akurat nie powinien być powód do usunięcia po kilkudziesięciu lat nienagannej pracy.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts