michal_mlody 21.01.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam i zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besia84 21.01.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 21.01.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Dzięki. Chciałbym być na takim etapie jak Ty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 22.01.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 patrze na projekt...- górne linie okien są na różnej wysokosci...wygląda też jakby każde okno inne...górne okna (wys 210) inne niz drzwi tarasowe (230...)na elewacji tarasowej nad oknem podział okno/drzwi balkonowe przesunięty względem okna jadalni i górne okienko jakies małetroche to wygląda jakby dom miał zeza.- spadek na działce aż taki duzy ze po prawej stronie schody zewnętrzne ?- wejscie na góre koliduje z otwartymi drzwiami - moze zmien kierunek otwarcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 22.01.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 To zdjęcie które wkleiłem było jeszcze przed drobnymi zmianami. Niektóre okna na tym projekcie mają jakieś ozdóbki typu gzyms. Jeżeli chodzi o okienka koło górnych drzwi balkonowych to będą większe. Kierunek drzwi do łazienki jest już zmieniony. Spadku na działce nie ma. Działeczka prosta. Nie rozumie o co chodzi z tymi schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 22.01.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Również kibicuję. Dom prosty i funkcjonalny. Ciężki rok przed Tobą. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 29.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Wpadłam się przywitać pochwal się jakie plany na ten rok, pozdrawiam i zapowiadam następne wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 31.01.2011 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mam nadzieję SSZ, ewentualnie SSO. zobaczymy co z tego wyjdzie. Instalacje planuje robić w następną zimę. Najgorsze jest to, że muszę to wszystko pogodzić ze swoją pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 31.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 No to będę trzymać kciuki żeby plany się spełniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.02.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 jak chcesz grzać prądem to musisz wymyśleć domek o parametrach pasywniaka żeby nie zbankrutować... pomyśl o PC - węgiel drożeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam wszystkich. Jakiś czas temu zaczęliśmy przygotowania do budowy wymarzonego domu.Domek będzie parterowy z poddaszem użytkowym z garażem jednostanowiskowym o powierzchni zabudowy 110m2. Założenia: - dom energooszczędny - ściany porotherm 25 + 20cm styropian - podłoga 20cm styropianu + ogrzewanie podłogowe na całej powierzchni - ogrzewanie (kocioł gazowy kondensacyjny lub .............) - wentylacja mechaniczna z odzyskiem - ocieplenie poddasz 30cm wełna lub styropian - dachówka cementowa - brak kominka!!! - w miarę możliwości GWC glikolowy (idealne warunki glebowo-wodne:yes:) To są podstawowe założenia których będziemy się trzymać. Jak bym czytał swój Dziennik Powodzenia i w razie czego służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 jak chcesz grzać prądem to musisz wymyśleć domek o parametrach pasywniaka żeby nie zbankrutować... pomyśl o PC - węgiel drożeje II taryfa i roczny koszt ogrzewania nie przekroczy 1500 zł. Nie takie straszne co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 04.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 II taryfa i roczny koszt ogrzewania nie przekroczy 1500 zł. Nie takie straszne co ? mówisz o prądzie? wiem, że się da, tylko trzeba jednak zachować większą uwagę i dokładność przy budowie bo przy grzaniu prądem pomyłki i niedokładności sporo kosztują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Tak, ale pasywniaka nie trzeba budować.Wystarczy tak jak wspomniałeś bardzo dokładnie wykonać izolacje i powinno być dobrze.Koszt jaki podałem nie dotyczy pierwszego sezonu grzewczego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 04.02.2011 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jak bym czytał swój Dziennik Powodzenia i w razie czego służę pomocą. Powiem Ci, że Twój dziennik budowy był inspiracją do budowania domu energooszczędnego. Gdy go przeglądałem jakieś półtora roku temu to nawet nie myślałem o takiej budowie. Od tamtego momentu aż do dzisiaj są ludzie którzy chcą mnie od tego odciągnąć, ale nie dam się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 04.02.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 mówisz o prądzie? wiem, że się da, tylko trzeba jednak zachować większą uwagę i dokładność przy budowie bo przy grzaniu prądem pomyłki i niedokładności sporo kosztują... Myślę, że dokładność będzie na 1 miejscu. Większość prac wykonam sam z pomocą rodziny i pomocników tj.fundamenty. mury, tynki, wylewki, docieplenie, poddasze, może dach no i chyba ogrzewanie z pomocą fachowca - jak takiego znajdę Co do grzania domu to chyba zostanę przy buforze + grzałki + kociołek wszystko-palny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 24.02.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Miał być gaz ale nie dam 5tys za przyłącz Na ten prąd zdecydowałem się w sumie dzięki forum, bo wszyscy dookoła chcą mnie przekonać że mnie to zrujnuje. Ale ja im pokaże. Mam nadzieje:) A ten piec to taka sobie alternatywa dla kominka, w kotłowni będzie cała skrzyneczka browarka. Myślę teraz nad kotłownią (takie małe plany), i kto mi to wykona hehe. Pewnie będę pierwszy w mojej okolicy co takie cuda ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 03.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 No proszę jeszcze wiosna nie przyszła a Wy juz działacie, masz racje nie ma na co czekać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 03.03.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zima czy wiosna hmm nie ma znaczenia ważne że pogoda dopisała:) nawet trochę opaliłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 23.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Fajny ten Wasz domek, trochę przypomina naszą "południową" w wersji lustrzanej. Trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts