rkowal79 18.08.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witaj Michał. Gratulacje z postępów prac. Przelukałem dziennik i wielki szacun dla Ciebie. Budowałeś SSO sam?? Muszę sobie skopiować fotki wymiennika ciepła (bufora). Przy średnicy 800mm i wys 2300mm będzie miał jakieś 1100l odejmując wężownice. Też buduję dom energooszczędny (niskoenergetyczy). grubość izolacji to 20cm elewacje, 20cm podłogi, 35cm wełny. Mostki w szczytach będą likwidowane, mostek w tarasie częściowo zlikwidowany przez izolowanie termiczne tarasu. Żadnych balkonów itp. (szczegóły w dzienniku ) Pozdrawiam z północy Polski PS.uzupełnij dziennik :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 19.08.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Do tej pory wszystko sam robiłem, tzn ja, tata, brat i pomocnicy Do dachu miałem tylko ekipę. Działa w tej branży to trochę łatwiej mi było Masz rację coś dziennik zaniedbałem. Na dzień dzisiejszy jestem po tynkach, wylewkach, ogrzewaniu podłogowym, instalacjach wody, prądu, odkurzacza centralnego. W trakcie prac jest poddasze i przewody do WM Wszystko "tymi ręcami". W niektórych dziedzinach trzeba było się trochę podszkolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 21.08.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Witaj. Już dopisałem Ciebie do zakręconej kolejki samorobów w moim dzienniku. Jest nas naprawdę DUŻOOOOO!!! Jakiego producenta i jaki typ instalacji CO i H2O w domu robiłeś (klejony, na złączki, zgrzewany, typ rurek?) jak sięsprawuje i czy zmieniłbyś na inny jakbyś miał czas i pieniądze. Szukam możliwie najlepszego rozwiązania ale nie z tych ekstremalnie drogich oczywiście. Prosze o odp (najlepiej w moich komentach abym nie szukał :P:P) Zastanawiam się nad Wavinem PEX/ALU/PEX na złączki skręcane - do 95'C Pozdrawiam Radek Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 16.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Witam możesz mi napisać pw dlaczego dawałeś piankę na chudy beton bo niedługo ja też będę walczył że styropianem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekk1980 05.10.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam możesz mi napisać pw dlaczego dawałeś piankę na chudy beton bo niedługo ja też będę walczył że styropianem . Zapewne aby uchronić folię od uszkodzeń na chudym betonie który nigdy nie jest idealnie gładki, zawsze ma jakieś ostrzejsze krawędzie. Zastanawiam się tylko jak ta pianka zachowywać się będzie pod wylewką, jak od spodu podejdzie wilgoć, bo panele to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 08.10.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A co niby ma się z nią stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 14.10.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam!Widzę że już więcej za niż przed... i gratuluje samozaparcia roboczego. Mam pytanie odnośnie nagłośnienia w domu, jak sterowane, skąd, jakie głośniki, kable itd.Jestem na etapie instalacji także chłonę wszelkie info na temat nagłośnienia, WM, GWM , H2O, CO, OC. Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.10.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 dopiero teraz sprawdziłem gdzie jest Lubiąż ... ze 2x w roku bywam w Polkowicach na tym zdjęciu z zacieraniem posadzki widać rurę i przewód od OC??? czemu z posadzki wychodzi a nie ze ściany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 15.10.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam! Widzę że już więcej za niż przed... i gratuluje samozaparcia roboczego. Mam pytanie odnośnie nagłośnienia w domu, jak sterowane, skąd, jakie głośniki, kable itd. Jestem na etapie instalacji także chłonę wszelkie info na temat nagłośnienia, WM, GWM , H2O, CO, OC. Dzięki i pozdrawiam! Instalacja głośnikowa tylko w salonie pod system 5+1, przekroi kabli nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 15.10.2012 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 dopiero teraz sprawdziłem gdzie jest Lubiąż ... ze 2x w roku bywam w Polkowicach na tym zdjęciu z zacieraniem posadzki widać rurę i przewód od OC??? czemu z posadzki wychodzi a nie ze ściany ?? R&K Nie Lubiąż tylko Libiąż woj. Małopolskie A ta rura to pod szufelkę w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.10.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 no tak ... oj ja czytać chyba nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 03.01.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Urzekł mnie dach bez okien połaciowych - jak zwykle zresztą To poprawia wyniki energooszczędne domku. Życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i 3mam kciuki:) Ile trwało postawienie sso? Od marca do listopada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuwoj 18.02.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witam, czy mogę prosić o wyjaśnienie jak Pan rozwiązał temat kanału w garażu z piwniczką? Może jakieś zdjęcie? Jestem na etapie modernizacji mojego projektu i zastanawiam się nad kanałem lub piwnicą w garażu z otworem w płycie.Pozdrawiam Wojtek z Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 19.02.2014 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam. Zrobiłem po prostu płytę z dziurą jak typowy kanał. Pod całym garażem jest wolna przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts