DEZET 28.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Czyżby klimakonwektor? Jaka cena- może być na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.03.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 nagrzewnica jakaś dziwnie podobna do mojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 29.03.2012 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Czyżby klimakonwektor? Jaka cena- może być na PW Nie, Promont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 29.03.2012 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 nagrzewnica jakaś dziwnie podobna do mojej No nie da się ukryć tylko u ciebie chyba troszkę większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.04.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Nie wymyślałbym - styropian i folia na podłogi. Ładnie prace suną do przodu. A czemu roznitowałeś ustrojstwo? Średnica nie pasowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 11.04.2012 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Średnica pasowała. Z tym kawałkiem musiałbym zamontować nagrzewnicę prawie na stałe (zapiankować). A tak to będzie przytwierdzone do muru i w razie W można będzie to zdemontować. Chciałem perlit, ale to sporo wyjdzie licząc perlit i gips. Zastanawiam się też aby dać cienką piankę taką jak pod panele i na to gruba folia. Wydaje mi się że zniknie problem przedarcia folii. Chudziak mam bardzo ładnie wylany i zatarty na gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 12.04.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Jakoś na siłę chcesz "ulepszać". A jak wilgoć wejdzie w ten podkład, to co zrobisz? Po to izolujemy, żeby izolacja cieplna nie dostała wody. Lepiej kupić grubą folię, zrobić duże zakładki, skleić je dodatkowo vapour-em (do klejenia folii) i spokój. Folię przetrzesz tylko podczas układania i chodzenia po niej, ale jak masz gładko zatarty chudziak to bym się nie bawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 23.04.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 A dlaczego nie papa termozgrzewalna i na to styropian? Bo widzę, że piszesz o folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 23.04.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Sam nie wiem. Jedno to koszty:) a drugie to brak doświadczenia z takim systemem. Jak robię od czasu do czasu wylewki to zawsze idzie folia która i tak jest podziurawiona przez różne spinki i mocowania do różnych instalacji, a w dodatku chudziak taki że porażka. No i ludzie żyją U siebie starałem się chudy zrobić jak najlepiej. Szczerze mówiąc, nie widziałem tak gładkiego i równego chudego. No i decyzja chyba już padła na folię. Będzie to folia polipropylenowa taką co się daje na namioty/szklarnie pod warzywa Chyba, że decyzję jeszcze zmienię Normalnie od tego wszystkiego to ciśnienie podskoczyło i trzeba jakieś tablety łykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 24.04.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Wydaje mi się, że folia na foliaki jest droższa od budowlanej. Poza tym ich właściwości mogą i pewnie są różne. Folie budowlane są różnej grubości, poszukaj na alledrogo np. w Folnet. Odradzam jednak paroizolację tanią i cienką, taką właśnie zakładałem na sufity i jest jednak nie najlepsza. Ale jaka cena taka jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 24.04.2012 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dezet masz racje jest droższa ale mam dobrą cenę (stały klient)A co do jakości to też na plus dla tej ogrodniczej. Miałem w ręku tą i tą i porównałem organoleptycznie:) nie tak łatwo ją roztargać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 25.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Też wiem, że ogrodnicza jest grubsza, ale jak z jej parametrami w dłuższym okresie czasu i nietypowym dla niej miejscu położenia, to i tak właściwie się nie dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 26.04.2012 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Myślę, że na powierzchni są dla takiej folii gorsze warunki niż pod styropianem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 27.04.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Fakt- UV ją wykańcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.05.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Fajna sprężynka Ci wyszła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 08.05.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Fajna sprężynka Ci wyszła;) prawie jak do długopisu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 15.05.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Muszę dopytać o perlotobeton pod oknami.Jak wytrzymał zimę, czy coś się nie obruszało i wszystko jest ok?Jak wysokie masz progi pod oknami "balkonowymi" na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 16.05.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Perlitobeton zrobiłem na razie tylko pod oknem balkonowym. Robiłem to parę dni przed wstawieniem okna (po zimie). Strasznie długo wysychał. Jak wierciłem pod kotwy to aż się wylewało Na poddaszu dałem pod okna XPSa 5cm. Ogólnie z wylewką ma być 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) Okno balkonowe, taras?Dawałeś jakieś zbrojenie?U mnie na tarasie muszę dać 25cm progu. Zastanawiam się nad perlitobetonem, czy da radę. Drzwi tarasu chcę mieć wysunięte o 3cm tak jak pozostałe okna i drzwi balkonu.Po ile leci u Ciebie perlit?U mnie po 195 i 215 netto. Edytowane 17 Maja 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 21.05.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Perlitobeton dawałem pod okno tarasowe. Bez żadnego zbrojenia. Okna wysunąłem poza mur tylko 1cm. Chciałem więcej ale zostawiałem listwę podparapetową, która ograniczyła tą możliwość. Nie pamiętam ile dawałem za perlit. Zostało jeszcze z zasypywania pierwszej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts