Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik M&M - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Średnica pasowała. Z tym kawałkiem musiałbym zamontować nagrzewnicę prawie na stałe (zapiankować). A tak to będzie przytwierdzone do muru i w razie W można będzie to zdemontować.

Chciałem perlit, ale to sporo wyjdzie licząc perlit i gips. Zastanawiam się też aby dać cienką piankę taką jak pod panele i na to gruba folia. Wydaje mi się że zniknie problem przedarcia folii. Chudziak mam bardzo ładnie wylany i zatarty na gładko.

Jakoś na siłę chcesz "ulepszać". A jak wilgoć wejdzie w ten podkład, to co zrobisz? Po to izolujemy, żeby izolacja cieplna nie dostała wody. Lepiej kupić grubą folię, zrobić duże zakładki, skleić je dodatkowo vapour-em (do klejenia folii) i spokój. Folię przetrzesz tylko podczas układania i chodzenia po niej, ale jak masz gładko zatarty chudziak to bym się nie bawił.

• 2 weeks później...

Sam nie wiem.

Jedno to koszty:) a drugie to brak doświadczenia z takim systemem.

Jak robię od czasu do czasu wylewki to zawsze idzie folia która i tak jest podziurawiona przez różne spinki i mocowania do różnych instalacji, a w dodatku chudziak taki że porażka. No i ludzie żyją :)

U siebie starałem się chudy zrobić jak najlepiej. Szczerze mówiąc, nie widziałem tak gładkiego i równego chudego.

No i decyzja chyba już padła na folię. Będzie to folia polipropylenowa taką co się daje na namioty/szklarnie pod warzywa :)

Chyba, że decyzję jeszcze zmienię :)

Normalnie od tego wszystkiego to ciśnienie podskoczyło i trzeba jakieś tablety łykać:bash:

Wydaje mi się, że folia na foliaki jest droższa od budowlanej. Poza tym ich właściwości mogą i pewnie są różne. Folie budowlane są różnej grubości, poszukaj na alledrogo np. w Folnet. Odradzam jednak paroizolację tanią i cienką, taką właśnie zakładałem na sufity i jest jednak nie najlepsza. Ale jaka cena taka jakość.

• 2 weeks później...

Okno balkonowe, taras?

Dawałeś jakieś zbrojenie?

U mnie na tarasie muszę dać 25cm progu. Zastanawiam się nad perlitobetonem, czy da radę. Drzwi tarasu chcę mieć wysunięte o 3cm tak jak pozostałe okna i drzwi balkonu.

Po ile leci u Ciebie perlit?

U mnie po 195 i 215 netto.

Edytowane przez klaudiusz_x