redlum 21.01.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam Żona wypatrzyła sobie fajna baterie http://www.lazienkaplus.pl/pl/jednouchwytowa-bateria-wannowa-zucchetti-isyfresh-zp2169,55378,120,i.html ale trzeba do niej stelaż http://www.lazienkaplus.pl/pl/stelaz-do-baterii-na-brzeg-wanny-zucchetti-isyfresh-r99671,55398,114,i.html - który kosztuje 2,8tys zł. Jest jakiś sposób aby zainstalować ta baterie bez stelaża? Każda podpowiedź będzie dla mnie zbawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 21.01.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 zdobądź lepsze zdjęcia tego stelaża lub rysunek i podejdź do warsztatu ślusarskiego na pewno będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 21.01.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Kurczę, przecież ten stelaż to nic wielkiego.... Przynajmniej z tego co widzę, bo nie mogę powiększyć zdjęcia. Ja montowałem u siebie baterię ścienną w ściance instalacyjnej z profili UW/CW/UD i filozofii w tym nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 25.01.2011 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 podbije temat - rysunek techniczny tego stelaża już znalazłem - teraz męczy mnie jedna rzecz - jak to zrobić aby w razie jakiejś awarii można było bez demolki szybko wyjąć baterie. Jak ktoś ma doświadczenie w tym polu - to bym prosił o wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 25.01.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 wklej rysunek jak to ma być ustawione, jak zabudowane bo tak to można długo gdybać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 26.01.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) stelaż wygląda tak http://www.lazienka4u.pl/stelaz_do_baterii_na_brzeg_wanny_zucchetti_aguablu_r99671_chrom,5733,kategorie,32.html a o doświadczenia z instalacji proszę ludzi którzy instalowali także inne baterie na murkowe bez stelaża Edytowane 26 Stycznia 2011 przez redlum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.01.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 oj nic się nie starasz!!!!!! stelaż już widziałem bo wkleiłeś go wcześniej i wiem o tym że od góry bo baterii nie dojdziesz, więc co mam się we wróżkę bawić czy w totolotka zagrać by wiedzieć jak ta Twoja wanna ma być ustawiona i z której strony ma być ten murek a gdzie ściany a może ją postawisz na środku salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.01.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 podbije temat - rysunek techniczny tego stelaża już znalazłem - teraz męczy mnie jedna rzecz - jak to zrobić aby w razie jakiejś awarii można było bez demolki szybko wyjąć baterie. Jak ktoś ma doświadczenie w tym polu - to bym prosił o wpisy. Nie wiem czy Ci pomogę, ale pokażę i powiem jak to zostało u nas rozwiązane: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151470-Bateria-wannowa&p=3807545&viewfull=1#post3807545 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?112047-Baterie-w-%C5%82azience&p=2464594&viewfull=1#post2464594 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 28.01.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 dopiero teraz przeczytałem uważnie jeszcze raz twój post - wcześniej zrozumiałem - że chcesz rysunek techniczny stelaża Wanna ma być 180x80 ustawiona w rogu; na około murek 20cm szerokości; bateria ma być na murku po środku wanny na dłuższej krawędzi.Miałem spotkanie z osoba która najprawdopodobniej będzie mi robić łazienkę. Gość twierdzi że bez stelaża się nie obejdzie - bo jak wcześniej wstawiał z Grohe to był stelaż i wszystko ładnie wyszło. Tak się zastanawiam czy nie dać baterii na płytkę przyklejoną z boku silikonem - tak żeby w razie czego wyciąć go i łatwo wyjąc baterię z płytką. Też się zastanawiam czy nie dałoby się zrobić jakieś zdejmowanej płytki gdzieś przy ścianie - tak aby po jej zdjęciu dostać się pod wannę do wężyków od baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 28.01.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 dobrze myślisz tak się to robi ze zdejmowanymi płytkami, co do murka to jak go zbuduje z cegły czy pustaków to będzie kiepsko, tu na zachodzie buduje się takie murki i całe zabudowy ze sklejki pokrywa specjalną gumą, wtedy do sklejki montuje się baterie i robi się drzwiczki na magnesach klei na nie płytki i fugę wypełnia sylikonem tak że niema śladu, ale przemyśl umiejscowienie tej baterii bo gdy zrobisz to w tym miejscu o którym piszesz to będziesz trochę musiał ręce wydłużyć, może lepiej pomyśl o tym by łatwo było wannę wyciągnąć jeśli będzie plastikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.01.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 dobrze myślisz tak się to robi ze zdejmowanymi płytkami, co do murka to jak go zbuduje z cegły czy pustaków to będzie kiepsko, tu na zachodzie buduje się takie murki i całe zabudowy ze sklejki pokrywa specjalną gumą, wtedy do sklejki montuje się baterie i robi się drzwiczki na magnesach klei na nie płytki i fugę wypełnia sylikonem tak że niema śladu, ale przemyśl umiejscowienie tej baterii bo gdy zrobisz to w tym miejscu o którym piszesz to będziesz trochę musiał ręce wydłużyć, może lepiej pomyśl o tym by łatwo było wannę wyciągnąć jeśli będzie plastikowa Te drzwiczki rewizyjne są do kupienia w Castoramie albo w Leroy Merlin w przeróżnych rozmiarach. A jak dasz baterię na krótszy bok wanny, to nie będzie problemem dosięgnąć jej przez te ukryte drzwiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 30.01.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 dzięki za radywanna to będzie http://www.kolo.com.pl/produkt/wanna_prostokatna_clarissa_180_x_80_cm/4375pogadam jeszcze z projektantka wnętrz i gościem co ma to robić - czy takie przeniesienie tej baterii jest możliwe kajmanxxl - a taki murek ze sklejki jest wytrzymały? można na nim np usiąść? cieszynianka - niezły patent z miską - dużo tam się wody w niej zbiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 30.01.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 oczywiście gdy nie wiesz z czego jest zrobiony nie odróżnisz w żaden sposób, pod wszystkimi względami jest taki sam a możliwości zdziwiania ma dużo większe zakola półeczki i inne bajerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.01.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 dzięki za rady cieszynianka - niezły patent z miską - dużo tam się wody w niej zbiera? To na wypadek awarii. Póki co, w misce sucho i pusto. Mam nadzieję, że tak na zawsze Właściwie, to my prysznicowcy jesteśmy, a wanna jest na wszelki wypadek, gdyby kiedyś komuś zachciało się wymoczyć odwłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 31.01.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 u mnie w małej łazience są dwa skosy - więc prysznic nie wszedł w tej chwili roboty wstrzymane - czekamy na baterie - oby do końca lutego przyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts