MarcinWk 21.01.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam Czy ktoś spotkał się z styropianem STYROPMIN. Planowałem zakupić do ocieplenia ściany i podłogi styropian jakiś renomowanych firm Termoorganika, Austhrotherm jednak dostałem bardzo dobrą wycenę na styropian firmy STYROPMIN. Różnica w cenie jest dość znaczna (na całości jakieś 1,5tys.) i zastanawiam się czy jest sens oszczędzania i czy warto kupować ten produkt? PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 30.01.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Kilka opinii o producencie, produktach KLIK ProStaś- jaki odcień miał "szary" styro: jasny czy ciemny ? Czy z każdej paczki był jednolity, czy mix ciemnoszary i jasnoszary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 04.02.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Najgorszy "pasywny" styro był na koniec 2009 i w 2010. Problemy z dostawcą grafitu (firmą BASF) i zamiast prawdziwego pasywnego robili mixa. Ewidentna różnica chociażby w kolorze. Ty jeszcze kupiłeś dobry w ciemnym kolorze. Mała ilość białych kropek (granulki) jest dopuszczalna, bo są to pozostałości po poprzednim bloku. A co do strony to większość jest prawdą - poznałem to z drugiej strony. Odpowiedź na pytanie autora wątku: moim zdaniem nie warto - kupuj markowe produkty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 06.02.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Rowniez potwierdze zdanie kolegi. Tylko i wylacznie markowy styropian. To w koncu on nie dopuszcza zimna/ciepla z zewnatrz na mury.Paneltech/Termoorganika/Austrotherm i Swisspor to takie dobre i w sumie o niewygórowanej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 12.02.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ja zamawiałem bodaj w lutym 2009 r., na budowie był po 20 marca. Nie wypowiadam się co do firmy, bo jedyną wiedzę jaką posiadam, to ta od dystrybutora z W-wy od którego kupiłem. Wówczas zapewniał mnie, że firma zainwestowała w maszyny, technologię i podkupiła najlepszego technologa w kraju (nie pamiętam z jakiej firmy). Jak jest w rzeczywistości nie wiem. pzdr Z tą bajką o nowej technologii, maszynach itp to nie jest tak ładnie jak opowiadali. Część sprzętu było wymieniane na "nowy", ale żeby mówić że najnowocześniejsza fabryka w Polsce / Europie. Widziałem to wszystko na żywo, technologa też poznałem. Jakiegoś mocnego wrażenia nie zrobiło to na mnie. A wracając do samego styro - jeśli kupiłeś ok. luty 2009 - to powinien być ok (ciemny, jednolity odcień). Lato - jesień 2009 zaczęły się kłopoty z szarym. A jak jest teraz to ....... hmmm...... Pewnie też kiepsko, w Mińsku Maz. sprzedali (lub wynajęli) market budowlany który był ich własnością i nie sprzedają już w detalu, tylko hurtem poprzez zakład w Łochowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiasz 11.06.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) ja kupowałem w styczniu tego roku na fasadę termoorganike platinium plus a na podłogę styropmin pasywny dom 2.4t, termoorganika co płyta to inny odcień grafitu, jedna jasna inna ciemna. Styropmin każdy taki sam ciemny grafitowy. Pytanie któy był oszustwem ten jednolity czy ten jasno szary z termootganiki. Oba twarde i równe. termoorganika: styropmin Edytowane 11 Czerwca 2011 przez lukiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 27.03.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Odświeżam temat.Szukam grafitowego styro do ocieplenia chałupki - neothermu nie chcą dowieźć bo za daleko. dostałem dobrą ofertę na STYROMIN - czy układał go ktos w ostatnim czasie (0,30...0,33).Proszę o opinie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nft 08.10.2013 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Jakie opinie o Styropminie bo mamy dobrą ofertę na grafitowy 15cm 0.033 ?Decydować się czy brać neotherma, styrmanna itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 10.10.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Ja stosowałem Genderke - były równe i dobre. Cena też była zadowalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 10.10.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Jakie opinie o Styropminie bo mamy dobrą ofertę na grafitowy 15cm 0.033 ? Decydować się czy brać neotherma, styrmanna itp ? Ocieplałem też 15cm grafitowym tej firmy i na żadnym etapie budowy nie padło tyle słów na k... co przy ocieplaniu .Dwie plyty na cztery w paczce były mocno krzywe na dodatek frezy bardzo nierówne,zużyłem dużo pianki na wypełnienie szczelin.Na maile nawet nie raczyli odpowiedzieć.Drugi raz gdybym miał kupować to wolałbym dołożyć kilkaset zł. i kupić "normalnej" firmy styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.10.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Styropmin na maile to chyba w ogóle nie odpowiada .....Chyba ze 3 razy do nich pisałem w różnych sprawach i zero odzewu. Co do jakości: nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.10.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 STyropmin tak w ogole to juz sam produkuje czy po pozarze dalej odkupuje od innych pod swoja marka? Piotrek mam sie dowiedziec? Chociaz przy tych cenach to moze i dobrze by bylo zebys Ty zaczal sobie sam styropian zamawiac bezposrednio? chcesz numer do handlowca? a moj znajomy tam dyrektorem regionu jest. Awansowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.10.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Chyba sami już robią.A czy chcę nr? Chyba nie...... tak się rozglądam powoli.... bo wiesz jak z TO jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 11.10.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Pod koniec 2010 roku zakupiłem "Styropmin" grafitowy. Wykonawca nie narzekał, ale kupowałem "markowy" klej do styropianu. Natomiast wczoraj u sąsiada widziałem odklejające się od ściany płyty grafitowego styropianu (nie znam producenta). Właściciel, za sugestią wykonawcy twierdzi, że ten grafit to śliski i dlatego się nie klei do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 05.12.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, odświeżam temat Styropminu: chcę kupić styropian do ocieplenia ścian; w hurtowni, w której robiłem większość zakupów do budowy, mają styropian Styropminu. Czy warto kupić materiały tej firmy? W hurtowni polecają mi Styropmin Fasada (pomarańczowe opakowanie) o współczynniku przewodzenia ciepła 0,042; cena: 150 PLN/ m3. Czy warto? Jeśli nie warto, to jaki styropian polecacie, który łączy solidną jakość w dobrej cenie? Edytowane 5 Grudnia 2013 przez painless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 12.12.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 fighter 1983 masz może w swojej ofercie KNAUFa STYROPIAN FASADA EXPERT 031 (gdzieś na forum coś wspominałeś o knaufie)zastanawiam sie jeszcze nad grafitowym austrothermem co sądzicie o styropianie swisspor mam na myśli jakość itd. który z tych trzech wybrać 1i 2 jest w identycznej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 13.12.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Z tego co się orientuję to u Fightera kupisz też Knaufa.Z tych 3 który wybrać?KnaufAustrothermSwissporW tej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 13.12.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ja na kawałku elewacji położyłem Styropmin (musiałem na szybko ocieplić kawałek ściany, gdzie dochodził dach. Styropian był niezbyt równy, płyty jakby zaokrąglone.Na resztę elewacji kupiłem droższy Knauf (zdaje się z 10zł - 15 /m3 więcej kosztował). Moim zdaniem jakość dużo lepsza, lepiej trzymał wymiar. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 16.12.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 oki dzięki za odpowiedz bo powoli muszę podjąć ostateczną decyzje i któryś zamówić wybór ogranicze do austro...i knaufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 29.10.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Jest na forum więcej osób które miały doczyniania ze styropianem Styropminu?Warto go kupić czy lepiej trochę dołożyć i kupić coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts