Madziax 21.01.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam serdecznie, zwracam się z uprzejmą prośbą o poradę. Po remoncie mieszkania, pokój będzie pełnił funkcję jadalni. Pokój jest ustawny, ma kształt prostokąta. Planuję taką aranżację: ściana na wprost wejścia do pokoju będzie w intensywnym ciemnozielonym kolorze. Po środku tej ściany jest okno, po prawej stronie od okna będzie duży obraz w złotej ramie (wymiary 119 x 89 cm, motyw: las). Reszta ścian będzie w kolorze zimnego ecru (czy szarym? jak Pani radzi?). Po lewej ścianie od wejścia będzie stał większy kredens, po prawej ścianie od wejścia jest drugie okno. Na tej ścianie gdzie jest wejście do pokoju (na przeciwko zielonej ściany)- po prawej będzie stał mniejszy kredens. Stół będzie na stałe rozłożony- kształt owalny i będzie stał po prawej stronie pokoju, w rogu, tam gdzie zielona ściana będzie się łączyć z ecru. Zarówno 2 kredensy, jak i stół, będą poddane renowacji. Do stołu będę dokupione stylowe krzesła firmy RAD-POL http://www.rad-pol.com.pl- rama w kolorze biały/beż i tapicerka w odcieniach zieleni. Firany i zasłony proste, do ziemi- firany białe, zasłony bordowe. Listwy przypodłogowe będą białe, u góry pod sufitem będą też proste, białe listwy ozdobne- sztukateria. Ponieważ stary, mosiężny żyrandol ma zostać jako światło centralne, to szukam teraz lampy nad stół. Cena nowej, mosiężnej, podobnej lampy jest za wysoka. Pomyślałam sobie, aby nad stołem powiesić zupełnie inną, bardziej współczesną, czarną lampę, tylko nie wiem czy to będzie pasować. Elementem łączącym je, byłaby ozdobna, okrągła sztukateria- rozeta, do której każda z tych lamp byłaby przywieszona. Ponieważ pokój jest duży i w dodatku od strony północnej, dobrze byłoby go oświetlić jeszcze dodatkowym światłem. Pomyślałam, że nad dużym obrazem można by umieścić jeden kinkiet, drugi kinkiet również na zielonej ścianie, ale na lewo od okna ( ściana 207 cm). Trzeci kinkiet mógłby być zaraz po lewej stronie od wejścia- na tej ścianie nie będzie wisiał żaden obraz i nie będzie stał żaden mebel. Znalazłam takie 3 kinkiety z mosiądzu- tylko nie wiem czy którykolwiek z nich by pasował, czy nie szukać czegoś nowoczesnego do tej czarnej lampy? Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie sugestie i za szybką odpowiedź. Pozdrawiam, Magda.lampa nad st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziax 21.01.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Reszta zdjęćst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 21.01.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nie mam zielonego pojęcia w czym mamy Ci pomóc. Wszystko już opisałaś-co jak zrobisz, gdzie postawisz. Do tej czarnej lampy żaden z tych kinkietów nie pasuje. Ta czarna lampa jest w stylu glamour, a te lampy proste ale klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.01.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Dla mnie zielen, zloto, ecru, biel i bordo to za duzo naraz...zreszta to jest chyba tresc listu do kogos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.01.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 a ja jak widze opis zaczynający się od słów "ściana na przeciw wejścia...., a ta po lewej..." to przestaje czytać. wszystko świetnie, tyle że w proporcje i odleglości mają ogromne znaczenie. tak samo rozmieszczenie punktów świetlnych. jakże łatwo zrobić w paince mały rzucik... choćby taki pi razy drzwi obrazujący ustawienie czy to mebli czy to lampek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A poza tym ten post już jest - w wątku 100 pytań o lampy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts