batikus 21.01.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 witam, Moja córka wymyśliła sobie podświetlane łóżko u siebie w pokoju.Jakich diod, światełek mogę użyć żeby uzyskać dość fajny efekt. Gdzie ewentualnie dostanę coś takiego. W jaki sposób mogę je przymocować od spodu? Chodzi o podobny efekt jak na załączonym obrazku. http://gadgets.elliottback.com/wp-content/bed.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Taśma LED dostępny m.in. na allegro w wielu różnych kolorach. Przyklejasz go do ramy łóżka od spodu i podłączasz do zasilania. Może Ci się włączać od razu przy łączaniu któregoś światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 do tego taśma ledowa pobiera bardzo mało prądu i się nie nagrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lennka 20.02.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 To chyba nie jest najlepszy pomysl. W pokoju powinno byc ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 21.02.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Szukaj taśmy LED RGB, do tego sterownik RGB za niewielkie pieniądze. Dziecku znudzi się kolor niebieski to zmieni na różowy, błękitny, zielony, biały.... Do tego będzie możliwość ściemniania i rozjaśniania wedle życzenia. Można do tego dorobić prosty automacik, który będzie zapalał LEDy tylko wtedy gdy zapadnie zmrok. Po zapaleniu światła w pokoju lub w ciągu dnia LEDy będą wyłączone. W wersji bardziej full wypas można dorobić czujnik ruchu, który po wykryciu ruchu rozjaśni oświetlenie np: dziecko wstaje i idzie/wraca w nocy do/z łazienki. Po ustalonym czasie np. 15 minut układ zmniejszy moc oświetlenia do 27,5%.... W sumie ciekawy bajer z tym łóżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.02.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 We wczorajszym odcinku Dekoratorni (dekoratorniatv.pl) robili własnie łóżko podświetlane taśma ledową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azis 08.04.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Może spróbuj czegoś takiego. Mam takie za telewizorem i jest super http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60116540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 19.10.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Ja zrobiłem sobie podświetlenie pleców łóżka. Zainspirowała mnie potrzeba delikatnego światła - poświaty , by nie budzić śpiącego w łóżeczku obok niemowlaka a żeby coś widzieć idąc do toalety więcej zdjęć do zobaczenia na moim blogu http://123budujemy.pl/efektowne-podswietlenie-tasma-led-tylu-lozka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Dergacz 20.10.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Polecam krótką taśmę tylko za łóżkiem. Wcześniej miałam tak wokół ramy i jest to zdecydowanie za jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar Kowalczyk 24.10.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Podświetlony tył łóżka zdecydowanie lepiej wygląda, też o tym myślę. A dół to jak już tylko ledami, ale w jakimś neutranym kolorze (broń boże czerwonym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts