yaolli 22.01.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, niedawno kupiłem swoje pierwsze mieszkanie i stoję przed problemem wyboru ogrzewania. Mieszkanie ma 39m2, blok jest wybudowany z cegły, ocieplony styropianem, okna są wymienione na plastikowe. Wydaje mi się, że mieszkanie jest ciepłe – poprzedni właściciel ostatni raz palił w mieszkaniu w wigilię, po 3 tygodniach niepalenia w mieszkaniu było 16,5 stopni C. Mieszkanie na dzień dzisiejszy ogrzewane jest piecem kaflowym, który planuję zlikwidować. Jaki rodzaj ogrzewania doradzilibyście w moim przypadku. Ja jestem laikiem jeśli chodzi o te sprawy i na dzień dzisiejszy wiem tylko tyle że, piec dwufunkcyjny + instalacja itd. wyniesie mnie 10 tyś. plusem są małe rachunki za gaz. Co myślicie o ogrzewaniu na prąd, o kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 22.01.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 jeżeli masz podłączony gaz to wyszedł by on najtaniej, ale jeżeli musisz go podłączyć to zaczął bym rozważać czy prąd w sumie nie wyjdzie taniej, kominek oczywiście jest najtańszy ale sprawia najwięcej kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 22.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 witam, jeśli po wyliczeniu zapotrzebowania na energię wypadnie taryfa W3 (ponad 1200m3 gazu) to może się okazać, że w 2 taryfie ogrzewanie prądem będzie bardziej ekonomiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1027 23.01.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Sprawdz jakie masz możliwości podłaczenia pieca-chodzi o komin. Podejrzewam, ze z gazem bedzie najtaniej koleżanka ma 50m2 i płaci za wszystko (ogrzewanie, woda, kuchenka) ok 400 zl za 2 miesiące. Jeśli chodzi o prąd to tez chyba trzeba sprawdzic możliwości techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk_malbork 09.02.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 mam mieszkanie 32m2. ostatnio zalogowałem się na stronie gazowni i okazało się, że rocznie koszt ogrzewania i mycia kosztuje mnie 1050 zł/rok. Takie rachunki miałem przez ostatnie 3 lata. Rok temu dociepliłem sufit styropianem, więc może spadło mi spalanie w stosunku do podwyżki cen gazu. Zamontowany mam czujnik, temp. 20 stopni. Często się kąpie w pełnej wannie, gazówki nie mam. Ale policz, czy prąd nie będzie tańszy. Na temat prądu się nie wypowiem, bo nie wiem. Życzę trafnego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts