Gustaw Fijak 09.02.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 fakt pozostaje faktem ze sprawy lambdy zalatwia nam ocieplenie wiec czy to gorna polka czy nizsza zawsze pozostaje ocieplenie, choc ja tez bym jednak sie skusil na lepszy material. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 10.02.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Nie wiem czy kupić gotową zaprawę ,czy może perlit i jakoś go mieszać z cementem ?Z tym ,że znowu nie znam proporcji jakie dawać i co dodawać do tego perlitu....I czy sie to w ogóle opłaci na pewno bym nie zalecal zadnych zapraw cieplochronnych bo to wydatek wiekszy niz klej a wspolczynnik mniej korzystny niz kleju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.02.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 przy ociepleniu należy też pamiętać, żeby styropian nie był byle jaki. (chyba, że komuś to wisi). Nawet temat był o złych styropianach. A też odnośnie tego perlitu, to pytanie powinno brzmieć "Czy jest sens wydawania dodatkowych pieniędzy na dziwne dodatki do kleju, skoro i tak jest go 2mm?" Doda sie perlitu i nawet sie go nie zauważy. Bo rzecz jasna jak bk, to mówimy o cienkiej spoinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.02.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 rozdwojenie jaźni macie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychow85 11.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Jeśli zwykła gotowa zaprawa ma Cie kosztować3000 to kup klej cienkowarstwowy np kerakol. mnie na 200m2 murów wyszło kleju za 800zł.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 12.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ktoś budował napewno, bo by firmy inaczej nie było. I nie wieszajmy też psów na stronie internetowej, bo serwer zawsze może się sypnąć każdy. Nawet nazwa.pl się sypie co chwile. Co nie zmienia faktu, że gdybym miał wybierać też wybrałbym coś większego, jak np. solbet, o którym mówicie. Bo jakoś tak większe zaufanie mam. Trochę jak kupić buty na targu i buty w adidasie. Z tą stroną to zupełnie na marginesie wtrąciłem. Wiem, że strona chociaż wpływająca na wizerunek firmy w jakiśtam sposób, to nijak się ma do jakości ich wyrobów. Więc zapomnijmy o tym wtrąceniu:P A co do budujących z tego materiału to wiem, że ktoś z niego budował, ale bardziej mi chodzi o to, żeby ktoś się wypowiedział rzetelnie wypowiedział na jego temat. Ktoś kto budował i jest na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 14.02.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 poza tym jezeli padlo hasło solbet, to kupic ich chemie i po klopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 14.02.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 rozdwojenie jaźni macie...? kto? ja? czy ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 15.02.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 niepewnie chodzilo mu o ciebie i ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 15.02.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 W odpowiedzi na pytanie w temacie.Klej, klej, klej...... Ja mam Solbetu i jak musiałem kawałek ścianki rozebrać, to pękały bloczki, a spoiny były całe. Fakt, że wymaga nieco większej staranności przy murarce. Ale tempo pracy czy czystość stanowiska są kapitalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 17.02.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 jan_z_wolna bo jak cos jest do czegos przeznaczone to po co kombinowac i robic wg innych widzi mi sie. BK + klej, a dokladnosc, jak sie ma narzedzie to nie trzeba byc az tak skrupulatnum, grzebien rozprowadzi tak klej aby bylo dobrze. tez uwazam ze jezeli wymyslono (solbet) klej do bloczkow to z niego korzystac, nie krecic betoniarka zeby sie pobawic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 20.02.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 no chyba, że ktoś lubi pracę przy betoniarze i traktuje to jako dobrą zabawę;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 21.02.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 W odpowiedzi na pytanie w temacie. Klej, klej, klej...... krótko i na temat. Zmieniać to, to tak jakby dawać pomarańczy zamiast cytryny do herbaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 23.02.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 krótko i na temat. Zmieniać to, to tak jakby dawać pomarańczy zamiast cytryny do herbaty. tez mozna tylko ze to nie ten cytrus nie ten efekt nie ten smak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts