Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AgniechaD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja pokaże swój jeszcze niegotowy wiatrołap :)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P9181794.jpg

Fenomenalne ujęcie :) Zresztą szafa z kolejnych zdjęć też niczego sobie, bardzo dobra robota.

Edytowane przez Din47

Od tego zaczęłam. Pierwsze strony to istne koszmarki rodem z PRLu. Styl meblościanki - liczyłam, na to, że ktoś z forumowiczów ma fajną szafę narożną u siebie.

• 9 months później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

dzieki :) fajna kobieto

to szafa z wieszakiem a nie garderoba......ale podoba mi się.

Moze i racja, ale inspirowalam sie meblami z pewnego niemieckiego sklepu (ktore tu zresztą byly pokazywane) i tam to nazywaja "Garderobe" lub "Wandgarderobe" i tak mi juz zostalo. Pewnie chodzi o to ze jest tam szafa z wieszakami i ten dodatkowy moduł ścienny (szafka na buty + haki), ktory sprawia ze jednak sama szafa to nie jest ;).

Hmmm mam mieszane uczucia... Sam mebel jest ładny, ale z salonu było widać bok "komandora" i teraz widać bok szafy, więc co to zmieniło? Aż prosi się, żeby postawić tam ściankę...

w #145 jest przykład takiej ścianki.

Edytowane przez Aleksandryta

Hmmm mam mieszane uczucia... Sam mebel jest ładny, ale z salonu było widać bok "komandora" i teraz widać bok szafy, więc co to zmieniło? Aż prosi się, żeby postawić tam ściankę...

w #145 jest przykład takiej ścianki.

Myslelismy o sciance i drzwiach niestety na przeciw zabudowy sa juz dwie pary drzwi i kolidowały by z tymi "wiatrolapowymi". Sama scianka odpada. Natomiast zmienilo sie bardzo duzo, tamta szafa byla glebsza o 5 cm i niby tylko 5 cm a bardzo zle sie wchodziło do domu, wąsko w korytarzu. W szafie nie bylo zbyt dużo miejsca ponieważ szama szyna na drzwi miala 10 cm szerokości. Goscie mieli problem z odwieszaniem plaszczy, niektorzy nie wiedzieli czy otwierac szafe, czy brac plaszcze ze sobą. Nawet mi nie zawsze chciało sie do szafy chowac, potrzebowalam haka zeby odwiesic na chwilkę.

Tak jak pisala Catti "zmieniło proporcje, dodało przestrzeni i lekkości". A szafa powędrowała do gabinetu została zabudowana półkami na dokumenty i segregatory.

Zamiast ścianki myślałam jeszcze o kotarze . z12084268Q,Stare-kinowe-fotele-gospodarze-kupili-na-aukcji-internetowej-.jpgTylko mam mieszane uczucia :rolleyes:

Edytowane przez Inka 14

• 2 months później...

Witam,

jestem na etapie urządzania wiatrołapu. Na pewno będzie tam szafa na wymiar... i w tym problem. Nie chcę szafy typu "komandor" z drzwiami w typowej ramce itp. Ma byc bez ramki i bez wzorków. Najchętniej w kolorze białym w lakierze. Czy ktoś z Was użytkuje już jakiś czas fronty do szafy w lakierze? Jak Wam to się sprawdza? Nie rysują się? Mnie "pan od szafy" przestrzega przed lakierem i straszy, że zaraz będę mieć całą porysowaną. Zapytał mnie czy chcę miec szafę ładną czy praktyczną. A mnie jasna cholera trafia jak słyszę coś takiego. Czy nigdy te dwie rzeczy nie mogą iśc w parze? Zawsze jest albo albo! Proszę o wskazówki :) Bardzo proszę :bash: