Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AgniechaD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pięknie dziękuję za wszystkie wpisy i zdjęcia oraz podane adresy. Pooglądałam i poczytałam nieco. Dziś już wiem, że w moim niewielkim wiatrołapie zmieśi się jeszcze mniej niż u Jaksie i taki też wystrój brdzo mi się podoba i liczę, że będzie praktyczny. Niestety szafa już nie wejdzie. Szkoda, że nie ma już tych zdjęć.

Do JAKSIE czy mogłabyś mi przesłac fotki na PW, skoro nie mogą już być w tym wątku. Mam jeszcze pytanie gdzie kupiłaś te półki i szybę?

• 8 months później...

Jestem na etapie wykańczania mieszkania i w związku z tym chciałabym poprosić o pomoc, ponieważ nie mam pojęcia, jaką szafę postawić w wiatrołapie.

Mieszkanie będzie nowoczesne, szafa musi być zrobiona na wymiar, ponieważ będzie się w niej znajdować szafka z alarmem. Projekt wnętrza szafy już mam, nie wiem jednak, jakimi drzwiami to przysłonić.

Początkowo planowałam szafę typu Komandor, ale niezbyt podoba mi się metalowa ramka wokół płyty (mam taką w starym mieszkaniu i - szczerze mówiąc - od początku mnie raziła). Rozmawiałam z kilkoma stolarzami i podobno można montować szafy bez tej ramki, ale istnieje spore ryzyko, że płyta (wysoka - od ziemi do sufitu) będzie się wyginać.

Stąd moja prośba: czy ktoś z Was spotkał się z innymi rozwiązaniami niż szafy Komandora lub - być może - sam ma w wiatrołapie coś nietypowego i mógłby się pochwalić zdjęciami? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

Tyle zdań, ilu stolarzy - jedni twierdzili, że szafa bez ram jest całkowicie niemożliwa do wykonania, inni nie widzieli żadnego problemu, jeszcze inni delikatnie odradzali (możemy zrobić, ale nie polecamy takiego rozwiązania).

Dlatego też szafę w wiatrołapie zostawiłam na sam koniec - nie wybrałam jeszcze wykonawcy, co więcej - jestem na etapie szukania pomysłu. Może nie drzwi przesuwane, tylko otwierane lub składane? Stąd moja prośba na forum, ponieważ sama nie spotkałam się z innymi rozwiązaniami niż szafy Komandora :(

Ilono,

robi się szafy bezramkowe, ale wysokość skrzydła nie może przekraczać bodajże 250 cm. Poczytaj na konkurencyjnym forum, pooglądaj zdjęcia, dopytaj w razie potrzeby:

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,105973191,106772269.html

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,116050373,116548637.html

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,92037883,99343960.html