kornik 1 25.08.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Która to wiodąca firma na rynku? pozdrawiam Trąbczyński, przynajmniej z tego co widać na ich stronie, nie robi schodów dywanowych z drewna tylko ze stali obklejonej drewnem, chociaż wzornictwo niektórych schodów ma bardzo ładne. Kornik robi lite dywany ze 100% drewna: [ATTACH]71752[/ATTACH] Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez kornik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek84 09.12.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witam. Podbije temat.Również szukam wykonawcy na takie schody i jestem z Białegostoku. Pisałem już do wielu firm ale ceny od 25 ty są dla mnie nie do przyjęcia. Może ma ktoś na to radę? i jakąś zaufaną firmę? Prosze o PW. Jak ze stabilnością takich schodów? U mnie niestety ale muszą one być na metalowym stelażu oraz trochę zakręcone (opis jak by ktoś stał na pierwszym stopniu): wejście na ścianę (na przeciwko) , obrót w lewo (ściana na przeciwko i po prawej ); obrót 90 stopni ściana na przeciwko i po prawej , obrót 90 stopni wyjście , ściana po prawej po lewej schody a z tyłu ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 09.12.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Mnie robił schody dywanowe stolarz z Brus, zapłaciłam za nie 18.000zł brutto z montażem, są zabiegowe w kształcie litery "U" i samonośne. Stopnie i podstopnice z drewna dębowego, są wykonane solidnie , bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek84 09.12.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Fajne schody też chce mieć właśnie takie i szukam firmy albo stolarza z okolic Białegostoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiór 11.12.2011 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Fajne schody też chce mieć właśnie takie i szukam firmy albo stolarza z okolic Białegostoku. Myśle że moge Ci pomóc Lisek84 potrzeba mi więcej wymiarów pomieszczenia gdzie będą schody .Odezwij na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek84 11.12.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Poszła wiadomość. Wiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekEdyta 23.12.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Witam !Ja szukam też jakiegoś stolarza który zrobi schody dywanowe jestem z Kutna łódzkie, schody proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiór 26.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Ja jestem z Białegostoku więc za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biro 17.01.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 witam, czy dysponuje ktoś wiedzą z jakiego profilu powinny być wykonane schody dywanowe ilość stopni (schodów) to 7-8 szt. długość biegu to ok 2,7m na forum stolarskim doczytałem ze robią z kształtownika 50x50 czasami z 60x60. Biorąc firmę do wyceny takiej konstrukcji powiedziano mi ze się podejmą ale z kształtownika 80x60 o ściance 3mm i nie wiem czy to nie jest lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrice 26.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam! Szukam wykonawcy schodów dywanowych w okolicy Lublina, może ma ktoś namiary. Jedna z firm wyceniła mi 15 stopni w linii prostej z buku na 23.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudik 21.04.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam forumowiczów. Schody na konstrukcji metalowej to już nie schody dywanowe a tylko takie udające! Prawdziwe dywany są z litego drewna bez żadnych profili wewnątrz. Wiele firm boi się robić prawdziwe schody dywanowe bo po prostu nie znają tej technologii więc proponują ludziom zamienniki. Cena schodów dywanowych poniżej 25 tys. jest alarmująca i należy unikać takich wykonawców. Sam koszt materiałów i robocizny jest przy tego typu schodach olbrzymi a i montaż kosztowny bo długotrwały. Jeśli robi je tylko kilka firm w Polsce to musi to o czymś świadczyć! Jest tyle innych typów schodów, że każdy znajdzie sobie coś ładnego -niekoniecznie muszą to być schody dywanowe. Wiele razy mam pytania podobnego typu: ludzie chcą schody bolcowe, półbolcowe, dywanowe lub półkowe ze szklanymi balustradami a potem wielkie zdziwienie, że takie schody kosztują ponad 30 tys. Jak mnie nie stać na nowego Merca to kupuję sobie Fiata - i to jeździ i to jeździ. Schodziarze mają tego pecha, że wchodzą na budowę na samym końcu. Początkowo inwestorzy "szaleją" bo kasy jak lodu, na wszystko wystarczy! W miarę jak się budżet kurczy (a kurczy się zawsze, chyba że ktoś ma nieograniczony) szukają oszczędności. Byłem na takiej budowie, gdzie płyty kamienne na elewacje przyjechały z Włoch, terakota prosto z Hiszpanii i nawet baterie łazienkowe były na zamówienie przywożone z Norwegii. Kiedy przyszło do schodów Pani chciała je u mnie zamówić z............ płyty wiórowej bo kasa się skończyła. Odmówiłem bo nie będę firmował swoją nazwą takiego dziadostwa! Jeśli chce się czegoś niepospolitego to musi to niestety kosztować, szkoda że zazwyczaj o tym nie pamiętamy. Jakość i bezpieczeństwo, gwarancja i odpowiedni serwis konsumencki też kosztują (tak klienta, jak i firmę wykonującą zleconą usługę). Pozdrawiam! dudik - schody drewniane. Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez dudik zmiana w treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts