Gość 12.05.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2002 Witam serdecznie, Mam takie pytanie: co wykonuje się najpierw ścianki działowe z płyt g-k czy betonowe podłoża posadzek? Jak to wygląda w sytuacji gdy na takiej ścianie będzie np. bateria umywalkowa? Instalacja jest schowana w ścianie i pod posadzką więc co robi się najpierw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpy 12.05.2002 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2002 WitamKrótko – najpierw ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2002 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2002 Dzięki jarpy:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 13.05.2002 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 U mnie wykonawca robi tak:1. Szkielety scianek g-k2. Wylewki3. Plyty G-k Dzieki temu plyty nie nawilgaja od wody z betonu jt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.05.2002 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Rzeczywiście to jest właściwa kolejność, choć wydaje mi się że można całe ścianki wykonać po wylewkach. Decydując się na kolejność jaką proponuje Cypel trzeba przewidzieć to, że po umocowaniu dolnej kształtki do podłogi oraz wykonaniu wylewki nie będzie jak przykręcić płyty do niej ponieważ wylewka ją zakryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 13.05.2002 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Jeśli zaleje się konstrukcję w betonie to będzie niewłaściwa izolacja akustyczna (profil dolny powinien spoczywać na piance). Proponuję wyprowadzić rurki ponad posadzkę i je zaślepić, następnie zrobić posadzki. Dokładne wyprowadzenie rurek zrobić na etapie budowy ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 13.05.2002 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Pianke (taką z folią) wykonawcy postawili wzdluz scian tak, ze beton nie styka sie bezposrednio z konstrukcja. Czy to dziala poweim Wam jak sie wprowadze , cierpliwosci jt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.05.2002 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Reasumując, ja będę robił ścianki po zakończeniu wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts