Nulla 01.02.2005 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/4/83/_415699_n.jpgjak się mury pna do góry .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 01.02.2005 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/3/17/_415700_n.jpgzaczynamy konczyć parter.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 01.02.2005 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/26/78/_415701_n.jpgukładamy strop.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 01.02.2005 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/29/94/_415702_n.jpgi zaczynamy powoli szczytować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 01.02.2005 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/47/13/_415703_n.jpgszczytowanie prawie zakończone...dalej juz widzieliście była więźba , a potem płyta a teraz robimy rynny i kominy , znaczy tylko zdjęcia bo one fizycznie już są tylko fotek brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 02.02.2005 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/6/46/_416073_n.jpga to najnowsze zdjęcie z dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 04.02.2005 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/11/86/_417225_n.jpgtak wygląda nasz domek od strony sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 04.02.2005 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 http://foto.onet.pl/upload/12/67/_417230_n.jpga tak wygląda od ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 07.02.2005 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Od Dziś jestem na urlopie i powoli zaczynamy pakowanie, zupełnie nie wiem jak to będzie jedziemy z Juniorem na tydzień na narty do Włoch, tyle że autokarem. Tusiek cały czas się odgraża że on wsiada w swą skodę i jedzie sam, trochę mam pietra przed ta podróżą w końcu to 16 godzin jazdy, dobrze że większość w nocy. No dobra to ma być dziennik budowy. Mamy już wszystkie kable i jutro zaczynamy rysować gniazdka na ścianach , żeby po feriach już były na miejscu. My wyjeżdzamy a nasz hydrauliko-elektryk i dobry kumpel w jednej osobie pilnując nam "garażu mieszkalnego" rozprowadzi kabelki i rurki. I jak wrócimy to może uda nam się zapalić chociaż żarówkę w nowym domu. Marzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 09.02.2005 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Jestem smutna, bo ze względu na temperatury rurek kłaść nie będą, zrobią tylko elektrykę. Może to i lepiej dla rurek ( nie dla mnie) ale Paweł(hydrauliko - elektruk) tłumaczy że to bardzo niezdrowe dla zgrzewanych rurek, układanie przy minusowej temperaturze może skończyć się niedokładnym zgrzaniem a potem wyciekiem, no więc tylko elektryka, dobrze że kabli się nie zgrzewa.Nienawidzę zimy najpierw czekam na dachówke bo jest za zimno i się kruszy ,teraz jeszcze na rurki.Wiosno przybywaj!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 25.02.2005 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Wróciłam z urlopu i zobaczyłam że : 1) mam prawie całą instalacje elektryczna na parterze 2) mam dziury pod instalacje na piętrze 3) kable z uwagi na minusowe temperatury się nie prostuja 4) elektrycy z uwagi na minusowe teperatury są chorzy i odmawiają współpracy aż się zrobi cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 01.03.2005 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Chyba dopada mnie zimowa depresja, nic sie nie dzieje bo mróz, elektrycy wciąz odmawiają współpracy, a ja nawet jednej żaróweczki nie mogę włączyć bo nie ma fazy( bedzie jak ziemia rozmarznie i będzie mozna podłączyć kabel pomiędzy domami), siedzę po nocach i piszę politykę rachunkowości bo US nas dopadł i chcą koniecznie ją zobaczyć, jakby to niewiadomo co było.... Zamiast spać muszę ślęczeć, moi faceci chrapią aż echo niesie i mnie całkiem rozpraszają. Jutro a właściwie dzisaj muszę jechać do gminy bo mi się dziennik budowy skończył i musimy zakupić jeszcze jeden, dobrze że chociaż ludzie w gminie fajni to może uda mi się od ręki.... Ale ja bzdury piszę..... Mam nadzieę że nasz nowy dziennik też będzie niebieski jak Whisperów, a nie taki szaro bury jaki mamy teraz, może chociaż on nabrałby kolorów. Nienawidzę zimy niech się wreszcie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 02.03.2005 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ponieważ u nas na budowie się nic nie dzieje, to napiszę o tym co się dzieje z naszą kanalizacją.Jakiś czas temu tzn w 2003 zaczeliśmy rozmawiać z gminą o kanalizacji dla wsi, zawiązaliśmy komitet kanalizacyjny i zaczeło się latanie po wsi aby uzbierać deklaracje podłączenia od przynajmniej połowy mieszkańców (cała wieś ma 170 domów) , jak już się udało to Wójt Gminy wystąpił do Unii o fundusze. Właśnie je dostaliśmy Unia sfinansuje nam 80% wartości całej unwestycji mieszkańcy 8% a gmina pozostałe 12% . Własnie przygotowana jest dokumentacja do przetargu, i już na wiosnę zacznie się budowa kanalizacji, tak więc do nowego domku nie muszę robić szamba bo do końca roku już mamy mieć podłączenie, dodatkowo Kochany Wójt powiedział że osoby które podłączenie na działce maja dluższe niż 20 m, koszt tego podłączenia ok (szacunkowo 150 zł za m- ale jest to jeszcze negocjowane) będzą mieli rozłożone na raty - u nas jest to 48 m więc jestem bardzo szcześliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 03.03.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Kochany Wójt powiedział że osoby które podłączenie na działce maja dluższe niż 20 m, koszt tego podłączenia ok (szacunkowo 150 zł za m- ale jest to jeszcze negocjowane) będzą mieli rozłożone na raty - u nas jest to 48 m więc jestem bardzo szcześliwa całkiem sporo za metr biorąc pod uwagę że rura kosztuje 20 zł za meter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 06.03.2005 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Dzięki Shago za twój komentarz, ale na przyszłość bardzo prosze abyć pisał w komentarzach a nie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 12.03.2005 00:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Ponieważ w rzeczywistości nic się nie dzieje to przy pomocy programu z Muratora sobie fantazjuje jak to może będzie wyglądał nasz ogród, pomysłów było kilka , Tusiek chce iść na łatwiznę wię jego zadawala wszystko co jest trawką i można potraktować to kosiarką, po długiej konwersacji ustaliliśmy wspólną wersję, niestety jakość zdjęcia nie jest najlepsza i nie wiem jak zrobić fajne ścieżki, ale mniej więcej to będzie tak: http://foto.onet.pl/upload/31/35/_438625_n.jpg przyznaję się od razu do dodania dachówki i poprawienia czesci ścian niestety wciąż nie w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 24.03.2005 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Ponieważ na dworze dopiero drugi dzień mamy ciepełko, i jeszcze ekipy nie wierzą że tak juz zostanie ( ja zresztą też nie), to umówiliśmy się że po świętach zaczynamy ciąg dalszy robót na budowie. Najważniejsze jest to że dzisiaj rozmawiałam z zaprzyjażnionym architektem na temat swojej wizji wnętrza i jutro da mi odpowiedź co i za ile z tej wizji wyjdzie. A jak będę juz miała na papierze to co teraz mam w głowie to będę mogła zrobić kosztorys i wtedy bank da mi kredyt.Na razie jesteśmy na etapie załatwiania wyceny, ale raczej nie będzie problemu bo licząc nasz garaz to mamy ok 75% kapitału własnego, więc odsetki będą niskie i kredycik szybciutko do nas wpłynie. Mam tez wstępny projekt kuchni, jak go lekko przerobimy to go wam pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 29.03.2005 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Z architektem jeszcze nic nie wiadomo buuu! W skutek długich rozmów i jeszcze dłuzszych przemyśleń, a także braku odpowiedniej ilości kaski, a przede wszystkim wielkiej i ogromnej checi zamieszkania jeszcze w tym roku i to zmieszkania w wykończonym domu w przeciwieństwie do zamieszkiwaniaw garażu - postanowiliśmy zaciągnąć kredyt na dokończenie domku.Zaczynamy negocjacje z bankami aktualnie liderem jest BPH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 08.04.2005 01:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Wczoraj ( a właściwie to juz przedwczoraj) spotkałam się z architektem, na poczatku przyszłego tygodnia będę miała "urysunkowienie" mojej wizji wnętrza już się nie moge doczekac ogólnie moja wisniowo wniliowa koncepcja została przyjeta i teraz musimy dopracowac oświetlenie, kominek i parę innych szczegółów. Udało mi sie spotkac z panem od kuchni i wprowadzić pare zmian czekam teraz na "projekty zamienne" No i najwazniejsze od poniedziałku (tak nam obiecał Pan Michał) zaczynamy kończyć dach!!!! Zobaczymy tylko co z tych obietnic wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 08.04.2005 02:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 o ja ofiara zapomniałam o kredycie!!!! Jeżeli wszystko będzie ok to dostaniemy 1,7% na CHF 1,5% prowizji i kredycik około 200 tys. teraz musze załatwić wycene tego co stoi, i co ma nam dać 75% wkładu (licząc dzialkę i garaż w którym mieszkamy) i jechać po wypis z KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts