magos1719503354 22.01.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam,wkrótce trzeba podjąć decyzję.Dom już stoi trzeba wybrać czym grzać.Mamy kotłownię i chcieliśmy wstawić kocioł na wszystko, tzn.śmieciuch, bo wychodzi najtaniej.Ale często wyjeżdżamy na weekendy i co wtedy?Czym na czas naszej nieobecności grzać w mieszkaniu?Dostawić piec gazowy, a może elektryczny?Co będzie łatwiejsze i tańsze?Z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 23.01.2011 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Z tym zapotrzebowaniem to nie wiem.Dom 110 m2, dobrze ocieplony.Rodzinki do przepalania brak, ewentualnie znajomi, ale głupio cały czas się prosić.Gazu nie ma na razie w naszej wsi, mąż się uparł przy śmieciuchu, bo teraz mamy i jest zadowolony.Ale problem następuje jak trzeba wyjechać choćby na 2 dni.Myślałam, że może dodać do instalacji piec elektryczny.Mąż myśli o piecu gazowym plus zbiornik na gaz.Ja mam wątpliwości, bo jest jeden komin i jedna kotłownia. A może taki kocioł z podajnikiem, żeby głównie palić drewnem i węglem, a kiedy nas nie ma zasypać ekogroszkiem?Tylko nie wiem czy takie są? Edytowane 23 Stycznia 2011 przez magos Dodano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 23.01.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 z tego wynika że tylko prąd możesz wykorzystać, pomyśl nad jakimś małym buforem ze zwykłą grzałkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts