mauri_b 22.01.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam. To mój pierwszy post na forum. Mam pytanie. Dostałem pozwolenie na budowę domu wraz z szambem. Czy ktoś z Was, lub ktoś z Waszych znajomych zaryzykował i wybudował zamiast szamba biologiczną oczyszczalnię ścieków ze studnią chłonną? Czy ktoś to tak naprawdę sprawdza co tam mamy zakopane pod zimią? Niestety w planie zagospodarowania przestrzennego mam wpisane szambo do czasu wybudowania sieci kanalizacyjnej, także składanie wniosków o pozwolenie na wybudowanie BOŚ chy ba mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.01.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam. To mój pierwszy post na forum. Mam pytanie. Dostałem pozwolenie na budowę domu wraz z szambem. Czy ktoś z Was, lub ktoś z Waszych znajomych zaryzykował i wybudował zamiast szamba biologiczną oczyszczalnię ścieków ze studnią chłonną? Czy ktoś to tak naprawdę sprawdza co tam mamy zakopane pod zimią? Niestety w planie zagospodarowania przestrzennego mam wpisane szambo do czasu wybudowania sieci kanalizacyjnej, także składanie wniosków o pozwolenie na wybudowanie BOŚ chy ba mija się z celem. Witaj, Masz warunki zabudowy czy plan zagospodarowania? To czy przyjda i sprawdza to jedno. Potem moga Ci kazac sie wykazac podpisana umowa z firma asenizacyjna na wybieranie tego zbiornika i rachunki za to wybieranie. Zeby sprawdzic czy nie masz szamba z dziura w dnie. Nie masz rachunkow? Sru kara. Na BOS'a nie trzeba pozwolenia. Na BOS'a obowiazuje zgloszenie. Zglaszasz do powiatu zamiat wybudowania oczyszczalni. Jak w 30 dni nie oprotestuja, to mozesz budowac. Jak oprotestuja, to piszesz odwolanie do chyba wojewody. Bo, odpowiednie przepisy mowia, ze jesli na cos obowiazuje zgloszenie a nie pozwolenie na budowe, to takie zgloszenie moze zostac oprotestowane w 3 sytuacjach: - gdy probujesz zglosic budowe czegos na co powinno byc wydane pozwolenie na budowe - gdy zgloszenie dotyczy budowy obiektu tymczasowego w miejscu gdzye taki juz istnieje - gdy jest niezgodne z innymi przepisami. I tu jest myk. Warunki Zabudowy sa decyzja administracyjna a nie przepisem. Powiat nie ma wiec prawa wniesc sprzeciwu do Twojego zgloszenia. Jesli masz obowiazujacy plan zagospodarowania to ogrzej, ale i to sie da zwalczyc ale bedzie to wymagalo wiekszego wysilku i samozaparcia. Wtedy polecam lekture orzeczenia naczelnego sadu administracyjnego. http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/AA7487244D pozdrawiam i zycze powodzenia z walka biurokracja, marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Do tego zgłoszenia wymagają tak naprawdę takich papierów jak do pozwolenia każde miasto inaczej podchodzi do budowania oczyszczalni, nie radzę budować oczyszczalni bez zgody miasta bo później dowala ci karę ze wpuszczanie ścieków do gruntu, lub rowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauri_b 22.01.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Mam plan zagospodarowania. Przeczytałem ten wyrok NSA i bardzo mi sie spodobał Sądzę, że z pomoca jakiegoś prawnika jest szansa na budowę BOŚ, która przecież produkuje prawie czystą wodę. Dzieki koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts