Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia wersja 16.01 - 16.04 doradźcie proszę!

Anulek2005

Recommended Posts

puk puk, jak tam kuchnia?

Nadal czeka na podłogę - ostatnio byłam w Leroy i zobaczyłam płytki firmy Venus kolekcja Cementi ... Tylko jakoś nie umiem ich znaleźć w sprzedaży ... A w Leroyu mają tylko kwadratowe a ja chciałam prostokątne (rozmiar ok 30 cm x 60 cm) ...

No i obrona tuż tuż ;) To jakoś na budowie mniej aktywna jestem ;)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No kurczaki - zmienili mi termin :mad: Z 8 na 27 września - a już chciałam to mieć z głowy :x

Korozja - dzięki za trzymanie kciuków. Możesz na chwilę puścić ;) Potrzymaj jeszcze 27 września :) I koniecznie daj znać kiedy będę miała trzymać za ciebie :)

A w kwestii kuchni - kupiłam uchwyty :rotfl:

Anulek mobilizuj się - ja już płytki w kuchni mam nawet zafugowane :D od zawsze mi się bardzo podobała arkesia [grafit poler] z paradyża. Czekam na pana żeby wstawił skrzynki i sprzęt zainstalował!

a obrona... luz, no stressssss, ja swoją miałam rok po skończeniu studiów. pewnie dlatego że pracę już miałam i co tu dużo mówić - leniwa byłam. chyba zrobiłam to bardziej żeby odklepać/odwalić niż coświęcej. Ale uffff dawno już za mną i jest gicior. teraz sobie jakieś inne egzaminy wynajduę.

Niemniej jednak rozumiem niepewność i wkurzenie związane ze zmianą terminu! ale będzie dobrze. no i potem wyszalejesz się w kuchni :D

Kurcze - dziewczyny - ja mam tę obronę na podyplomówce, bo ja już młodziutka nie jestem. Ale bardzo dziękuję za słowa otuchy. Stres mam dlatego, że dawno do egzaminów nie podchodziłam :) Zmiana terminu mnie wkurza, bo chciałabym mieć to już "załatwione". No chyba że obleję ;)

nicol - mnie Arkesia nie przekonała, bo nie widzą mi się te "maziaje" na niej. Ostatnio w Leroy zobaczyłam Cementi z Ceramiki Venus i mocno nad nimi myślę. Tylko u mnie sporo tych płytek potrzeba, bo mają być w holu, kuchni i na sporym fragmencie salonu (przy kominku i wyjściu na taras). I muszą pasować do wszystkich tych pomieszczeń. Najbardziej podobałyby mi się w rozmiarze ok. 30x60 cm a w Leroyu mają 60x60 cm. I nie jestem pewna czy będą ok, bo mam jedną skośną ścianę ... No chyba rzeczywiście założę jakąś galerię z inspiracjami, bo już konkretnie z kuchni do holu wyszłam ;) A na dodatek trzeba by jakiś rzucik pokazać, żeby było wiadomo nad czym tak dumam ... Może w przyszłym tygodniu ...

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
pewnie tak oblewala obrone ze wstac nie mozę teraz :lol2:

Skąd wiesz? ;)

Dziewczyny jestem na ciągłym "niedoczasie" ostatnio. Nawet na forum zaglądam raz na kilka dni. Obrona była-minęła. Mam śliczny dyplom i certyfikat - i niestety nie poszły za tym pieniądze, co mnie strasznie wkurza :mad: No ale mówi się "trudno" ...

Na razie tylko zaglądam na forum, żeby w miarę na bieżąco być, ale na moją budowę nie mam czasu w ogóle. Może w nowym roku ....

no co Ty Anulek!! nie masz czasu na wlasna chalupke? come on!!! trzeba czas na to znalezc. tez jestem busy w robocie i pare innych rzeczy ale czas na obrone trzeba miec!

ja tez sei ucze... i nie dla pieniedzy. dyplom jakis czas temu, a teraz dodatkowe certyfikaty i oprocz wiedzy i satysfakcji nic z tego nie mam :D moze kiedys odplaci - oby!

a co do arkesi i mazajow - nie kazdemu sie podobaja i juz !

• 3 weeks później...

Cały czas szukam dużych (min. 30 x 60 cm) bardzo jasnych szarych płytek, które nie będą miały "maziajów" (czyli odpada Arkesia) ani nie będą wyglądały jak kamień czy beton. No i niestety mam ograniczony budżet ...

Rozumiem, że mam trzymać w zębach czerwoną różę - żebyśmy się rozpoznały ;)