Anulek2005 02.02.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Całkiem zapomniałam o TTW i tak "daleko" nie podjechałam na Roździeń - dzięki Zajrzę tam w weekend, bo teraz za duży mróz i po pracce gnam do domu - sklepy nawet mi przez myśl nie przejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 06.02.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 i jak tam Anulek? jakies decyzje podjelas? mi sie tam ta kuchnia podoba daj wyzszy blat, dasz hookery i bedzie gites. jak juz mowilam wczesniej mi sie podoba a o drzwiach obrotowych to zapomnij i to tez tylko moja sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 04.03.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 hej Anulek, co ta u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 12.03.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Anulek daruj sobie ten układ naprawdę - mikrofala i piekarnik - koszmar - bardzo, bardzo niefunkcjonalny, nawet jeśli masz do nich podchodzić raz w miesiącu - zobaczysz, będziesz to przeklinała. Do tego chyba będzie on blisko ściany??!! Dla własnego dobra przemyśl to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 25.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Anulek - bywasz tu jeszcze czasem? co sie u Ciebie dzieje? jak sprawy kuchni i nie tylko kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 25.03.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Cześć dziewczyny. Ostatnio zaglądam na forum jak po ogień, ale chyba wreszcie (i to zupełnie przypadkiem) znalazłam "swoje" kafelki na podłogę. Mojemu M. tez się podobają i to jest wielki sukces Włoskie z Dado Ceramica seria Rock (Ghiaia). Na stronie w ogóle nie widać jakie są ładne na żywo Co do kuchni to mi dziewczyny "zabiły ćwieka" z tym piekarnikiem .... No i znowu "przemeblowałam" :oops::oops: Wersja 17.01 tadaaaam: Płyta o szer. 90 cm (czyli po bokach 45 cm blatu) na szafce z żółtą obwódką - IKEA nie przewiduje na takiej szafce płyty Obok piekarnika półeczka na TV Ewentualnie trzy szafki o wys 140 cm (jeżeli ktoś przekona mnie do zrezygnowania z telewizora ) http://anulek2005.republika.pl/k1701.jpg http://anulek2005.republika.pl/k1702.jpg http://anulek2005.republika.pl/k1703.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 27.03.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Rozumiem, że zastanawiacie się jak mi delikatnie napisać, że mi całkiem odbiło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No to ja napiszę Co planujesz Aniu trzymać w tych szafkach po drugiej strony półwyspu? Będzie tam dalekooo . A co Ty na to by oddzielić półwysep z tej ostatniej wersji i zrobić wyspę? Piekarnik przywrócić do poprzedniej wersji, a zrezygnować z mebli pod ścianą, gdzie planujesz TV? Nie wiem czy to co napisałam jest klarowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.03.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dla mnie optycznie ten pomysł też prezentuje się całkiem nieźle Od strony praktycznej - trudno ocenić. Trochę szkoda blatu półwyspowego, który zmienił się w stół, bo osoba pracująca przy kuchni ma jednak mniejszą powierzchnię do odstawiania. Mam też wrażenie, że robi się ciasnawo na ciągach komunikacyjnych (zwłaszcza jak kuchnia jest przedzielona na pół półwyspem to przejscie do drugiej cześci zabudowy powinno być naprawde luźne). Pytanie, czy ustawiony bliżej piekarnik oraz stół są dla Ciebie faktycznie takim zyskiem, żeby rezygnować z poprzedniego projektu. Bo ja przyznaję, że poprzedni jakoś bardziej do mnie przemawiał. Ostatecznie rozważyłabym transformację półwyspu z poprzedniego projektu w wyspę, tak jak sugerowała julianna16 żeby mieć prostszą drogę do tego nieszczęsnego piekarnika. Oczywiście wtedy z przejściem np. 90cm między zabudową a wyspą a nie 120. Tracisz trochę miejsca do przechowywania, ale i tak masz nieźle wszystko zabudowane, więc powinno być do przeżycia. (Nie czytałam Twojego wątku od począktu, więc przepraszam, jesli ta opcja już była dyskutowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 28.03.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Anulek poprzednia wersja dużo, dużo lepsza, w 17.01 za dużo się dzieje ... Półwysep z szerokim blatem był the best (nota bene też u siebie zrezygnowałam z doklejonego stolika na rzecz szerszego półwyspu). Anulek, Twój problem z piekarnikiem rozwiązałby się, gdybyś zdecydowała się go przenieść pod płytę, a kuchenkę mikrofalową mogłabyś ukryć w zamkniętej półce. Wtedy słupek mógłby pomieścić wiele innych rzeczy, po które sięgasz rzadziej. No, ale też nie pamiętam czy takie rozwiązanie w ogóle brałaś pod uwagę. Pozdrówka dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 28.03.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dzięki dziewczyny za odzew Tak myślałam, że najlepiej będzie wstawić piekarnik pod płytę i już julianno - o wyspie myślałam, ale jakoś mam nieodparte wrażenie, że albo wyspa będzie za mała, albo komunikacyjnie za ciasno ... Co do szafek - teraz mam tak mikroskopijny aneks kuchenny, że większość szafek w tej kuchni będzie wiała pustką Beasza a jak u Ciebie z realizacją? Bo my jakoś tak podobnie w pewnych kwestiach kombinowałyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 28.03.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Anulek , u mnie podobnie jak u Ciebie - cały czas jakieś wątpliwości. Mój wykonawca wciąż coś dla mnie rysuje, ale jestem bliska ostatecznego rozwiązania. Tak jak pisałam zamieniłam doklejany stół na szerszy półwysep. Płyta z całą pewnością na półwyspie - zostaje jeszcze tylko kwestia zagospodarowania ściany przy półwyspie - cały czas się motam co tam dać (a tak naprawdę to nie mam już sumienia zawracać głowy znowu dziewczynom z wątku kuchennego). Jak tylko zaakceptuję ostatecznie projekt to będzie kwestia 2 miesięcy do realizacji. Zanim zrobią się meble muszę zabudować odpowiednio sufit, położyć płytki... No i jeszcze jedna kwestia przede mną - dobór kolorów, a to będzie kolejne wyzwanie Stwierdzam, że gdybym miała jakiś bat nad sobą to wszystko nabrałoby tempa i decyzje podejmowałabym szybciej, a tak to jest czas na marudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 28.03.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Z tym batem, to mam dokładnie takie samo odczucie - ponieważ absolutnie nic mnie nie goni to kombinuję okropnie - nawet bez sensu większego ... Coraz bardziej mi się wydaje, że zrobię najzwyklejszą kuchnię na jednej ścianie i ze stołem na środku i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 31.03.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Anulek ty to masz cierpliwość do swojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 31.03.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Dzięki dziewczyny za odzew Tak myślałam, że najlepiej będzie wstawić piekarnik pod płytę i już julianno - o wyspie myślałam, ale jakoś mam nieodparte wrażenie, że albo wyspa będzie za mała, albo komunikacyjnie za ciasno ... Co do szafek - teraz mam tak mikroskopijny aneks kuchenny, że większość szafek w tej kuchni będzie wiała pustką A jakie to odległości? Mogłabyś pokazać? Ewentualnie wrzuć linka do tej wersji, to pokombinujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 31.03.2012 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Anulek ty to masz cierpliwość do swojej kuchni To dlatego, że nie mam na nią kasy Jak będę miała kaskę to zrobię to na co będzie mnie stać i już julianno - postaram się znaleźć wersję z wyspą i wrzucić ... przypomnijcie proszę jak dać wam dostęp do mojego projektu na serwerze IKEA ... Wtedy może ktoś będzie miał ochotę coś "mi" poprzestawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 31.03.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Wyślij projekt do siebie na maila, a tu wklej link z maila . P.s. - zapraszam na swoje "kuchenne rewolucje" w stopce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 02.04.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 No to spróbuję udostępnić link do mojej kuchni. Dozwolone jest praktycznie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.04.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aniu, Skorzystałam z linka by sprawdzić tę opcję z wyspą i wyjszło tak Chyba masz rację - jakoś ciasno - po obu stronach jest 90 cm na przejście. Niby do przyjęcia, ale mnie bardziej podobała się ta wersja z piekarnikiem przy oknie. http://desmond.imageshack.us/Himg31/scaled.php?server=31&filename=41975789.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg18/scaled.php?server=18&filename=14965489.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg819/scaled.php?server=819&filename=98029926.jpg&res=medium Gdyby się pozbyć zlewu z wyspy i zrobić w ciągu z płytą to byłoby lepiej, tylko teraz pojawiło się przejście, którego wcześniej nie widziałam i miejsca mniej się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 03.04.2012 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki serdeczne julianno - jak widzisz kuchnia niby duża, ale z każdej strony coś przeszkadza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts