naberia 24.01.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 ale za to jak fajnie się czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.01.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 hihihi do pracy by trzeba było wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.01.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 no właśnie (bo na mnie już w biurze głupio patrzą, że się tak pod nosem śmieję)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 24.01.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 nicol - ja już kwestię śmieci "przemyśliwałam". Na "mojej" wsi śmieci zabierają w okresie letnim co dwa tygodnie a w okresie zimowym co miesiąc, więc i tak muszę gdzieś składować te śmieci. Ponieważ mam garaż za mały na dwa auta a za duży na jedno, to kombinuję nad umieszczeniem tam dużych worków, do których będę wrzucać małe woreczki z pojemniczków w kuchni .... Nie będę musiała poza dom wychodzić z każdym śmieciem, tylko do garażu i już. A raz na miesiąc worki na ulicę i z głowy. (Przy okazji nie muszę robić miejsca na podwórku na kosze i dodatkowej furtki dla śmieciarzy ) Dodam tylko, że chcę mieć młynek pod zlewem i kompostownik, więc nie zamierzam składować w garazu śmieci organicznych, które mogą się psuć i generować niemiłe zapaszki ... Jeżeli chodzi o śmieci spadające poza pojemnik, to przy takiej ramce jak na zdjęciu chyba tak się nie będzie działo ... no... to na uprawianie sportu sie piszesz z tego co widze. ja mam poki co kosze na smieci w piwnicy bloku, ktore wynajmujemy a i tak jest loteria z tym ~kto teraz leci~ z workiem. Ale jak jestes zdyscyplinowana i bedziesz chciala biegac to jest to bardo fajne rozwiazanie. Testowalam pare mies temu w sklepie i tez na poczatku myslalam ze na to sie zdecydujemy. Na poczatku.... to chyba slowo klucz w moim planowaniu i rozmyslaniu o domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 24.01.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ale ja mam garaż za ścianą z kuchni, to raczej sprinty niż biegi długodystansowe będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 24.01.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 no doooobra, pozwolę Ci mieć te malutkie kosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 25.01.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Serdeczne dzięki za pozwolenie aczkolwiek jak rozumiem, że bez błogosławieństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.02.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Popatrzyłam na to z praktycznego punktu widzenia i choć nowoczesnej kuchni ja bym osobiście nie chciała to patrząc na układ i funkcjonalność podoba mi się wersja pierwsza... ja mam już całą wizję rodzinki w kuchni... więc... idąc od lewej masz fajny słupek, piec i mikrofala i szuflady na foremki, patelnie i takie tam różne.. poza tym wyżej z dala od dzieci... dalej lodówka z której możesz coś położyć na blacik koło zlewu, a rzeczy z zamrażalki od razu włożyć do zlewu... poza tym masz tam chyba zmywarkę między lodówką, a zlewem i to miejsce akurat na jakieś płyny czy ociekacz moim zdaniem... dalej kawałek blatu płyta i blat i to jest fajne, bo masz dużo miejsca na przyprawki jakieś "na stałe" i blat roboczy po jednej i drugiej... a do tego na rogu jest zazwyczaj więcej miejsca niż normalnie (ja dużo gotuję i wiem, że to ważne) poza tym masz wtedy płytę (przy której moim zdaniem) spędza się najwięcej czasu koło okna więc można sobie popatrzeć co robią dzieci lub czy mąż wraca przy staniu nad garnkiem.... i obok jest długi blat roboczy na gotowe posiłki można je spokojnie poprzekładać na talerze i wydawać je tam dzieciom, które będą je układac na stole... a co do kosza na smieci segregatora to ja mam go na warzywa.... a smieci segreguję na takie do kosza na wywóz i na ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.02.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Nie traktowałbym ergonomii ciągu technologicznego w kuchni jak złotego cielca. Czasem się nie da a i w dzisiejszych czasach nikt kuchni nie traktuje raczej jako stałego miejsca swej pracy. Kuchnia profesjonalna będąca stanowiskiem pracy i tak ma inne parametry i ustawienia. Kiedyś specjalista od ergonomii z Bluma powiedział mi taką całkiem rzeczową uwagę. Lepiej mieć zlew w kącie niż płytę kuchenną.Nie wiem gdzie przewidujesz zmywarkę i jaki typ zlewu zamierzasz instalować. To dosyć szczegółowe pytanie warte diabła,bo obsługa źle umieszczonej zmywarki może być upierdliwa. Tam mamy taki dosyć dziwny cykl : zlew, kosz, zmywarka przy jednocześnie otwartych drzwiach kosza i zmywarki. Przekładanie talerza z ręki do ręki czy praca nie tą ręką, która trzeba może być mało komfortowa. ja się wogóle nie zgadzam mam piec i płytę na rogu i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej.... serdecznie polecam... to jest super rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 16.02.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Nie wiem czy jeszcze temat sie wałkuje, ale ja mam w kuchni okno na wysokości 78 cm i mam tam blat ze zlewem. Jestem bardzo zadowolona z wysokości i najczęściej pracuję właśnie przy nim. Mam 165 cm wysokości. Mikrofalówkę mam na wysokości wzroku dokładnie i też jestem bardzo zadowolona... Zdjęcie kuchni w linku na dole, jakbyś chciała zobaczyć. Wersja 16.1 najlepsza jest moim zdaniem! Edytowane 16 Lutego 2011 przez pola08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.02.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki pola - ja sobie twoją kuchnię bardzo dokładnie pooglądałam i właśnie chciałam cię podpytać o wysokość (wysokości) blatu. Jeżeli chodzi o wersje .... No dobra - przyznam się - urodziłam jeszcze jedną, ale chwilowo serwer ikeowy nie odpowiada i nie mogę wam jej pokazać .... Napiszę tylko, że kombinuję nad przeniesieniem płyty na "stół" .... Pola - jakie masz płytki na podłodze? Na niektórych zdjęciach wyglądają na szare a na niektórych są beżowe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.02.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 serwer ruszył wersja 16.05 http://anulek2005.republika.pl/czerczar03.jpg Płyta odsunięta od brzegu "stołu" około 30 cm. Czerwone po lewej 2 szafki głębokości około 15 cm. Czarne po prawej - TV Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 16.02.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 myślę, ze jak komuś zapodasz tłuszczem w oko to powedrujesz z płytą w inne miejsce.. TV popieram!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.02.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 myślę, ze jak komuś zapodasz tłuszczem w oko to powedrujesz z płytą w inne miejsce.. TV popieram!! Ja nad tą pytą kombinuję i kombinuję ... Podczas smażenia osoby "trzecie" mogą siedzieć bliżej okna ( jest tam sporo miejsca, bo ponad 130 do płyty) albo ... w salonie Generalnie urzęduję w kuchni sama, więc z tym pryskaniem na innych (a na dodatek w oko;)) nie powinno być bardzo źle. Poza tym sporo potraw przygotowuję w piekarniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.02.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 no nie wiem, mi się takie siedzenie przy płycie średno podoba... Ale ja z tych najchętniej pozbywających się płyt w kąt kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.02.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Kiedy u mnie w każdym kącie już coś jest U mnie tak w ogóle nie ma miejsca na płytę - chyba dam ją do salonu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.02.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 zawsze jeszcze można zamawiać posiłki na wynos! Anulek, tak poważnie to mam ten sam problem. A nawet większy! bo u mnie się będzie wchodziło wprost na płyte wchodząc do domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.02.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Kiedy u mnie w każdym kącie już coś jest U mnie tak w ogóle nie ma miejsca na płytę - chyba dam ją do salonu:P Jest miejsce. Ale tam gdzie umieściłaś ją w wersji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.02.2011 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Jest miejsce. Ale tam gdzie umieściłaś ją w wersji 1 No ale właśnie się dowiedziałam, że jeżeli tam będzie płyta, to nie mogą być nad nimi takie szafki, bo będą się od pary i ciepła rozłazić A mnie się ten układ szafek baaardzo podoba Będę musiała poczekać aż Ragazza swoją kuchnię dobrze przetestuje, bo ona tak ma .... Szafki wiszące o głębokości 60 cm a pod spodem płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.02.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ale pod tymi o głębokości 60 cm są też węższe? Te czerwone, dobrze widzę? A dlaczego szafki 60 cm mają bardziej chłonąć niż węższe? Jak się mają rozłazić to tak samo będą się rozłaziły jedne i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts