Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia wersja 16.01 - 16.04 doradźcie proszę!

Anulek2005

Recommended Posts

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

O a czemu ja się tu jeszcze nie udzieliłam? ;) Na szubko bo w pracy jestem ;) powiem że pomysł w tv bardzo fajny. Wkurzam się jak leci fajny program a ja muszę lecieć do garów bo coś kipi a tu proszę problem rozwiązany ;) jeśli płyta byłaby pod szafkami czerwonymi (?) to możesz zrobić okap zabudowany równy z szafkami, wąski na 30 cm tyle ile mają ale z możliwością wysówania go nad całą płytę. I wtedy byłby widoczny tylko pasek okapu. Nie wiem czy jasno się wyraziłam.

Jeśli chodzi o płytę na wyspie ma to swoje plusy i minusy. Nie wiem jak lepiej więc się nie wypowiem ;P

No ja widziałam taki okap z czarnym i białym paskiem i wyglądał bardzo ładnie i nowocześnie. Słyszałam kiedyś że można zrobić sobie pasek jak front szafki tylko nie pamiętam czy to chodziło o kolor paska czy zasłonięcie paska k\okapu paskiem w kolorze frontów. Ale namodziłam teraz ;)

Anulek2005 w każdym bądź razie przejrzyj te okapy. W końcu to nic nie kosztuje ;)

O znalazłam o co mi chodzi:):

P1020399.JPG

Po zabudowaniu z przodu widać tylko taki fajny szklany pasek

P1020397.JPG

Widziałam jeszcze inne ale zdjęć nie mam. Cena takiego okapu bardzo przystępna :)

Edytowane przez Korozja

Anulek2005 ten co pokazałam może pracować jako pochłaniacz lub wyciąg. Wydajność 480m3/h, 68 db. No ale jak już wspomniałam takich okapów jest więcej ja tylko pokazałam jeden przykład bo też mnie zaintrygował :)

W ogóle to się dowiedziałam ostatnio że mając płytę elektryczną mogę sobie powiesić okap na wysokości jakiej chcę. Natomiast dla płyt gazowych nie jest już tak fajnie, trzeba się trzymać konkretnych wysokości i nie ma zmiłuj się. Ja mam elektryczną więc się bardzo ucieszyłam bo nie chciałam mieć takiego uskoku w szafkach tylko okap równo z nimi :)

zwróc uwagę, żeby nie powiesić okapu za nisko, bo jak go otworzysz to zasłonisz sobie pola grzewcze od ściany. Ewentualnie można powiesić wyżej szafki ale wtedy może okazać się, że druga półka będzie już trudno dostępna. Moim zdaniem opcja super-ale tylko dla wysokich osób.

Anulek2005 ten co pokazałam może pracować jako pochłaniacz lub wyciąg. Wydajność 480m3/h, 68 db. No ale jak już wspomniałam takich okapów jest więcej ja tylko pokazałam jeden przykład bo też mnie zaintrygował :)

W ogóle to się dowiedziałam ostatnio że mając płytę elektryczną mogę sobie powiesić okap na wysokości jakiej chcę. Natomiast dla płyt gazowych nie jest już tak fajnie, trzeba się trzymać konkretnych wysokości i nie ma zmiłuj się. Ja mam elektryczną więc się bardzo ucieszyłam bo nie chciałam mieć takiego uskoku w szafkach tylko okap równo z nimi :)

m.in. Siemens ma okapy bez panela (panel w opcji), wtedy można zrobić maskownicę w kolorze frontów i przymocować od czoła okapu.

No ja widziałam taki okap z czarnym i białym paskiem i wyglądał bardzo ładnie i nowocześnie. Słyszałam kiedyś że można zrobić sobie pasek jak front szafki tylko nie pamiętam czy to chodziło o kolor paska czy zasłonięcie paska k\okapu paskiem w kolorze frontów. Ale namodziłam teraz ;)

Anulek2005 w każdym bądź razie przejrzyj te okapy. W końcu to nic nie kosztuje ;)

O znalazłam o co mi chodzi:):

P1020399.JPG

Po zabudowaniu z przodu widać tylko taki fajny szklany pasek

P1020397.JPG

Widziałam jeszcze inne ale zdjęć nie mam. Cena takiego okapu bardzo przystępna :)

t0mekk oczywiście masz rację. Na wszystko trzeba zwrócić uwagę. Ja natomiast jestem niska więc okap mogę sobie zawiesić niżej i nie będzie mi przeszkadzał. Nie wiem jakiego wzrostu jest Anulek2005. Wszystko trzeba sobie dopasować do siebie :)

m.in. Siemens ma okapy bez panela (panel w opcji), wtedy można zrobić maskownicę w kolorze frontów i przymocować od czoła okapu.

o właśnie o czymś takim też pisałam :D a możesz napisać dokładnie co to za okapy bez panela?

• 2 weeks później...