agatah 18.02.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 2 metry szerokości. Na "pyszczenie" uwagi nie zwróciłam. Ot, mocniejszy ton,tak to odebrałam. Każdy ma prawo bronić swoich racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 18.02.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 2 metry szerokości. O kurtka - to to rzeczywiście kolumbryna by musiała być ... No bo ile długości przy 2 m szerokości? 3m? Więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 18.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Np. 2x2.Ja po prostu czułabym się niekomfortowo siedząc tak blisko płyty.IMO wyspa żeby spełniała jeszcze inne funkcje poza byciem miejscem do gotowania czy zamontowania zlewozmywaka powinna być duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 O a czemu ja się tu jeszcze nie udzieliłam? Na szubko bo w pracy jestem powiem że pomysł w tv bardzo fajny. Wkurzam się jak leci fajny program a ja muszę lecieć do garów bo coś kipi a tu proszę problem rozwiązany jeśli płyta byłaby pod szafkami czerwonymi (?) to możesz zrobić okap zabudowany równy z szafkami, wąski na 30 cm tyle ile mają ale z możliwością wysówania go nad całą płytę. I wtedy byłby widoczny tylko pasek okapu. Nie wiem czy jasno się wyraziłam. Jeśli chodzi o płytę na wyspie ma to swoje plusy i minusy. Nie wiem jak lepiej więc się nie wypowiem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 04.03.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam Korozja - ja też nie wiem, dlaczego dopiero teraz wspomagasz mnie radą Pomysł z wysuwanym okapem jest do przemyślenia - wieczorkiem przejrzę czeluści internetu i poszukam .... Co do płyty na wyspie to ja cały czas sumuję te plusy dodatnie i plusy ujemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.03.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Jeśli Korozja ma na myśli taki zwykły okap teleskopowy (wysuwany nad całą płytą) to ja odradzam. Ten pasek, który widać jest... po prostu przeokropny. IMO na pewno się nie nadaje do takiej ślicznej nowoczesnej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 04.03.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Aha Kolejny plus dodatni dla płyty na wyspie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.03.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 oj, tego nie powiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.03.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) No ja widziałam taki okap z czarnym i białym paskiem i wyglądał bardzo ładnie i nowocześnie. Słyszałam kiedyś że można zrobić sobie pasek jak front szafki tylko nie pamiętam czy to chodziło o kolor paska czy zasłonięcie paska k\okapu paskiem w kolorze frontów. Ale namodziłam teraz Anulek2005 w każdym bądź razie przejrzyj te okapy. W końcu to nic nie kosztuje O znalazłam o co mi chodzi:): Po zabudowaniu z przodu widać tylko taki fajny szklany pasek Widziałam jeszcze inne ale zdjęć nie mam. Cena takiego okapu bardzo przystępna Edytowane 4 Marca 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 04.03.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Cwane - poszukam, poszukam .... Cena całkiem przystępna - muszę tylko odszukać czy to jest okap czy może być pochłaniaczem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.03.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Anulek2005 ten co pokazałam może pracować jako pochłaniacz lub wyciąg. Wydajność 480m3/h, 68 db. No ale jak już wspomniałam takich okapów jest więcej ja tylko pokazałam jeden przykład bo też mnie zaintrygował W ogóle to się dowiedziałam ostatnio że mając płytę elektryczną mogę sobie powiesić okap na wysokości jakiej chcę. Natomiast dla płyt gazowych nie jest już tak fajnie, trzeba się trzymać konkretnych wysokości i nie ma zmiłuj się. Ja mam elektryczną więc się bardzo ucieszyłam bo nie chciałam mieć takiego uskoku w szafkach tylko okap równo z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0mekk 04.03.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 zwróc uwagę, żeby nie powiesić okapu za nisko, bo jak go otworzysz to zasłonisz sobie pola grzewcze od ściany. Ewentualnie można powiesić wyżej szafki ale wtedy może okazać się, że druga półka będzie już trudno dostępna. Moim zdaniem opcja super-ale tylko dla wysokich osób. Anulek2005 ten co pokazałam może pracować jako pochłaniacz lub wyciąg. Wydajność 480m3/h, 68 db. No ale jak już wspomniałam takich okapów jest więcej ja tylko pokazałam jeden przykład bo też mnie zaintrygował W ogóle to się dowiedziałam ostatnio że mając płytę elektryczną mogę sobie powiesić okap na wysokości jakiej chcę. Natomiast dla płyt gazowych nie jest już tak fajnie, trzeba się trzymać konkretnych wysokości i nie ma zmiłuj się. Ja mam elektryczną więc się bardzo ucieszyłam bo nie chciałam mieć takiego uskoku w szafkach tylko okap równo z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0mekk 04.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 m.in. Siemens ma okapy bez panela (panel w opcji), wtedy można zrobić maskownicę w kolorze frontów i przymocować od czoła okapu. No ja widziałam taki okap z czarnym i białym paskiem i wyglądał bardzo ładnie i nowocześnie. Słyszałam kiedyś że można zrobić sobie pasek jak front szafki tylko nie pamiętam czy to chodziło o kolor paska czy zasłonięcie paska k\okapu paskiem w kolorze frontów. Ale namodziłam teraz Anulek2005 w każdym bądź razie przejrzyj te okapy. W końcu to nic nie kosztuje O znalazłam o co mi chodzi:): Po zabudowaniu z przodu widać tylko taki fajny szklany pasek Widziałam jeszcze inne ale zdjęć nie mam. Cena takiego okapu bardzo przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 t0mekk oczywiście masz rację. Na wszystko trzeba zwrócić uwagę. Ja natomiast jestem niska więc okap mogę sobie zawiesić niżej i nie będzie mi przeszkadzał. Nie wiem jakiego wzrostu jest Anulek2005. Wszystko trzeba sobie dopasować do siebie m.in. Siemens ma okapy bez panela (panel w opcji), wtedy można zrobić maskownicę w kolorze frontów i przymocować od czoła okapu. o właśnie o czymś takim też pisałam a możesz napisać dokładnie co to za okapy bez panela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0mekk 06.03.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Sprawdź na przykład model: LI23030, okap teleskopowy bez panela. Mocuje się swoją maskownicę na krótkie wkręty chyba. o właśnie o czymś takim też pisałam a możesz napisać dokładnie co to za okapy bez panela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 08.03.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 t0mekk dzięki Anulek2005 i co z Twoją kuchnią? Co postanowiłaś z płyta i okapem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.03.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 He he - dalej się miotam .... Obiecuję, że jak tylko coś postanowię to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 09.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Anulek2005 rozumiem. Ja się miotam już parę miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 20.03.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Anulek - przy mojej kuchni Twoja jest ekstra ustawna ! Po przeczytaniu wątku muszę spojrzeć na mój projekt pod względem ergonomii. Kurcze, no za późno zaprzyjaźniłam się z tym forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 20.03.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Anulek2005 coś postanowione ? coś działasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts