Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia wersja 16.01 - 16.04 doradźcie proszę!

Anulek2005

Recommended Posts

Wczoraj znowu stałam pół godziny w pustej kuchni i kombinowałam .... Podobałaby mi się pod oknem, ale okapy "wychodzące" z blatu to dla mnie masakra cenowa - a taki właśnie musiałby być przy płycie pod oknem.

Mam pewien chytry plan, który powinien mi ułatwić decyzję, ale nie chce zapeszyć ;) Przyznam się jak mi się go uda zrealizować. Może nawet w tym tygodniu :cool:

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

No i zrobiłam eksperyment. Ponieważ znalazłam na piętrze styropian (chwaliłam się już że mam schody i wreszcie mogę wleźć na pięterko ? ;)), więc zrobiłam sobie z niego blat (ten niski pod oknem). Powiem wam, że eksperyment poniekąd się udał - wyszło mi, że jeżeli umieszczę na tym blacie płytę - nieważne czy pod oknem czy na środku - w kuchni zrobi się po prostu ciasno :mad: Wniosek - robię najzwyczajniejszą kuchnię pod jedną ścianą. Dziękuję wszystkim za pomoc i wiele pomysłów, ale niestety - poddaję się. Nie będę miała kuchni marzeń a zwyczajną blokową zabudowę pod jedną ścianą. Cześć pieśni! Pozamiatane! Nie mam już siły i ochoty!

P.S. Zdjęć nie mam, bo aparat był potrzebny mojej połówce w innym miejscu.

Wyczytałam w wątku z kuchniami że szarych płytek do kuchni potrzebujesz. Jak szukałam płytek do łazienki szarych to robiłam zdjęcia jak coś mi wpadło w oko. Co prawda nie chciałam gresu ale w razie w parę fotek szarego gresu też pstryknęłam. Może Ci sie przyda ;)

1.

P1010872.JPG

P1010873.JPG

2.

P1010880.JPG

P1010881.JPG

3.

P1010908.JPG

P1010909.JPG

4.

P1010911.JPG

P1010912.JPG

5.

P1010936.JPG

P1010937.JPG

6.

P1010939.JPG

P1010938.JPG

Korozja - dzięki ci serdeczne za zdjęcia - zaraz będę notować namiary. Dlaczego ja tych szarych gresów w sklepach nie widzę? Ostatnio polowałam na Rako - moja małża rzucił okiem okiem i stwierdził - nie podobają mi się :jawdrop: i tyle :bash: Arkesia znowu mnie się nie podoba ... No i szukam. Ale te na twoich zdjęciach całkiem fajniutkie są. Jak możesz, to niech zdjęcia trochę powiszą - może się komuś jeszcze przydadzą ...

Anulek2005 ależ nie ma za co :) nawet nie wiesz ile ja się nałaziłam za płytkami. Byłam w takich miejscach że bez noża za dnia nie przychodź.

Ja nie wiem czemu Ty tych szarych gresów nie widzisz? Ja kurde natomiast same gresy i się wkurzałam bo chciałam glazurę i terakotę (nie wiem czemu sie tak upierałam) a tu same gresy i gresy. Szkoda że nie jesteś ze Szczecina bo bym Ci parę namiarów dała :) A tak radzę dobrze poszukać. Ja do wielu miejsc z płytkami trafiłam przypadkiem. Nie każdy sklep ma super reklamę w necie więc warto trochę poszperać. Na pewno w Katowicach macie sporo takich miejsc tylko ich jeszcze nie odkryłaś ;)

Mam kupione fronty - korpusy będą robione z płyt meblowych, bo będą niestandardowe. Na początku przyszłego tygodnia biegnę do IKEA, bo uzupełnili stany magazynowe "moich" uchwytów. Muszę kupić zanim znowu mi braknie :o Teraz szybko muszę znaleźć gres na podłogę, bo nie mam na czym tych mebli ustawić :lol2: Od wtorku ma się kafelkować pralnia i spiżarnia. Tyle, że mam na razie kupione kafelki na podłogi i na ścianę do spiżarni - kolejne bojowe zadanie to błyskawiczny zakup kafelek na ścianę do pralni. Może jeszcze w sierpniu (albo na początku września) powinien się kafelkować mały wc na dole ... Na szczęście kafelki od roku czekają ;)

Lodówkę już wybrałam - jeszcze "kombinuję" nad zmywarką i walczę z problemem podcinanych cokołów. Jak nie znajdę na forum, to nowy watek chyba założę ... No i potem piekarnik do wybrania, ale zakładam, że nie powinnam mieć tu dużych problemów.

A jeszcze w "międzyczasie" czeka mnie naniesienie poprawek w pracy dyplomowej (to tak jest jak się starej babie znowu studiować zachciało) - matko, jak nic się nie działo, to nic, a teraz wszystko hurtem!

• 3 weeks później...