Lisek_77 22.01.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Stoję przed dylematem:Zastanawiałem się nad Schuco Corona CT 70 z pakietem 0,7 - wycena na okna z roletami z montażem na piance - 45.000 zł (drzwi balkonowe HST) a Platinium Evolution z Oknoplastu pakiet 0,7 - wycena z roletami i montażem na piance - ok. 44.000 (drzwi balkonowe PSK) ale z głupia franc zrobiłem wycenę na Aluplaście Ideal 7.000 z pakietem 0,7 i trochę się zszokowałem, bo z montażem na piance (drzwi balkonowe HST) wyszło 33.000 zł. Wiem, że Aluplast niby gorszy, ale różnica w cenie robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 23.01.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Stoję przed dylematem: Zastanawiałem się nad Schuco Corona CT 70 z pakietem 0,7 - wycena na okna z roletami z montażem na piance - 45.000 zł (drzwi balkonowe HST) a Platinium Evolution z Oknoplastu pakiet 0,7 - wycena z roletami i montażem na piance - ok. 44.000 (drzwi balkonowe PSK) ale z głupia franc zrobiłem wycenę na Aluplaście Ideal 7.000 z pakietem 0,7 i trochę się zszokowałem, bo z montażem na piance (drzwi balkonowe HST) wyszło 33.000 zł. Wiem, że Aluplast niby gorszy, ale różnica w cenie robi wrażenie. A czy ty chcesz kupić okna czy profile z szybami? Bo jeśli okna, to porównaj ich parametry użytkowe, oceń, które bardziej ci odpowiadają (także estetycznie) i wtedy dopiero zdecyduj czy oferowana cena jest dla ciebie do przyjęcia. Proponuję zapomnieć o profilu, szybie i okuciach... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.01.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 zapomnieć o profilu ,szybie i okuciach? a ja myslałem ze to własnie robi różnice 10tys różnicy?podejzanie duzo bo teraz to czy ci na aluplascie ze sladowymi ilosciami stali zrobia to i tak kasuja jak oknoplast czy jezierski pozatym chyba najwazniejsze zdanie i teoria przy budowie domu ,które nie raz przewijało sie i tutaj na forum "są rzeczy takie jak dach ,okna ,ocieplenie na których nie mozna oszczedzac" no chyba ze jestes deweloperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 23.01.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 zapomnieć o profilu ,szybie i okuciach? a ja myslałem ze to własnie robi różnice To podobnie jak w samochodach różnicę czyni rodzaj zastosowanego silnika, zawieszenia, marka zacisków hamulcowych, rodzaj gaźnika, wtrysku czy dostawca foteli lub tapicerki. Zapewniam cię, że nie wiem kto te elementy dostaczył do mojego samochodu - a jestem z niego zadowolony. Czemu więc miałbym się interesować kto dostarczył elementy do wykonania mojego okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 23.01.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Stoję przed dylematem: Zastanawiałem się nad Schuco Corona CT 70 z pakietem 0,7 ... Platinium Evolution z Oknoplastu pakiet 0,7 ... Aluplaście Ideal 7.000 z pakietem 0,7 Wiem, że Aluplast niby gorszy... To bardzo interesujące zestawienie systemów kształtowników. Jeszcze ciekawsze jest to, skąd wiesz o tej "niby gorszości" Aluplasta w tym towarzystwie? Byłbym bardzo zobowiązany gdybyś zechciał tak "po klientowsku" uzasadnić wygłoszoną kwestię. Z góry mówię, że nie produkuję i nie sprzedaję okien więc moja ciekawość w tym względzie jest "bezkonkurencyjna" :-) i raczej nie mam zamiaru przekonywać Cię do któregokolwiek z wymienionych systemów, bo osobiście wybrałbym całkiem inny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 blokno- jesli uwazasz ze to nie istotne jakie elementy wchodza w skład okna na koncowy produkt,okno, to nie mamy o czym gadacp.s. Fiat 126p produkowany był w Fabryce Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej i Tychach ale skad oni ci do niego wzieli tapicerkee i fotele,zabij mnie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 23.01.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Skoro nawiązujecie do motoryzacji to napiszę Wam tak: Dwóch kolegów mojego ojca (byli braćmi) kupiło swego czasu Fiata 126p. Starszy kupił 126p z Bielska, młodszy Made in Italy (nie wiem czy składany we Włoszech czy na częściach z importu). Pierwszy pod nim leżał, drugi nim jeździł. Więc jak chcecie coś porównywać po cenie, skoro nie wiemy kto te okna składa. Marka profilu to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiw86 23.01.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 składali chińczycy:) bo maja dolca za dzień najlepsze rzeczy mozna zle poskładac albo zamontowac i dupa blada ale jesli ci ktos z dobrych rzeczy poskłada jedną całośc i zrobi to poządnie to bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 23.01.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 (edytowane) To bardzo interesujące zestawienie systemów kształtowników osobiście wybrałbym całkiem inny. Dlaczego interesujące ? Jaki ty byś wybrał profil, tak z ciekawości? Edytowane 23 Stycznia 2011 przez Lisek_77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts