Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Stoję przed dylematem:

Zastanawiałem się nad Schuco Corona CT 70 z pakietem 0,7 - wycena na okna z roletami z montażem na piance - 45.000 zł (drzwi balkonowe HST)

a Platinium Evolution z Oknoplastu pakiet 0,7 - wycena z roletami i montażem na piance - ok. 44.000 (drzwi balkonowe PSK)

ale z głupia franc zrobiłem wycenę na Aluplaście Ideal 7.000 z pakietem 0,7 i trochę się zszokowałem, bo z montażem na piance (drzwi balkonowe HST)

wyszło 33.000 zł.

Wiem, że Aluplast niby gorszy, ale różnica w cenie robi wrażenie.

https://forum.murator.pl/topic/152721-schuco-corona-ct-70-vs-oknoplast-platinium-evolution-vs-aluplast-ideal-7000/

Stoję przed dylematem:

Zastanawiałem się nad Schuco Corona CT 70 z pakietem 0,7 - wycena na okna z roletami z montażem na piance - 45.000 zł (drzwi balkonowe HST)

a Platinium Evolution z Oknoplastu pakiet 0,7 - wycena z roletami i montażem na piance - ok. 44.000 (drzwi balkonowe PSK)

ale z głupia franc zrobiłem wycenę na Aluplaście Ideal 7.000 z pakietem 0,7 i trochę się zszokowałem, bo z montażem na piance (drzwi balkonowe HST)

wyszło 33.000 zł.

Wiem, że Aluplast niby gorszy, ale różnica w cenie robi wrażenie.

A czy ty chcesz kupić okna czy profile z szybami? Bo jeśli okna, to porównaj ich parametry użytkowe, oceń, które bardziej ci odpowiadają (także estetycznie) i wtedy dopiero zdecyduj czy oferowana cena jest dla ciebie do przyjęcia. Proponuję zapomnieć o profilu, szybie i okuciach... pzdr

zapomnieć o profilu ,szybie i okuciach? a ja myslałem ze to własnie robi różnice

10tys różnicy?podejzanie duzo bo teraz to czy ci na aluplascie ze sladowymi ilosciami stali zrobia to i tak kasuja jak oknoplast czy jezierski

pozatym chyba najwazniejsze zdanie i teoria przy budowie domu ,które nie raz przewijało sie i tutaj na forum

"są rzeczy takie jak dach ,okna ,ocieplenie na których nie mozna oszczedzac"

no chyba ze jestes deweloperem ;)

zapomnieć o profilu ,szybie i okuciach? a ja myslałem ze to własnie robi różnice

;)

To podobnie jak w samochodach różnicę czyni rodzaj zastosowanego silnika, zawieszenia, marka zacisków hamulcowych, rodzaj gaźnika, wtrysku czy dostawca foteli lub tapicerki. Zapewniam cię, że nie wiem kto te elementy dostaczył do mojego samochodu - a jestem z niego zadowolony. Czemu więc miałbym się interesować kto dostarczył elementy do wykonania mojego okna?

Stoję przed dylematem: Zastanawiałem się nad Schuco Corona CT 70 z pakietem 0,7 ... Platinium Evolution z Oknoplastu pakiet 0,7 ... Aluplaście Ideal 7.000 z pakietem 0,7

Wiem, że Aluplast niby gorszy...

To bardzo interesujące zestawienie systemów kształtowników. Jeszcze ciekawsze jest to, skąd wiesz o tej "niby gorszości" Aluplasta w tym towarzystwie? Byłbym bardzo zobowiązany gdybyś zechciał tak "po klientowsku" uzasadnić wygłoszoną kwestię. Z góry mówię, że nie produkuję i nie sprzedaję okien więc moja ciekawość w tym względzie jest "bezkonkurencyjna" :-):-):-) i raczej nie mam zamiaru przekonywać Cię do któregokolwiek z wymienionych systemów, bo osobiście wybrałbym całkiem inny.

Pozdrawiam

blokno- jesli uwazasz ze to nie istotne jakie elementy wchodza w skład okna na koncowy produkt,okno, to nie mamy o czym gadac

p.s. Fiat 126p produkowany był w Fabryce Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej i Tychach ale skad oni ci do niego wzieli tapicerkee i fotele,zabij mnie nie wiem

Skoro nawiązujecie do motoryzacji to napiszę Wam tak:

Dwóch kolegów mojego ojca (byli braćmi) kupiło swego czasu Fiata 126p. Starszy kupił 126p z Bielska, młodszy Made in Italy (nie wiem czy składany we Włoszech czy na częściach z importu). Pierwszy pod nim leżał, drugi nim jeździł.

Więc jak chcecie coś porównywać po cenie, skoro nie wiemy kto te okna składa. Marka profilu to nie wszystko.

składali chińczycy:) bo maja dolca za dzień:)

najlepsze rzeczy mozna zle poskładac albo zamontowac i dupa blada

ale jesli ci ktos z dobrych rzeczy poskłada jedną całośc i zrobi to poządnie to bez obaw

To bardzo interesujące zestawienie systemów kształtowników

osobiście wybrałbym całkiem inny.

Dlaczego interesujące ?

Jaki ty byś wybrał profil, tak z ciekawości?

Edytowane przez Lisek_77