majkster 23.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów Mam zamiar wykonać ogrodzenie z desek świerkowych heblowanych i frezowanych wym.1500x90x20mm .sa to deski sezonowane w suszarni ok 3msc chce zabezpieczyć je na parę dobrych lat i przy tym nie chce popełnić błędu odnośnie jakości ,ilości oraz rodzaju zabezpieczenia w nim zastosowanego.Proszę o podpowiedzi i ewentualne zdjęcia z Waszych ogrodzeń drewnianych które być może stanowić będą dla mnie inspiracje Pozdrawiam i z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 23.01.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Z poniższym zestawem miałem do czynienia przy nadbitce i mogę polecić. Jak będę robił płot, to raczej w taki sposób:- 2 x impregnat np wood preserver http://www.dyrup.pl/diy/outside/impregnaty/wood%20preserver%202732.aspx opakowanie 25l wychodzi ekonomicznie- 2 x sadolin extra z wybranym kolorem http://www.sadolin.pl/?q=pages/products (ja robiłem sadolin classsic, ale to podbitka w suchym miejscu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reda65 24.01.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Tylko impregnacja ciśnieniowa.jak wiesz drewno wystawione na działanie czynników atmosferycznych pęka odsłaniając coraz to nowe miejsca którymi wcieka woda i robi to co po kilku latach zaczyna straszyć,żaden impregnat nakładany pędzelkiem na zewnętrzną powierzchnię nie zabezpieczy drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 24.01.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Jeżeli chodzi o podkład zgadzam się z przedmówcą w 100%. Jeżeli zaś chodzi o wykończenie kontynuował bym dalej lakierobejca Dyrup np. Bondex Satin Finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkster 26.01.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dziekuje za podpowiedzi myśle ze cos z tego wybiore i ze mie zgnije szybko ostatnio polecano mi tylko malowanie impregnatem xylomal w wybranym kolorze co Wy na to Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts