Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to Nulla z Tu?kiem buduj? - komentarze

Recommended Posts

Dzięki nulka za informację o kociołku ech te ceny ale wiem, że kondensacyjne to kupa forsy a Tobie udało się zbić na super cenę. Fajnie masz nulla, ciepełko w domku już :D napisz po sezonie grzewczym ile wynosi cię ogrzewanie, a z tą kanalizacją to rzeczyiście kicha, ja mam to samo. :cry:

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Takie widoki przed świętami to miód na serce -zazdroszczę :-?

Widzę,że macie lodówkę side by side.Czy wcześniej doprowadzaliście wodę i gdzie ten "wylot" ma sie dokładnie znajdować?

Czy można prosić o jakieś zblizenie na kanapy i ewentualnie producenta :wink:

Pozdrawiam i zyczę miłego zamieszkiwania na włosciach :p

Czyli mam rozumieć,że od początku byliście przygotowani na kupno takiej lodówki i przyłącze należy zrobić "od razu" :roll: A czy ten filtr jest obowiazkowy czy chcecie mieć dobrą wodę w kostkarce?

Czekam na zdjęcia kanap i chętnie wezmę namiary - tylko czy to aby dla mnie nie na końcu Polski :wink:

Pozdrawiam z krainy "fruwających scyzoryków".

Co do lodówki to wyszła w miedzy czasie i jest na tym samym zasileniu co zmywarka, wystarczyło zrobić trójnik filtr był na wyposażeniu lodówki i do tego modelu jest konieczne jego podłączenie,

Ponieważ jutro lecę na kilka dni do Włoch to jak tylko wrócę to zamieszczę dokładne zdjęcia kanapy ok?

• 3 weeks później...

Nulla

Gratuluje pięknego dzieła i sprawnej budowy :lol: jestem pełen podziwu zaczawszy od 12,5 metra działki a skończywszy na konsekwencji realizacji wizualizacji :o Jeszcze raz pogratulować.

Oczywiście mam też pytanko(ka) : sami mamy gont na dachu, powiedz jak z odbiorem komina który jest 40 cm ponad kalenice dachu zrobionego z materiału palnego? u nas ta wysokosc chyba niekoniecznie jest taka... Jakie macie wyjście do komina czy jakies stopnie???

Kolejna sprawa - wiem że to bardzo dawno ale potrzebuje mondrych i niedrogich ludzi do poprawek na położonym już goncie Właśnie odkryłem, że nam przy oknach dachowych podwiewa sniegiem że juz o cieknacych koszach i niewykończonych kalenicach nie wsponę a czytałem że wy na takich ludzi od gontu wkońcu trafiliście, a i czy macie wentylacje połaci dachowych (w kalenicy czy jakies inne) co o tym sadzicie?

Pozdrawiam i samej pomyślności w Nowym Roku

Pozdrawiam i miłego mieszkania

Damianr

Po pierwsze zaskoczyłeś mnie z tą odległościa od kalenicy, jeżeli chodzi o odbiór kominiarski to nie było zastrzeżeń, odbioru technicznego budynku jeszcze nie było ale też nie podejrzewam aby były problemy, kominy mamy wykonane systemowo ( IBF) a dodatkowo w kominie do pieca kondensacyjnego jest specjalny wkład. Jeżeli chodzi o dekarzy to owszem po wielu bojach trafili nam się całkiem nieźli, własnie konczą podbitkę, w razie co zapraszam na rozmowy osobiste :D

Co do wentylacji dachu, dokładnie ciężko jest to opisać, ale mniej wiecej wyglada to tak: gont, płyta OSB, pustka, izolacja, wełna, pustka, izolacja ( jedna jest paro- druga wiatro- ) dodatkowo płyty OSB nie stykają się w kalenicy. To chyba tyle.

Pozdrawiam

Damianr

Po pierwsze zaskoczyłeś mnie z tą odległościa od kalenicy, jeżeli chodzi o odbiór kominiarski to nie było zastrzeżeń, odbioru technicznego budynku jeszcze nie było ale też nie podejrzewam aby były problemy, kominy mamy wykonane systemowo ( IBF) a dodatkowo w kominie do pieca kondensacyjnego jest specjalny wkład. Jeżeli chodzi o dekarzy to owszem po wielu bojach trafili nam się całkiem nieźli, własnie konczą podbitkę, w razie co zapraszam na rozmowy osobiste :D

Co do wentylacji dachu, dokładnie ciężko jest to opisać, ale mniej wiecej wyglada to tak: gont, płyta OSB, pustka, izolacja, wełna, pustka, izolacja ( jedna jest paro- druga wiatro- ) dodatkowo płyty OSB nie stykają się w kalenicy. To chyba tyle.

Pozdrawiam

Dzieki za info

Co do komina to przepraszam że zasiałem niepewność ale sam jestem ciekaw jak to się odbywa bo u mnie dyły straszne dywagacje nat tą kwestją :evil: ,

Co do wentylacji to najbardziej mnie ta szczelina interesuje: jak jest obrobiona - jakieś specjalne zakończenie???

Co do rozmowy osobiście ... BARDZO CHĘTNIE :lol: :lol: :lol: gdzie mam się stawić i kiedy??? chętnie podopytuje i podpatrze rozwiązania jakie zastosowaliście. U nas niestey są na dachu dechy pod gontem ale mamy dodatkowo pape podkładowa na welonie ale długo by opowiadać o peryperiach.

Pozdrawiam

• 4 months później...