Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to Nulla z Tu?kiem buduj? - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nulla, jak ja Cię rozumiem. Ja nawet na ścianki działowe się doczekać nie mogę przez te mrozy. Codziennie oglądam prognozę, jak rolnik, z nadzieją, że będzie już ciepło. Ale nic z tego.... A przecież to już luty! :wink: :D

Wracaj bezpiecznie z tych nart.

• 2 weeks później...

Kasztanko!

Blisko płotu bo u nas na wsi :D działeczki wąziutkie, i jak by gmina chciała stosować przepisy to domki miały by max 4-5 metrów szerokości,

z urlopu wróciłam i dzieki za miłe słowa , i nie martw się ty tez się na urlop doczekasz!

to był nasz pierwszy wyjazd od 1,5 roku : a to junior był za mały, ato kasy zabrakło, a to urlopu nie dali i tak jakoś nie po drodze nam było.

pozdrowionka

Nulla - a nie myśleliście by postawić w domku jakiś piecyk vel koza opalany węglem

(lub czym kto chce) na czas budowania? U mnie się to sprawdziło w 100% - mamy przez

zimę zrobioną elektrykę a teraz murarze jadą z tynkami. W środku milutko i cieplutko

pomimo tego co nam natura wyrabia - kto to widział mrozy w lutym? :o ;)

Pozdrawiam

o piecyku mysleliśmy ale ponieważ nie ma jeszcze hydrauliki, to nie ma wylewek, a jak nie ma wylewek to drzwi wiszą w powietrzu i wiaterek śmiga jak chce, a na piętrze są dziury w dachu bo nie można go przykryć bo się dachówka z zimna kruszy, dodatkowo kominy nie są jeszcze obrobione i śnieg pada do środka a że ciepełko w górę ucieka to tak jak byśmy ogrzewali niebo :cry: a na koniec nie możemy zamontowaćc drzwi zewnetrznych bo nie ma wylewki, bo nie ma hydrauliki itd.

a depresja zimowa już mnie chyba wzieła....

• 4 weeks później...

Witam

Nulla jestem w szoku jak to czytam!!! Jesteś kobietą z "jajami" :o 8) mało takich lasek jest, ale widząc po komentarzach i dziennikach to większośc dziewczyn z budowami się zmaga a ty jesteś tego dobitnym przykładem, podziwiam cię i Twój upór ja przy Tobi wysiadam zbyt wygodna jestem.

Pozdrawiam i życzę dużo siły, zdrowia i kasy dla Was

Wielkie dzięki I_ska, z budową to już tak jest że wciąga jak narkotyk, żyjesz budową , mówisz tylko o tym, myślisz tylko o tym, a niebudujacy znajomi patrzą na ciebie jak na nienormalną.

Ostatnio rozmawialiśmy z Tuśkiem ze jak już ten dom skończymy to może następny jeszcze lepszy zbudujemy.

• 2 weeks później...

Piękny macie ten domeczek. Pomimo wąskiej działki wyszło Wam całkiem, całkiem...Jednego Wam zazdroszczę( zazdrość szczera, pozytywna) a mianowicie że dzieciątko skorzysta z dobrodziejstwa własnego podwórka!!!Moje niestety na osiedlach chowane a co zatym idzie piaseczek w piaskownicy sowicie nawieziony (pieski, kotki)na rower nie bardzo itp.Fajnie że Wasze potomstwo inaczej korzysta z przwilejów świeżego powietrza. Poza tym pozazdrościć samozaparcia :lol: :lol: :lol:

Czekam na ciąg dalszy....