Nulla 07.05.2005 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Wycenę odbieramy w poniedziałek i chyba niestety będzie niższa niż oczekiwaliśmy, co spowoduje wyższe oprocentowanie kredytu, we wtorek mamy złożyć ostateczny wniosek do bankuChałupka dla Bartusia to coś mniej więcej takiegohttp://www.chicco.pl/graphic/product/669/big.giftylko że z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 07.05.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 O jejku jaka śliczna, Bartuś pewnie będzie imprezki tam organizował nie wiedziałam, że na takie cos trzeba mieć pozwolenie .A co do wyceny to widzisz są dwa rózne oblicza przydzielania kredytu - mojej koleżnki sasiadka brała kredyt w jakimś tam banku nie wiem dokładnie, Pani rzeczoznawca wyceniła jej wartośc chałupki na 300 tyś, a ona chciała tylko 150 tys kredytu bo swoich zadeklarowała 50 tyś resztę kasy chciała zorganizować w przyszłości jej mąż do niemiec miał jechać (ale mniejsza z tym) bank po przeanalizowaniu dokumentów stwierdził, że owe państwo nie mogą wziąć 150 tyś tylko 250 tyś, ponieważ 200 im nie wystarczy na wybudowanie tego domu ((300 -50 = 250 )Paranoja bankowa a oni zszokowaniu i załamani szukali innego banku znaleźli w BPH. Widzisz co bank to obyczaj. w każdym bądź razie ja życzę ci najniższego oprocentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 10.05.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Nulla - 2,3 % też nieźle Obyście szybko przebrnęli przez te wszystkie procedury bankowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 10.05.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witaj Nulla 2,3% to extra warunki mi niestety dali na 3,2% ale sie nie martwię, Nulla pilnuj ich tylko bo jak długo się nie odzywają to znaczy, że brakuje jakichiś dokumentów bo ja tak miałam, być może trafiłam na niezbyt rozgarniętego Pana, sama wydzwaniałam i się dowiadywałam trwało to ok 2 miesiące !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale Tobie życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 10.05.2005 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 2,3 to nieżle ale jakby wycena była wyższa o 50 tys to mielibyśmy 1,7 a jednak te 0,6 w skali 20 lat daje pewne kwoty Dzisiaj złożyłam wniosek i obiecali mi ze do końca tygodnia będę miała odpowiedź, zobaczymy te trzy dni to strasznie dłuuuuugo... I_ska jak Ty wytrzymałaś te 2 miesiące niepewności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 10.05.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Wiesz co nie wiem z jednej strony pomyslałam sobie, że jak mi nie dadzą to znaczy, że nie powinnam teraz brać kredytu, sprzedać to co mam i wyjechać do Nowej Zelandii ( Kraj moich marzeń) i zrobiłabym bym tak na 70% ale pewnego dnia po miesiącu oczekiwania na kontakt z BPH zadzwoniłm nieśmiało zapytać jak jest z moim kredytem, odebrała Pani Kierownik działu, bardzo sympatyczna i ludzka kobitka, powiedziała tylko - Dziewczyno szybko dokumenty potwierdzające środki własne bo za 3 dni decyzja ci wygaśnie, dlaczego ty nic o niczym nie wiesz????? (wina Pana który prowadził tą sprawę - zapomniał o mnie Spakowałam rodziców i dokumenty do samochodu i pojechaliśmy, wszystko OK. Przygotują umowę i zadzwonią, Jednak znowu telefon milczał, po miesiącu zadzwoniłam znowu,okazało sie, że pani kierownik przekazała moje dokumenty znowu temu Panu Pan zapytał, czy mam wogóle decyzję odpowiedziałam, że mam UMOWĘ JUŻ, tylko wyznacz tępaku termin do podpisania jej. I tak oto musiałam wytrzymać te 2 miesiące ale teraz za to mam cud miód wydawania tej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 10.05.2005 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 My bierzemy kredyt tylko na wykończenie, tak żeby zamieszkać w tym roku i jak tak licze co za to bym chciała kupić to mi zupełnie nie wychodzi że sie w tym kredycie zmieszcze, dzisiaj liczyłam tynki i wyszło że 11 tys zostanie na ścianach, boje się liczyć tynki zewnętrzne i ocieplenie a my mamy instalacje w proszku, nie wiem dlaczego ale teraz mam wrażenie że to co do tej pory zrobiliśmy to było łatwe a to najgorsze dopiero przed nami Mam nadzieję że jutro uda mi się odebrac wizualizacje wnętrz po poprawkach, i dzwonił jeszcze Pan Adrian od kuchni że musimy koniecznie porozmawiać bo moje wizje nikoniecznie chcą się dać zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 10.05.2005 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 I_ska jak tam twoje cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 10.05.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Wiesz co może to i dobry pomysł na budowę domu - nie zdawać sobie sprawy z kosztów na początku budowy bo to przeraża i nigdy bym sie nie zdecydowała budować. Boże tynki za 11 tyś !!!!!!!!!!!!!!!! szok totalny, ja też palnowałam wprowadzić się w tym roku ale odpada definitywnie, załamka dosłownie, w każdym bądź razie ty masz kawał roboty za sobą, ja najbardziej nie wyobrażam sobie kotłowni i instalacji ogrzewania to dla mnie abstrakcja zupełna. Nulla wysyłaj zdjątka masz taki super domek jestem ciekawa jaką metamorfozę przechodzi, aha i pokaż wnętrze Waszej chatki, jak macie ustawione pokoiki i wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 10.05.2005 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Zdjęcia zamieszczę tylko muszę posprzątać a potem je zrobićTynki to koszmar, a ja myślałam że jak mam nieduży ( hehe) domek to będzie taniej a ty nagle wychodzi ok 500 m2 tynków i załamka totalnaMy też jeszcze nie mamy instalacji wodnej, ani wybranego pieca, co gorsza okazało sie że nasz kochany wykonawca zapomniał dziury na wlot gazu zrobić i oczywiście nie odbiera telefonów. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu zaczynamy kończyć elektryke i bierzemy sie za hydraulikę - znaczy sie nie my tylko nasz kolega hydrauliko -elektryk - dobrze że on może na kase chwile poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 10.05.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja też chcę zdjątka pooglądać!!!!!!Chcę zobaczyć ten PIĘKNY zielony dach!1( nie wiedziałam że bitumiczny taki przystojny skubaniec....) Pokarz Go trochę, nie bądź zaborcza kobieto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 10.05.2005 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dobrze dam wam zdjęcia tylko musze tam dotrzeć aby je zrobić no i jeszcze widno musi być, teraz siedze w pracy ale jutro rano sie postaram coś cyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.05.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Bardzo żałuję, że nie mogłam się z Wami spotkać na grilu A fotki jakieś robiliście? Trzymam kciuki za kredyt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 10.05.2005 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 były fotki nad jeziorem, nam Ciebie też brakowało trzymaj kciki tylko mocno to może cos pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.05.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 ....nam Ciebie też brakowało .... Naprawdę? Ojej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 10.05.2005 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Naprawdę, nawet Tusiek pytał czy aby napewno was nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 11.05.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Nulla, fajny ten goncik, ja swojego nie mogę odżałować Nawet nie dzwoniliśmy do producenta płyt OSB, bo zapadła decyzja, że jednak wchodzimy z blachodachówką. Wybrałam za to taką imitującą gont bitumiczny A jak postępy w budowie domku dla Bartka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 11.05.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 były fotki nad jeziorem, nam Ciebie też brakowało Co więcej, powiem, że nam sprawiłaś zawód Jagna A co do fotek, to zrobiliśmy dosłownie jedną, i to taką w sumie mało ciekawą http://www.whisperjet.neostrada.pl/lomna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 11.05.2005 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Niestety nic się jeszcze z domkiem Bartka nie dzieje, w tygodniu to niestety pracujemy od rana do wieczora i nie mam na nic czasu, ale niedługo sobota i jak będzie ładna pogoda to cos zacznę robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 12.05.2005 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Witaj Nulla Słuchaj czy możesz mi zdradzić jak to robisz, że zdjęcia ci się wyświtlają na stronce??? będę wdzięczna za informację. A domek śliczny jest tylko więcej zdjęć z każdej strony proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts