Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to Nulla z Tu?kiem buduj? - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I_ska teżmiałam z tym problem

najpierw musisz miec gdzieś zdjecia na jakiejś stronie potem klikasz na to zdjęcie prawym klawiszem myszki i otwierasz opcje właściwości, tam pokazuje Ci się adres zdjecia, zaznaczasz to i kopiujesz do posta wstawiając przed i po adresie

I to tyle

My znależliśmy takie

http://www.e-kominki.pl/uploads/obrazki/71CL.jpg za 4600 Blanzek

Fonte Flamme Specialvision 760SP/061+ 13-20,6 kW

CENA brutto 5644 [zł]

http://www.e-kominki.pl/uploads/obrazki/speciolvision_2_boki.jpg

Spartherm Speedy E

CENA brutto 5833 [zł]

http://www.e-kominki.pl/uploads/obrazki/4244speedy_e.jpg

Nulla!

Szok :o , noramlnie sceny dnatejskie się dzieją na Twojej budowie, boszzzz co za ludzie :o Nulla podpisywałaś z nimi jakąś umowę, jak tak to odszkodowanie za straty, przecież okna to drogi nabytek!! o rany co za palanteria się rozpanoszyła aż strach pomyśleć. Nulla spróbuj jakieś konsekwencje wyciągnąć cholera ale to tak łatwo się mówi, ja też nie wiedziałabym co mam zrobić i pewnie odpuściłabym :evil:

jestem za, tylko że zamieszczenie kogoś z imienia i nazwiska może pociągnąć za sobą skutki prawne, chyba że na przyszłość w umowie zacznę zawierać taką klauzulę

Przy szkodach materialnych wyrządzonych przez wykonawcę zamawiającemu należy się kara w wysokości podwójnej wartości szkody , oraz zamawiający zastrzega sobie możliwość umieszczenia danych osobowych wykonawcy na forum Muratora z opisem wyrządzonej szkody na co wykonawca niniejszym wyraża zgodę

Ciekawe czy ktoś zdecydowałby się takie coś podpisać?

Nulla sorki, ale czegoś nie rozumiem. Nie doczytałem nic o tynkach a na zdjęciu napędy i mocowanie bram zainstalowane już w otynkowanych pomieszczeniach. Czyżbyś ukrywała, że masz już tynki :wink: :D

Też mamy narożny kominek i wybór jest duży - dopóki nie masz wentylacji mechanicznej. Jak wchodziłem do kominkowców i pytałem o narożny:

- panie rodzajów tyle, że nie wiem co doradzić.

- Ale jest wentylacja mechaniczna

...upssssss

- no ten tego, Spartherm, Jotul i Supra, ale dwie ostatnie nie robią narożnych (tzn. z szybą z boku)

Staneło na Spathermie Varia L (Hajduka też oglądałem ale mam zastrzeżenia do jakości). Teraz kiedu stoi już częściowo obudowany uważam, że wybór był b.dobry - z boku duża szyba, prosty w obsłudze i prezentuje się bardzo solidnie.

Kominek buduje mi forumowicz DarekB - wygląda to bardzo porządnie, cała konstrukcja z płyt (gr. 4 cm), chyba szamotowych i kafle. Żadne tam karton gipsy i wełna. Kafli to będzie tylko dwie półki ale zawsze.

Pozdrawiam