Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

darek63

Recommended Posts

Mnie również podniosło jak usłyszałam że rząd chce wypłacic takie odszkodowania. Dla mnie to skandal. W tym czasie gdy tylu Polaków żyje w biedzie, Polska ma coraz więcej długów, podwyżki vat, obniżka kwoty zasiłku pogrzebowego,niewiadomy los OFE możemy pozwolić sobie na takie rozdawnictwo?

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozmawiamy o tym dlaczego śmierć w Smoleńsku ma wartość 250 tys, a żołnierza czy budowlańca dużo, dużo mniej.

Ale przecież Bold odpowiedział. Ma wartośc większą, ponieważ piarowcy Tuska doszli do wniosku, że w ten sposób odwrócą uwagę ludzi od faktycznych problemów oraz uda im się napuścić ludzi na "rodziny smoleńskie". Tymczasem wypłata takich odszkodowań budowlańcom takich korzyścia piarowych by rządowi Tuska nie przyniosła.

Gość Pepeg z Gumy
Ale przecież Bold odpowiedział. Ma wartośc większą, ponieważ piarowcy Tuska doszli do wniosku, że w ten sposób odwrócą uwagę ludzi od faktycznych problemów oraz uda im się napuścić ludzi na "rodziny smoleńskie". Tymczasem wypłata takich odszkodowań budowlańcom takich korzyścia piarowych by rządowi Tuska nie przyniosła.
:)

Tak jest! I słusznie powiedział. Stara kupiecka zasada licytacji działa.

Każdy pokazuje towar jakim dysponuje, ale wygra ten kto ma silniejsze nerwy.

Wy nam trumienki, no to my wam pieniążki na stół.

Czekamy na kolejne fanty, jakie się pokażą.

I pewnie trochę prawdy w tym jest, dlatego myślę, że każdy inny rząd, też by tak kombinował..:yes:

• 2 weeks później...
jestes " psychiczny " , czy tylko udajesz ?

"Psychiczny" to bardzo delikatnie powiedziane...

Wg mnie chodzi tu raczej o wzbudzenie - jakże to polskie - bezinteresownej zawiści wobec rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej. Jak zawsze, takie argumenty trafiają na podatną glebę pół-debili...

Co ciekawe, taka wartość odszkodowania za życie ministrów/senatorów w świecie zachodnim to nic innego jak jałmużna.

Trzeba się w końcu zdecydować czy należymy do Europy czy jej zaścianka...

"Psychiczny" to bardzo delikatnie powiedziane...

Wg mnie chodzi tu raczej o wzbudzenie - jakże to polskie - bezinteresownej zawiści wobec rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej. Jak zawsze, takie argumenty trafiają na podatną glebę pół-debili...

Co ciekawe, taka wartość odszkodowania za życie ministrów/senatorów w świecie zachodnim to nic innego jak jałmużna.

Trzeba się w końcu zdecydować czy należymy do Europy czy jej zaścianka...

weź się nie ośmieszaj....

z poziomem życia i płacami jesteśmy w zaścianku, a z odszkodowaniami mamy być w Europie ?

to ma być wreszcie co ?

rekompensata za utratę bliskiego człowieka ?

czy interes życia dla rodzin ?

Dopuser Czy Ty tak na poważnie , czy tylko piłeś coś.??

Zaraz porównasz te odszkodowania do amerykańskich,np. za uprasowanie na sobie koszuli:)

Wygląda mi na to, że świadomość to masz typową PRLowską... a może pora w końcu zachowywać się jak na 21. wiek i środek Europy przystało, a nie niczym petent na kolanach tkwiący mentalnie w PRL... ale co tam, ja prosty moher ze wsi...

Wygląda mi na to, że świadomość to masz typową PRLowską... a może pora w końcu zachowywać się jak na 21. wiek i środek Europy przystało, a nie niczym petent na kolanach tkwiący mentalnie w PRL...

to trzeba dedykować byłemu prezydentowi Lechowi K. , który na kolanach to mógł nawet laskę zrobić Amerykanom, żeby nam wstawili tarczę... a jak się okazało mieli go cały czas w dupie i rozgrywali swoją gierkę z Rosjanami....

Dopuser i Czmirek - drobna prowokacja z mojej strony a Wy już mierzycie ludzi swoją miarą?

Umarłym życia nikt nie zwróci, a problem stwarzają ludzie chcący zarobić na tragedii bliskich. Przecież to proste.

Oglądamy i słuchamy żenującego spektaklu kto i ile ma zarobić, bo ktos inny zginął?

Tylko dlaczego my - wszyscy mamy za to płacić?

Teraz i tak będzie problem, bo jeśli miliony dadzą "smoleńczakom" to zaraz następni się obudzą po kasę. Tylko ciekawe skąd ja brać, jesli w kraju raczej sie nie przelewa?

Edytowane przez Mały

Tylko dlaczego my - wszyscy mamy za to płacić?

Dlaczego? To proste! BO ZAWSZE PŁACIMY!!!!!

Jako generał biskup Leszek Sławoj Głódź zarabiał 9,2 tys. zł. Gdy odchodził ze służby w 2004 r., otrzymał dodatkową odprawę – ok. 350 tys. zł. Nawet po odejściu zachował wpływ na armię. Dzięki swoim kontaktom w Watykanie zadbał, by następcą został jego zaufany człowiek, biskup Tadeusz Płoski, który do ordynariatu polowego trafił w 1992 r.

http://www.polityka.pl/kraj/analizy/1512524,1,co-zaordynowac-ordynariatowi-polowemu.read