Dopuser 07.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Dobre!! Gdybym miał ........ gitare to bym ..... grał A propos wypowiedzi Marka-B: ...i jeszcze piepszenie o patriotyzmie. Gdybym miał 25 lat mniej....już by mnie w tym "dzikim kraju " nie było. Ot, przykład jak można używac słów (pisać o sparawach) których się nie rozumie... zresztą znamy z polskiej historii kilku patriotów, którzy podzielali pogląd Marka-B, choćby Wasilewska czy Rokosowski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 07.02.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) jasne...lepiej pierdzielić o patriotyzmie.Państwo zabiera mi wiekszość zarobionych pieniążków , by zaspokoić roszcenia rodzin "tragicznie POLEGŁYCH" patriotów. Edytowane 7 Lutego 2011 przez Marek-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 07.02.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ech, polegli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 07.02.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ech, polegli... "bohatersko polegli..." to chyba z Kempy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 07.02.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 jasne...lepiej pierdzielić o patriotyzmie. Państwo zabiera mi wiekszość zarobionych pieniążków , by zaspokoić roszcenia rodzin "tragicznie POLEGŁYCH" patriotów. Piszesz tak z pełną świadomością ? Lepiej kończ, waść, wstydu sobie oszczędź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 07.02.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Tak , piszę z pełna świadomością !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.02.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 według mnie to oni najzwyczajniej w świecie się rozj............bali tym samolotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 08.02.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 jasne...lepiej pierdzielić o patriotyzmie. Państwo zabiera mi wiekszość zarobionych pieniążków , by zaspokoić roszcenia rodzin "tragicznie POLEGŁYCH" patriotów. Tak, państwo zabiera. Co ma to wspólnego z patriotyzmem, tj. uczuciem do KRAJU, a nie do państwa? Państwo i ustrój może się zmienić, kraj i naród pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 08.02.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Co ma wspólnego patriotyzm z wypłatą odszkodowania? Nie rozumiem tej dyskusji. Przecież wybraliśmy w wyborach demokratycznych przedstawicieli narodu, którzy mają za nas podejmować decyzje w różnych sprawach. Możemy się jedynie obrażać na demokrację. Osoby roszczące pretensje do kasy za zmarłych krewnych niech wyważą swoje postępowanie we własnym sumieniu. Większość rodzin w godności przeżywa żałobę. Pieniaczy jest niewielu, są jednak bardzo głośni. Mnie to za przeproszeniem wali, czy dostaną 250 czy 500 tyś na łeba. Może trzeba wreszcie zakończyć tę ponurą dyskusję. Może wypłata odszkodowania przyniosłaby korzyści społeczne i polityczne [czytaj: cisza nad trumnami]. Chociaż, myślę że polityczne hieny i tak będą wyły, cokolwiek by się nie uczyniło.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 08.02.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Tak , piszę z pełna świadomością !! To napisz jeszcze - z pełną świadomością! - do kogo dokładnie adresujesz swe pretensje, czy kogo obwiniasz, że państwo zabiera mi wiekszość zarobionych pieniążków , by zaspokoić roszczenia.... Państwo, czyli kto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 08.02.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 jasne...lepiej pierdzielić o patriotyzmie. Państwo zabiera mi wiekszość zarobionych pieniążków , by zaspokoić roszcenia rodzin "tragicznie POLEGŁYCH" patriotów. I w pełni Cię popieram. "Tragicznie poległych" - to kpina. Gdyby jeden z drugim zginęli na froncie, broniąc naszych granic, a nie w wypadku, to owszem niech rodziny dostaną i po 1 milionie zł odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 08.02.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 I w pełni Cię popieram. "Tragicznie poległych" - to kpina, gdyby jeden z drugim zginęli na froncie, broniąc naszych granic, to owszem niech rodziny dostaną i po 1 milionie zł odszkodowania, a nie w wypadku. Guzik prawda. Nie pamietasz, jak się okazało, że pierwsi żołnierze, którzy zginęli na wojnie Busha, nie byli ubezpieczeni i rodzinom pokazano figę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 08.02.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Guzik prawda. Nie pamietasz, jak się okazało, że pierwsi żołnierze, którzy zginęli na wojnie Busha, nie byli ubezpieczeni i rodzinom pokazano figę? To właśnie boli, że tamtym nie dali, a tym chcą dać taką kwotę za nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 11.02.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ja podchodzę do tego tak... Powszechną praktyką stosowaną przez linie lotnicze w razie katastrofy, jest wypłata rodzinom ofiar całkiem pokaźnej kasy. Fakt jest, że robią to linie komercyjne, które gdyby tego nie robiły, to ich "image" mógłby zostać poważnie nadszarpnięty, a na to sobie taka Lufthansa czy KLM nie mogą pozwolić. Dlatego katastrofa cywilnego samolotu kosztuje na pewno ponad 100 milionów €/$ w postaci wypłacanych odszkodowań, niezależnie od prywatnych odszkodowań ubezpieczonych ofiar."Smoleńczycy" nie lecieli komercyjnymi liniami lotniczymi, a rządowymi i niejako na państwo spada teraz odpowiedzialność na wypłatę jakichś odszkodowań. Otwartą sprawą jest ich wysokość, bo należy przecież pamiętać, że państwowe pieniądze to są przecież NASZE pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 11.02.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 J "Smoleńczycy" nie lecieli komercyjnymi liniami lotniczymi, a rządowymi i niejako na państwo spada teraz odpowiedzialność na wypłatę jakichś odszkodowań. A pasażerowie CASY to nie? Właśnie o to chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 11.02.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 No ale to też jest trochę inna sprawa. To byli wojskowi, lecieli wojskowym samolotem, a ryzyko śmierci jest niejako wpisane w zawód żołnierza... Sami się na taką robotę zdecydowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 11.02.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 No ale to też jest trochę inna sprawa. To byli wojskowi, lecieli wojskowym samolotem, a ryzyko śmierci jest niejako wpisane w zawód żołnierza... Sami się na taką robotę zdecydowali... Wiesz... najstarsi faraonowie i dyktatorzy - ludożercy wiedzieli, że jak się nie zapewni rodzinie żołnierza opieki po jego ewentualnej śmierci, to inny żołnierz nie pójdzie walczyć z ochotą i życia narażał nie będzie. I morale takiej armii można o kant dupy potłuc. Więc nie pieprz głodnych kawałków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 13.02.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ale ludziska dali się podpuścić Tuskowym PiaRowcom Który to już raz To rząd wyszedł z propozycją xxx tyś zł, a rzekomo wykształceni, inteligentni z dużych miast wylewają swoją frustrację na rodziny ofiar katastrofy, albo bo wiele na to wskazuje zamachu w Smoleńsku. I jak ma być dobrze w tym kraju jeśli tak łatwo można ludzi manipulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 13.02.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 I jak ma być dobrze w tym kraju jeśli tak łatwo można ludzi manipulować? ...i prowadzać ich co 10-tego , z pochodniami " na pałac" Wyluzuj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 13.02.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 ...i prowadzać ich co 10-tego , z pochodniami " na pałac" Wyluzuj ... Ci co sobie chodzą z pochodniami to jest ich garstka i robią to z własnej woli. JarKacz na pewno nie robi tego z powodów politycznych, bo każdy spec od wizerunku by mu powiedział, że traci na tym. Sam zdaję sobie sprawę, że raczej odstrasza tym ludzi niż przyciąga. Tylko ja poza tymi pochodniami i marszami pamięci jestem świadom setek innych pozytywnych cech JarKacza czy w ogóle PiSu co w bilansie pozwala wystawić im ocenę pozytywną. Zdecydowanie najwyższą z wszystkich realnych sił na polskiej scenie politycznej. 30% poparcia dla PO czy kilkanaście % poparcia dla postkomunistów z SLD to już jednak jest zmanipulowanie i brak samodzielnego myślenia znacznej części społeczeństwa. 1000 ludzi (żeby ich było tyle, pewnie mniej) w 39mln kraju to nic złego w porównaniu z tymi procentami, które wymieniłem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts