Jordan23 23.01.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam. Przeszukałem forum i widzę, że aktualnie temat nie był podejmowany, zatem mam pytanie i proszę o opinię. Czy koszt robocizny w kwocie 1500 złotych za wykonanie przyłącza elektrycznego w miejscowości pod Bydgoszczą to dużo czy mało ? Kabel około 60 metrów (sam muszę kupić), od skrzynki, która już istnieje, do domu, cena obejmuje też koszt koparki i wykopu na głębokość minimum 60 cm. Według projektu - moc przyłączeniowa 16 kW.PozdrawiamPs. i jeszcze jedno - czy kabel o przekroju 5x10 jest wystarczający do takiego przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariog 23.01.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Kabel o takim przekroju jest wystarczający do takiego przyłącza .Według mnie koszt robocizny jest za wysoki .Wydaje mi się że 1000zł to max za taką robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 23.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 a najlepiej za miskę zupy.Wpisz sobie w wyszukiwarce np. "elektryk cennik" i wszystko jasne, albo spójrz tu: http://www.elektrycy.com.pl/cennik.html (przypadkowo znaleziona strona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar-ko 01.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam,ja płaciłem pod Szczecinem za przyłączenie skrzynki elektrycznej na czas budowy z uziemieniem 200 zł. Teraz mam podłączany prąd do domu wraz z wykopami i wszystkim co obejmują prace i koszt za całość to 3000 zł.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gosc*** 03.08.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Kolego Jordan23.A kto ci wykonał instalację elektryczną w mieszkaniu i dlaczego ominął przyłącze? Czy wykonawca przyłącza ma tylko zakopać kabel, a nie ma czasem także załatwić formalności w zakładzie energetycznym aby ci podłączyli prąd? W takim układzie musiałby podpisać oswiadczenie że instalacje w domu masz wykonaną zgodnie z przepisami. Wszystko kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 10.08.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A jak kształtują się ceny za przyłącze energetyczne w okolicach Warszawy? Czy 2.000 zł za pociągnięcie ok. 20 m kabla od skrzynki w ulicy do domu to dużo? Cena z materiałem, wykopem etc. Wg mnie to dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Jak widać dla elektryka 1000zł za dniówkę to na "miskę zupy" starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts