maryo 23.01.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Jeśli posiadasz lub nieposiadasz stopniowany uchył okna to proszę Cię o opinie czy warto to dokładać do okien czy jest to tylko marketing. Podobno okucia z uchyłem szybciej się zużywają, ale jest to dużo szybciej? czy można w takim przypadku wymienić zużyte okucie? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboolba 23.01.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Z cala stanowczoscia pisze ,ze warto,u mnie akurat to bylo w standardzie i moge rozszczelnic troszke ,mocniej albo zrobic szpare i to tez az w 3 roznych pozycjach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 23.01.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Mam, używam i chwalę to rozwiązanie. Tak jak przedmówca miałem to w standardzie. U nas wszystkie okna mają te funkcje. W dni niepogodne któreś z okien zawsze mam "trochę" uchylone. Także podczas mrozów odświeżam za pomocą uchyłu lub rozszczelniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 23.01.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Rozwiązanie pożyteczne a odradzają Ci dlatego że dochodzi kolejny element potencjalnie "zaczepiający" przy otwieraniu czy uchylaniu jeśli okno nie jest prawidłowo wyregulowane. Wymaga po prostu większej dokładności przy okuwaniu i montażu. I nie zużywa się szybciej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.01.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dokładałem to rozwiązanie w oknach które mam u siebie w domu, testuję juz dwa lata i wiem, że będę musiał je założyć w pozostałych swouch oknach. Z tym, że ja mówię o stopniowanym uchyle jako oddzielny element w narożniku, bo te "w rozwórce" są mniej stabilne i dają wrażenie, że okna nie jest dobrze zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 24.01.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ja u siebie tez mam stopniowany uchył, bardzo przydatna opcja szczególnie w oknach dwuskrzydłowych- u mnie w standardzie bez dopłat. W jednoskrzydłowych nie polecam, bo ciężko trafić w zaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryo 25.01.2011 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 zastanawiam się też czy równie często korzysta się ze stopniowanego uchyłu w przypadku posiadania nawiewników w każdym z okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 25.01.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 zastanawiam się też czy równie często korzysta się ze stopniowanego uchyłu w przypadku posiadania nawiewników w każdym z okien? Na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsrh 01.07.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Witam, czy jest możliwa regulacja kąta otwarcia okna plastikowego? chodzi mi o opcję otwierania "góry". Jest lato i chciałbym żeby ta szpara była większa a na zimę ją zmniejszyć. Nie wiem jakiej firmy mam okna, nigdzie nie ma nazwy a jedyne co znalazłem w internecie to regulacja siły docisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.07.2018 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Nie ma możliwości regulacji maksymalnego uchyleniaMożna wprowadzić pozycję pośrednie stopniowaniem uchylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.07.2018 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Najprostsze rozwiązanie ograniczające uchył w okresach chłodniejszych: https://allegro.pl/ogranicznik-do-okna-grzebien-regulator-okien-roto-i5343962201.htmlMa swoje wady (jeśli okno jest nowe to może być powodem utraty gwarancji) Są też rozwiazania nieinwacyjne, ale tu trzeba poszukać speca pod hasłem "naprawa okien". A poza tym temat już był, także łączę go z innym, o bardziej odpowiednim tytule.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 02.07.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 W Roto NT sa dwa "poziomy" uchylu lato i zimazmienia sie to przestawiajac suwak mocujacy rozwurke do skrzydla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 02.07.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 W Roto NT sa dwa "poziomy" uchylu lato i zima zmienia sie to przestawiajac suwak mocujacy rozwurke do skrzydla. Tylko że przestawienie tego suwaka wymaga zdjęcia skrzydła a przynajmniej odpięcia ramienia rozwórki od zawiasu górnego a to nie jest operacja łatwa dla każdego (użytkownika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts