Euros 23.01.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam wstawiono mi okna nie chcialem obrobki z tego wzgledu ze niezle kasuja a i tak trzeba potem poprawiac. Teraz w kolo ram okiennych musialbym nadrzucic ok 3-4cm - tynkiem gipsowym? ew czymMoze ktos moglby opisac jak sie za to zabrac od a do z Tak czy siak mysle ze dam rade jednak moze sa jakies sposoby , materialy listwy ktore umila prace i pozwala zachowac odpowiednie kąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 24.01.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam wstawiono mi okna nie chcialem obrobki z tego wzgledu ze niezle kasuja a i tak trzeba potem poprawiac. Teraz w kolo ram okiennych musialbym nadrzucic ok 3-4cm - tynkiem gipsowym? ew czym Moze ktos moglby opisac jak sie za to zabrac od a do z Tak czy siak mysle ze dam rade jednak moze sa jakies sposoby , materialy listwy ktore umila prace i pozwala zachowac odpowiednie kąty. suche tynki - regipsy + kątowniki aluminiowe i jedziesz ale ostzregam, że za darmo też tego nie zrobisz a jak brak doświadczenia to dobrze tego również nie zrobisz a jak nie to kątowniki i jedziesz mokrym tynkiem po jednej warstwie dziennie przez 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 kasuja to znaczy ile?bo moze ci sie wydawac ze ci powiedzieli nie wiem ile ale policz sobie wszystko co musisz kupic itd i ci wyjdzie ze moze az tak duzo jednak nie jest.sam worek np.mp75l kosztuje ok25-30zł dodaj kontownik płyte a jesli pytasz jak wogóle sie do tego zabrac to dodaj tez koszt narzedzi bo pewnie nie masz:) alee jesli juz sie chcesz za to brac to proponuje dociac regips przy łaczeniu płyt z oknem dac silikon kontowniczek na naroznik ,tynk i szpachel .tylko jeszcze musisz sie zastanowic czy dajesz regips na klej ?i kolejne koszty;) mozna tez na piankemiłej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 24.01.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 przyznam sie ze myslalem tylko o mokrym tynku jedak zaciekawil mnie pomysl z docieciem regipsu jak pisze witek86 tylko nie wiem czy dobrze rozumiem...dajmy na to okno ma wysokosc np 110cm potrzebuje nadrzucic 3cm wiec tne pasek 110x3cm daje go przy laczeniu plyty z oknem w szpare jak wyszla miedzy regipsem a plyta rzucam tynkiem na rowno ,potem narozik gladz i tyle? mam nadzieje ze rozumiecie co chcialem przekazac:> ew chetnie na priv przyjme wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Dobrze. Przyklejasz płytę na placki bądź do profili. Płytę już tylko zaciągasz gipsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts