Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Takze nie widze wiekszych problemow. Niektore osoby w innych projektach zwracaly uwage na (tzn uwazaly za niewlasciwe) wejscie do kuchni z przedsionka, innym to nie przeszkadzalo. Otwarte drzwi di lazienki blokuja korytarz. Podobnie otwarte drzwi do spizarki troche blokuja wejscie do kuchni. Pytanie: jakie jest ustawienie domu wzgledem stron swiata, tzn kiedy i gdzie bedzie slonce. Dach jest duzy w zwiazku z tym kosztowny ale tak jest w domach parterowych bez poddasza. Garaz jest duzy jak na jednostanowiskowy. Moze zastanowic sie nad niewielkim poszerzeniem garazu tak by zrobic dwustanowiskowy. W opisie domu mowi sie o pokryciu dachu blachodachowka, co oznacza ze wizeba jest przystosowana do blachy. W przypadku pokrycia dachowka betonowa lub ceramiczna konieczne bedzie wzmocnienie wiezby (przeprojektowanie) co oznacza wieksz koszty (bo projekt i wieksza ilosc drewna na konstrukcje dachu). Sam dom jest niski i rozlozysty. Dzialka powinna byc odpowiednia do postawienia takiego domu, tzn duza, dopowiednio dluga i szeroka by dom na niej wyglagal proporcjonalnie

Pozdrowienia

Otwarte drzwi di lazienki blokuja korytarz

otwarte drzwi do spizarki troche blokuja wejscie do kuchni

Każde otwarte drzwi coś blokują i dlatego trzeba je trzymać zamknięte. Przynajmniej te od spiżarki, czy wc :wink:
Moze zastanowic sie nad niewielkim poszerzeniem garazu tak by zrobic dwustanowiskowy
http://emots.gpbb.net/Pomysl.gif

dom jest niski i rozlozysty. Dzialka powinna byc odpowiednia do postawienia takiego domu, tzn duza, dopowiednio dluga i szeroka by dom na niej wyglagal proporcjonalnie
http://emots.gpbb.net/Tak_1.gif
jedyny mankament, właściwie nie wiem czy mankament to ciemna łazienka
Najczęście bywa się tam rano i wieczorem, więc to raczej nie problem - i tak trzeba świecić

Dzięki za obrazek domu.

Zastanawiam się nad tym projektem dlatego, że działka którą chcę kupić jest wąska i długa. Większość domów parterowych nie mieści się w 23 m szerokości działki, pasuje mi także układ pomieszczeń (biorąc pod uwagę strony świata).

Projekt wymagałby na początek zmiany kąta nachylenia dachu (o ok. 6 stopni więcej) i zastanawiam ile kosztuje taka zmiana (tzn. nie tylko zmiana projektu ale także materiałów, robocizny).

• 1 year później...

Witam wszystkich. Poszukuje wszelkich inf. na temat domku K3 najlepiej od osób które już postawiły, lub są w trakcie budowania.

http://nowydom.onet.pl/2942,projekt.html , Interesuje mnie koszt budowy takiego domu, bo zamierzam go postawić w sposób gospodarczy i ciekaw jestem jakie są koszty budowy i wykończenia tak do zamieszkania.

• 2 years później...
Zastanawiam sie nad zakupem projektu domu K3 pracowni architektonicznej Kontrast. Bede bardzo wdzieczny za wszystkie tematy dotyczace tego projektu!!! Bardzo prosze o kontakt osoby ktore zakupily i rozpoczely budowe tego ,domu lub wkrotce zamierzaja budowac!! pozdrawiam

• 7 months później...