JaMi 24.01.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 WitamMam dylemat i bardzo proszę o poradę.Piwnica użytkowa ogrzewana znajduje się całkowicie pod ziemią. Strop wychodzi w zasadzie na poziomie gruntu.Dylemat dotyczy potrzeby ocieplenia podłogi na gruncie. Podłoga wychodzi na głębokości ponad 2,5m pod powierzchnią ziemi. Spotkałem się z opiniami, że na takiej głębokości ocieplanie jest zbędne.Jednocześnie, ze względu na ogrzewanie podłogowe, nie mam całkowitej jasności jak powinien wyglądać układ warstw podłogi w piwnicy. Jakie są Wasze propozycje ? Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 24.01.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 chydy beton, plyta zelbetowa, hydroizolacja, plyty izolacyjne, hydroizolacja, wylewka jastrychowa i wykonczenie - ja bym tak proponowal, ale nie wiem jak tam jest juz u Ciebie skoro stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts