e-mól 24.01.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 wiem że mnóstwo jest wątków dywagujących nad wyższością lakierów nad olejami i odwrotnieOsobiście olejowana podłoga to dla mnie ideał estetyczny i tak się zastanawiam tylko czy lakier matowy nie da identycznego efektu? Ktoś potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie?Pewnie pod olejem będzie to drewno się inaczej wybarwiało, dobrze kojarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 24.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 PROPONUJĘ ZASTOSOWAĆ OPCJĘ DWA W JEDNYM. Osobiście stosuję olej Loby Globa Seal na który po 24 godz. rozkładam 2 warstwy lakieru Duo Ekstra Mat. Optycznie uzyskuje się efekt olejowania a ponadto powłoka lakierowa daje lepszy komfort w użytkowaniu - dbałości o czystość podłogi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.01.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 O ciekawie to brzmi, ale żeby na olej lakier czego to ludzie nie wymyślą A jak cenowo wychodzą te trzy warstwy na m kw.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 24.01.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Jednostkowy koszt chemii zawiera się w przedziale 22 - 24 zł/m2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.01.2011 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Czy określenie "chemii" zawiera w sobie klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.01.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Czy określenie "chemii" zawiera w sobie klej? Cena opiewała opcję nawierzchniową - lakierową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.01.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 No tak, ale przy samym olejowaniu mamy możliwość prostej naprawy jakiegoś uszkodzenia klepki. Ten argument mnie akurat przekonuje, chociaż boję się pielęgnacji olejowanej podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SubExecutive 06.02.2011 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 A ja polecę lakierowanie Używałem tych produktów i efekt jest rewelacyjny. USUNIĘTO - REKLAMA DEBIUTANTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.02.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 a jak jest z pielegnacja mebli z olejowanego debu? tez trzeba co jakis czas potraktowac olejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SubExecutive 06.02.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Oczywiście że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.02.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 No dobrze, co jakiś czas olej. a taka codzienna pielęgnacja? pronto bedzie ok? a może do planowanych są jakieś specjalne specyfiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SubExecutive 06.02.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Praktycznie wszystkimi środkami do pielęgnacji drewna możesz traktować. Za wyjątkiem agresywnych typu proszki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.02.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 super, dzięki za odpowiedzi. juz zwatpilam ze utrzymanie tego w czystości bedzie karkołomne i zawahalam sie nawet czy nie zmienić zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami_111 07.02.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Podnoszę temat, przymierzam się do położenia jesionowej deski na podłodze - marzę o podłodze żywej, wyglądającej jak niewykończona, surowa deska. Wolałabym zrezygnować z oleju z uwagi na kota (i jego chrapkę na ostrzenie sobie pazurków) i konieczność odświeżania co jakiś czas i właściwej konserwacji. Dostałam próbkę deski pokrytej lakierem mat bona naturale - świeci się jak łysina w księżycowym blasku - albo parkieciarz pomylił lakiery albo tak wygląda lakier Czy macie doświadczenia, który lakier na rynku nie przyciemni zanadto podłogi i będzie w pełni matowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SubExecutive 07.02.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Nie chcę być posądzony o spam, ale udzielę odpowiedzi. Nie podam tylko linku... Sprawdź produkty Vidaron. Używałem, używam i mogę polecić. Prośba do Administracji - odpowiedziałem tylko na konkretne pytanie i proszę nie mieć mi tego za złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami_111 07.02.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Nie chcę być posądzony o spam, ale udzielę odpowiedzi. Nie podam tylko linku... Sprawdź produkty Vidaron. Używałem, używam i mogę polecić. Prośba do Administracji - odpowiedziałem tylko na konkretne pytanie i proszę nie mieć mi tego za złe ta... jasne, a wszystkie posty na forach o parkietach rozpowszechniasz, irytujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKSPERT BARLINEK 06.05.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Deska olejowana posiada naturalna fakturę drewna która nie została „przykryta” filmem z lakieru nawierzchniowego. Zabezpieczenie tej deski stanowi tylko olej naturalny, który konserwuje i zabezpiecza deskę przed zabrudzeniami. Deska pokryta olejem naturalnym w pełni oddaje piękno i estetykę drewna. Barlinek produkuje również deski z lakierem otwartoporowym, który w porównaniu do lakieru matowego w sposób najbardziej zbliżony jest do naturalnej faktury drewna. Deski pokryte lakierem otwartoporowym są bardzo trudne do odróżnienia od desek olejowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami_111 07.05.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Zdecydowałam się na lakier novol supramal, ma ponoć dać efekt super matu - próbka wyszła ok... zobaczymy czy nie zżółknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Best.technik 30.05.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 niedawno widziałam taką podłogę z olejowanej deski barlinieckiej wenge po trzyletnim okresie użytkowania. wygląda ona nadal bardzo pięknie, elegancko, mimo że domownikiem jest również kot powiedziałabym nawet że jest on nawet użytkownikiem najbardziej eksploatującym tę podłogę na podłodze widoczne są rysy od obcasów (po licznych imprezach ) ale nikną po regularnym olejowaniu. ponieważ pokój znajduje się od strony południowej, widoczne są już odbarwienia w kierunku żółci ale podłoga nadal wygląda bardzo efektownie. na co dzień jest myta mydłem z Barlinka - polecam, starcza na długo. Nie polecam Pronto do stosowania na deskę z naturalnego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Best.technik 30.05.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 oj zżółknie zżółknie. każde drewno się odbarwia, taka już jego naturalna natura. nie ma siły aby sie nie odbarwiło. jednak nawet odbarwione wygląda bardzo ładnie, naturalnie. pomaga konserwacja, niedopuszczanie do nadmiernego zawilgocenia oraz nasłonecznienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts