slomcza 24.01.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Chcę zbudować garaż w głąb ziemi, dobudowany do sąsiada domu(piętrowego), który ma niski fundament(bez piwnicy). Czy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.01.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Bardzo ryzykowna inwestycja .Co sąsiad na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 24.01.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Chcę zbudować garaż w głąb ziemi, dobudowany do sąsiada domu(piętrowego), który ma niski fundament(bez piwnicy). Czy jest to możliwe? jest mozliwe ale drogo kosztuje, poszukaj o sciankach szczelnych - bez tego to bardzo ryzykowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 24.01.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Bardzo ryzykowna inwestycja . Co sąsiad na to ? Raczej bardzo kosztowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.01.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia konstrukcji domu sąsiada trzeba ponieść koszty .:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomcza 24.01.2011 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dziękuję za wskazówki.Myślę ,że zrezygnuję z tego pomysłu ,bo zbyt kosztowny .Muszę myśleć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 24.01.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 tutaj sie kosztow obejsc nie daa jak gosc ma dom w granicy to powinienes dostac pozwolenie na budowe garazu nadziemnego przy jego budynku badz w takiej samej odleglosci od granicy w jakiej stoji jego budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomcza 24.01.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Mam dom podpiwniczony ,a sąsiad nie .Jeżeli pobuduję garaż naziemny to będę go miała do połowy swojego parteru,a tam jest wejście do domu.Na naziemny nie muszę pytać sąsiada,regulują to przepisy budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 24.01.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 .Na naziemny nie muszę pytać sąsiada,regulują to przepisy budowlane. tak, nie musisz pytac tylko musisz naziemny postawic zachowujac min odleglosci od dzialek sasiednich a to nadal jest 3m sytuacje wyjatkowa w ktorej mozesz postawic garaz w granicy lub blisko granicy opisalem w poscie wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomcza 27.01.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Trochę poczytałam na temat ścianek berlińskich i to by było najlepsze rozwiązanie . Sąsiad być może na to by się zgodził ,ale musiałabym wiedzieć mniej więcej, ile kosztowało by mnie postawienie 5m. takiej ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 27.01.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 1 zapewne sporo z racji zaangazowania konkretnego sprzetu, bliskosci budynku sasiada ktory zwieksza ciezar i naprezenia od gruntu - trzeba by przeliczyc przekroje slupow i ich rozstaw 2 do tego drgania przy wbijaniu elementow stalowych moga uszkodzic budynek sasiada 3 stosuje sie je do zabebzpieczen glebokich wykopow, nie wiem czy sie sprawdzi u Ciebie - jesli budynek zbyt blisko to ich zastosowanie bywa ryzykowne 4 slupy (czy to stalowe czy betonowe) nalezalo by spisac na straty - pozostawic je w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomcza 27.01.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Dziękuję za rady.Sama zgodziłam się aby sąsiad postawił dom na granicy i nie obchodziło mnie jakie fundamenty robi,a teraz mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts