samouczek 24.01.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam WAS!! Moje pytanie dotyczy sufitów podwieszanych półokrągłych. Wykonałem już trochę tego typu sufitów i zastanawia mnie jak wykonujecie te okrągłe kształty z profila ud30. Nie chodzi mi o nacinanie tylko o formowanie tych kształtów:D. Czy najpierw rysujecie ołówkiem na ścianie półkola za pomocą cyrkla(lub kawałek linki , gwóźdź i ołówek) i dopiero wtedy formujecie profil UD30 , czy najpierw formujecie okrąg z profila przykręcacie do sufitu a potem wszelkie niedoskonałości zaokrąglacie gipsem?? O narożniku giętkim nie wspominam bo to wiadoma sprawa:D . Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 24.01.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Temat powinien być w zrób to sam < w zależności co chcesz uzuskać jaką wielkośc zabudowy kształtu mozesz narysowac na płaszczyźnie kaształt i do tego formowac profil jak i regips > Lub rysujesz kształt na płycie i po odpwienim nadaniu kształtu kstałtujesz profil i przenosisz ja na zabudowę ścianę , sufit> posadzkę > wswzelkie nierówności jak napisałeś maskujesz odpowiednimnacinaniem płyty Kg i narożniki do wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsku 27.01.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Możesz narożnik gięty przyczepić takerem do sufitu, formować go dowolnie, poprawiać, a gdy uzyskasz pożądany kształt odrysować i zerwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 27.01.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 szkoda ze nie [porobiłem zdjęc z etapu prac , bo powiem ze dałeś mi motywację aby zmienić kształt zabudowy kg w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 29.01.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ja najpierw rysuje na płaszczyźnie kształty następnie przykręcam nacinaną ud i do tego płytę do gięcia 6 zbrojoną włóknem i nie używam narożnika no chyba że jest to w miejscu podatnym na uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samouczek 30.01.2011 03:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 A czym rysujecie kształty na płaszczyźnie sufitu?? Dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 30.01.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Ołówek i sznurek albo inne narzędzia które przypominają działaniem cyrkiel do tego trochę obliczeń, czasami szablony z kartonu lub innych materiałów, to wszystko zależy od stopnia zaawansowania projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts