Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciągnęli psa za autem - urwali mu głowę. Dostali 10 miesięcy więzienia

lulkas

Recommended Posts

Ciągnęli psa za samochodem, aż urwali mu głowę.

Dwóm sprawcom sąd w Nowym Targu wymierzył kary 10 miesięcy więzienia. Trzeciemu - bo kierował autem po pijanemu - 12 miesięcy. By ukarać ich jeszcze surowiej wzywało 140 tys. ludzi.

Potworna zbrodnia. Za takie brutalne zabicie psa powinni sami zostać przywiązani sznurkami do zderzaków aut... tak jak zrobili z tym biednym psem. Naprawdę w takich sytuacjach człowiek nie zasługuje na miano człowieka.

Trochę mnie dziwi ekscytacja tym bandyckim zdarzeniem. Sprawcami są młodzi ludzie, ale nie aż tak młodzi, żeby nie zdawać sobie sprawy z tego co zrobili. Czy tylko aby na pewno? Czy ktokolwiek, kiedykolwiek próbował nauczyć ich wrażliwości na drugiego człowieka, a co dopiero na zwierzaka? Obawiam się, że nikt nie miał na to czasu.

W Krakowie kilkunastu bandytów zadźgało nożami i maczetami trzydziestolatka, w tym samym pięknym mieście młody [tym razem naprawdę bardzo młody] człowiek rzucał kotem o ścianę. Coś jest nie tak w obecnym systemie wartości. Ale czy tak dzieje się teraz, dawniej było lepiej? Otóż nie. Podam przykład: naście lat temu biwakowałem w górach. U znajomego bacy, przy budzie był piękny aczkolwiek wiecznie ujadający podhalańczyk. Ja w swojej durnej naiwności, nie bojąc się nigdy psów podszedłem do niego, zagadałem, pogłaskałem. Na następny dzień psa przy budzie nie było. Baca "ukręcił mu łeb" bo dopuścił do siebie obcego! Wrażliwości na krzywdę ludzi czy zwierząt trzeba się uczyć całe życie. Tylko trzeba mieć od kogo.

K.

jola_krzysiek mosz recht.

Włączam jedynke.... mordobicie

na dwójce... mordobicie

TVN.... mordobicie

Polsat .... mordobicie

Dziennie na naszych oczach morduje się kilkadziesiąt ludzi.

o so chozi ??

komu i po co ma to służyć?

Nie dziwię się temu łebkowi co wywijał kotem.Przecież w każdej kreskówce zwierzątka tak sobie robią.