fazuszka88 24.01.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam, mam problem, który jest już załączony w temacie forum. Chodzi mi o przemalowanie frontów kuchennych (płyta) z białego koloru, sama nie wiem jeszcze na jaki i właśnie chciałabym żebyście mi coś doradzili, oraz nie wiem czy można coś takiego zrobić z frontami szafek z płyty, żeby były gładkie i z połyskiem. Załączę kilka fotek i proszę o pomoc, oczywiście chodzi tutaj o mały koszt przemiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 24.01.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 w dzisiejszych czasach wszystko można , lecz czy to jest warte ??? proponuję kupienie nowych formatek na fronty . A jezeli nie pasuje ta opcja , to mozesz uzyc farby http://www.studio-aw.pl/go/_info/?user_id=MELURE_4500_378&lang=pl lub akrylowej http://farbus.pl/p/pl/254/farba+akrylowa+do+mebli+scala+mästarlack+4070+1l.html , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 29.01.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ja właśnie dawno coś takie zrobiłem tylko że z płytą meblową i niestety nieźle ją po gieło! Nie wiem jak to będzie z frontami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 29.01.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ja właśnie dawno coś takie zrobiłem tylko że z płytą meblową i niestety nieźle ją po gieło! Nie wiem jak to będzie z frontami! dokładnie napisz co wykonałeś i jakim materiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 30.01.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Wymyśliłem że zrobię koronę na szafki z zwykłej białej płyty wiórowej i listwy piankowej NMC i dodatkowo halogeny do oświetlenia frontów. Przykleiłem listwe do płyty i całość pomalowałem emalią akrylową 3 razy, po wyschnięciu płyta była wygięta co mi w sumie za bardzo nie przeszkadzało ponieważ i tak była przykręcana do szafek więc wkety nierówność docisnęły. Natomiast jakby płyta była wolnostojąca to widać by było że jest wygięta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 03.02.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Można poszukać w pobliżu jakiejś lakierni,efekt będzie nieporównywalny do własnoręcznego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bradykardia1 04.02.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Można poszukać w pobliżu jakiejś lakierni,efekt będzie nieporównywalny do własnoręcznego malowania. Tu się zgodzę w 100% - miałam starą szafę ze zwykłej płyty meblowej - korpus malowaliśmy wałkiem jakąś najzwyklejszą niebieską jedynką - wyszło jak wyszło - drzwi natomiast mąż pomalował kompresorem , który był w użytku przy okazji malowania samochodu - wyszło ślicznie - idealnie gładkie powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts