Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przemalowanie frontów kuchennych

fazuszka88

Recommended Posts

Witam,

mam problem, który jest już załączony w temacie forum. Chodzi mi o przemalowanie frontów kuchennych (płyta) z białego koloru, sama nie wiem jeszcze na jaki i właśnie chciałabym żebyście mi coś doradzili, oraz nie wiem czy można coś takiego zrobić z frontami szafek z płyty, żeby były gładkie i z połyskiem. Załączę kilka fotek i proszę o pomoc, oczywiście chodzi tutaj o mały koszt przemiany.

P240111_16.560001..JPG

P240111_16.550003..JPG

P240111_16.550002..JPG

P240111_16.550001..JPG

w dzisiejszych czasach wszystko można , lecz czy to jest warte ??? proponuję kupienie nowych formatek na fronty . A jezeli nie pasuje ta opcja , to mozesz uzyc farby http://www.studio-aw.pl/go/_info/?user_id=MELURE_4500_378&lang=pl lub akrylowej http://farbus.pl/p/pl/254/farba+akrylowa+do+mebli+scala+mästarlack+4070+1l.html ,

Wymyśliłem że zrobię koronę na szafki z zwykłej białej płyty wiórowej i listwy piankowej NMC i dodatkowo halogeny do oświetlenia frontów. Przykleiłem listwe do płyty i całość pomalowałem emalią akrylową 3 razy, po wyschnięciu płyta była wygięta co mi w sumie za bardzo nie przeszkadzało ponieważ i tak była przykręcana do szafek więc wkety nierówność docisnęły. Natomiast jakby płyta była wolnostojąca to widać by było że jest wygięta!

Można poszukać w pobliżu jakiejś lakierni,efekt będzie nieporównywalny do własnoręcznego malowania.

Tu się zgodzę w 100% - miałam starą szafę ze zwykłej płyty meblowej - korpus malowaliśmy wałkiem jakąś najzwyklejszą niebieską jedynką - wyszło jak wyszło - drzwi natomiast mąż pomalował kompresorem , który był w użytku przy okazji malowania samochodu - wyszło ślicznie - idealnie gładkie powierzchnie ;)