Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dutchgardens - warto?

ave

Recommended Posts

przypadkiem wpadł mi w ręce katalog dutchgardens - z Wiązownej. I na tym zimowym ogrodowym bezrybiu. ;).... żądza zaposiadania kilku kwiatków no..http://forum.muratordom.pl/images/icons/icon6.png. urosła. Chłodzą ewentualnie ceny.

Czy ktoś już kupował u nich? prowadzą sprzedaż wysyłkową. Ciekawa jestem jak z jakością roslinek, solidnością firmy. Strony polskiej nie znalazłam.

pozdrawiam e.

firmy nie znam, ale generalnie to cienki okres na zakupy przez internet, bo jeżeli kwiatki do gruntu, to ciężko je przechować do wiosny, a jeżeli do domu, to też problem z przesyłką. Skoro ceny nie zachęcają :eek: to poczekaj na rozpoczęcie sezonu. Już niedługo :)

A jeżeli głód nie przejdzie to zawsze można się przejść do kwiaciarni, tudzież marketu budowlanego i przygarnąć jakąś ładną domową roślinkę :)

:) a nie, nie! wysyłają w stosownym do sadzenia czasie! Teraz można tylko zamówić. Pisałam wczoraj do nich - dostałam odpowiedzi na swoje pytania. A stronę dopiero sobie robią. W szukarce znalazłam tylko obce strony - niemieckie, angielskie. ładne te roślinki.... żądza wcale mi nie mineła, bo paru roslin nie mogę nigdzie kupić (w każdym razie w najbliższej okolicy,)

pozdrawiam :-)

w takim razie musisz tylko spytać, czy sprowadzają rośliny z "zachodu", czy produkują na miejscu, bo te importowane i bardziej delikatne odmiany mogą mieć problem z przetrwaniem następnej zimy.

no właśnie, podejrzewam, że są z Holandii, (tam jest właściciel wg informacji z folderu) mimo,że w opisie jest wytrzymałość na niskie temperatury to zakup - ryzykowny?