Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tapatalk: czytnik forum na urządzenia mobilne (Symbian, iPhone, Android, BlackBerry)

Esiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój tekst o kompatybilności nawiązywał do słów :

Korzystamy z własnego programu, który jest bardziej kompatybilny z serwisem. Tak to mobilne forum zostało zaplanowane i wykonane. Liczymy, że zaakceptujecie takie rozwiązanie.

I miał być ociupinkę ironiczny.

Uważam , że jeśli Redakcja bardzo chce to niech sobie rozwija wersję mobilna , ale niech równolegle udostępni dostęp przez tapatalk.

Jeśli kiedyś wersja mobilna będzie wygodniejsza w użytkowaniu niż program tapatalk to sam będę z niej korzystał, ale puki co to jest jeszcze daleka droga do tego.

• 2 weeks później...
Korzystamy z własnego programu, który jest bardziej kompatybilny z serwisem. Tak to mobilne forum zostało zaplanowane i wykonane. Liczymy, że zaakceptujecie takie rozwiązanie.

No niestety ja nie akceptuję.

Skoro szanowna redakcja ma nas w dupie i nie chce doinstalować pluginu do taptalk, to nie pozostaje nic innego jak po kilku latach czytania forum wynieść się stąd.

żegnam.

Skoro :

Wydawnictwo prowadzi jakąś politykę i bierze za nią odpowiedzialność. Chce jednak zawsze być maksymalnie przydatne naszym Czytelnikom i użytkownikom serwisów.

To dlaczego nie włączycie obsługi tapatalk.

Przecież możecie sobie rozwijać wersję mobilną do woli , a jednocześnie włączyć obsługę tapatalk

A może bacardi ma rację, i te słowa to tylko marketingowa gadka ...

Gość Konto usunięte na żądanie

Wasze gadki w stylu polityki wydawnictwa mozna przyrownac do obecnej sytuacji na Bialorusi - wszyscy trabia ze jest do dupy, a wladza i tak swoje wie i robi.

Przylaczam sie do opinii ze obecna wersja niby mobilna jest w porownaniu do TT cienka...

Gość Konto usunięte na żądanie
A programiści i informatycy to władcy absolutni - nad światem i nad forum...

I tu wlasnie tkwi problem bo przeciez za zainstalowanie prostego plugina nie skasuje sie kasy za to za wymyslenie czegos co caly czas wymaga nakladu pracy kasa leci :)

A programiści i informatycy to władcy absolutni - nad światem i nad forum...

Redakcjo, tego nie piszą do was "programiści" czy "informatycy" - tylko Wasi klienci oraz użytkownicy.

Gdybyście byli w stanie przedstawić liczby, cokolwiek, że nie warto włączyć Tapatalka... Ale bez tego to Wasze argumenty to wyłącznie PR-owa komunikat, którego - jak sami widzicie po wpisach - nikt na forum nie traktuje poważnie. Czasy w których odbiorcy łykali wszystko jak pelikan są już za nami.

• 1 month później...

Ja również jestem za uruchomieniem wersji na Tapatalk. Używam tego na innych forach i jest to bardzo intuicyjne a co ważniejsze, bardzo szybkie, nawet na słabych urządzeniach. Wersję mobilną forum Muratora czytam od początku na SGS1. Było ciężko, nie z powodu ilości przesyłanych danych, bo tak samo wolno chodziło na 3G jak na WIFI z 20 mbitowym łączem. Ostatnio przesiadłam się na telefon z czterordzeniowym procesorem 1,4 GHz i ku mojemu zdziwieniu jest lepiej, ale nadal nie jest dobrze.

Litości! To woła o pomstę do nieba!

Jakim musiałabym dysponować sprzętem, żeby forum chodziło płynnie?! Szczerze powiem - nie wiem jakim cudem Wasze QA to przepuściło ten projekt do wersji produkcyjnej. Moim zdaniem projekt mobilnej strony powinien wrócić do developerów do ponownego przepisania. Czy któryś z testerów przynajmniej przetestował wersję mobilną na chociaż 5 różnych telefonach o typowych (a nie high-endowych) parametrach? Patrząc na wynik prac - wątpię. Praca QA nie polega tylko i wyłącznie na raportowaniu błędów w ścisłym tego słowa znaczeniu - prędkość działania tworzonej aplikacji również ma (a przynajmniej powinno mieć) swoje miejsce w raportowaniu. Zresztą, szkoda słów...

Panowie administratorzy, departamencie rozwoju systemów muratora czy kto tam podejmuje decyzje... Skoro tapatalk jak widać i tak Was nie przekona i koniecznie chcecie płacić, to może chociaż rozpoczniecie prace nad przyszłą migracją do vBulletin 5 i udostępnieniem forum runner który jest wbudowany od tej wersji silnika? Nie używałem, ale przynajmniej jest jakaś nadzieja na coś lepszego niż obecnie...

http://www.vbulletin.com/mobile/

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Zarobić na nim tez się nie da, więc jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o pieniądze.

Na bank zaraz wydadzą swoją aplikację w wersji płatnej lub bezpłatnej z reklamami ..

A szkoda, to Tapatalk to bardzo dopracowana i dobrze działająca aplikacja, w sam raz na szybki mobilny dostęp do forum.