Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi - Moje szare klimaty :)

Recommended Posts

jasne że pokaże tylko nie mam teraz zdjęć :( a lampa kupiona na allegro nawet niezła i niezła cena :) To chyba Massive był jak dobrze pamiętam, na początku chciałam usunąć kryształki ale teraz jak lampa wisi zaczęły mi się one podobać .

[img]http://img96.imageshack.us/img96/5720/1628553853.jpg[/img]

• Odpowiedzi 672
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dagunia ja sobie tą lampę wypatrzyłam na allegro właśnie do salonu (w zastępstwie sieny). Czy jest szansa, że jak będziesz robić więcej fotek salonu dla nas to i ją obfotografujesz z bliska? :) Kanapę mam tą samą a za nią marzy mi się właśnie taka konsolka i też pomyślałam o tym hemnesie :D Szkoda tylko, że biała nie jest zupełnie biała bo nie zagra mi z szafką pod tv przez to. Widzę, że miejsca po bokach jeszcze zostaje - super bo nie mogłam sobie tego zwizualizować za bardzo, a tu proszę taki sam układ praktycznie ;)

Pokaż koniecznie salon z drugiej strony bo ciekawa jestem jaki stolik przed kanapę wymyśliłaś (moja zmora - nie mam pomysłu).

edit:

A no i chyba nie muszę już dodawać, że baaaardzo ale to baaaardzo mi się ten salon widzi bo to wszsytko zawarte jest w mojej powyższej wypowiedzi oczywiście :lol:

PS. Globus i żaglówka są naprawdę super!

Szkoda, że gór nie mogę w taki sposób wyrazić żeby były obecne w naszym salonie :p

Edytowane przez pysiaczek

a no właśnie Pysiaczku ale czy mi się zdawało czy ty w sypialni masz piękne zdjęcie plenerowe ślubne w górach ???

Obiecuje ze zrobię zdjęcie salonu z innej strony w weekend . Jeżeli chodzi o stolik to teraz tam tymczasowo stoi stolik hemnes z ikei bo szukam czegoś ładnego i podobal mi się jeden w Almi decor , mieliśmy już go kupić ale ktoś był od nas szybszy niestety ... Choć może i dobrze ze te wszystkie parapetówki i spotkania sportowe z Liga Mistrzów obyły się bez tego mojego wymarzonego stolika :)

no i mam jeszcze foty moich ostatnich zakupów . Mam bzika na punkcie targów staroci i ostatnio sobie tam kupiłam takie cudeńka za około 70 zł jak pamietam :)

[img]http://img269.imageshack.us/img269/4959/sam0561f.jpg[/img]

[img]http://img3.imageshack.us/img3/3593/sam0559z.jpg By [url=http://profile.imageshack.us/user/

[img]http://img845.imageshack.us/img845/3733/sam0558.jpg By [url=http://profile.imageshack.us/user

wszystko trzeba oczywiście odnowić ale to zostawiam w rekach .... męża i trochę Boga też , co to on by zmobilizował ślubnego do pracy w domu :)

Dagunia dopiero co wróciłaś (z czego bardzo się cieszę:hug:) i już pędzisz;)

Zacznę od salonu, bo jest super- spójny kolorystycznie, trafnie dobrane dodatki- no piękny po prostu:yes:

Starocia są super- ja też uwielbiam wszelakie:D

Łazienka :jawdrop: to zupełnie nie moja bajka... Nie chodzi o to, że mi się nie podoba, tylko ja bym się w niej źle czuła chociażby ze względu na kolory;) Idz w orient- dziewczyny dobrze radzą:yes:

Dagunia,

salon z żaglowcem powala na kolana!!!!!!!!!!!!!!!!

Co to w życiu robić trzeba żeby ZAWODOWO (!!!) żaglowcami na Ibizę pływać????????????????

Jako stała bywalczyni Tall Ship Races (niestety wyłącznie jako element tłumu oglądaczy na szczecińskich Wałach Chrobrego) szczerze zazdroszczę :)

Lustro - słońce - BARDZO mi się podoba

Czerwona łazienka - mniej BARDZO alem pewna, że ją podrasujesz :)

Ja bym ciutkę niżej zacne gono footbolistów powiesiła i jakoś tak może bliżej siebie....

Jedyny na jaki na razie na tym forum trafiłam domek gdzie nie tylko design ale też hobby i pasje domowników ważne - naprawdę SUPER, SUPER!

Fermina :) witam cie gorąco u siebie bo wcześniej witałam ale nie personalnie wiec robię to teraz :) Bardzo cieszę się, że Ci się moje małe mieszkanko podoba ( mniej oczywiście łazienka męża ) No salon to totalnie mój klimat :) i bardzo go lubię - brakuje mi tam bardzo zasłon ...ale może wkrótce uda mi sie je kupić. Ja sobie nie wyobrażam żeby moje mieszkanie było bez "mieszkańców i tak naprawdę pasowałoby do większości ludzi . Dla mnie ważne było żeby było widać kto w nim mieszka a mieszkamy MY czyli "Ciocia Daga" dla mojej młodzieży i już "ciocia" dla przyjaciół i mąż - niedoszły Leo Messi czy jak kto woli Diego Maradona :)

Zawodowo na Ibiżę bo właśnie jestem ciocią Dagą w pracy w fundacji , która zajmuje się przede wszystkim praca z młodzieżą . Głównie skupiamy się na pokazaniu młodym ludziom, że blokowisko,klatki schodowe, komp, facebook, nk , psp to nie wszytko ...i że w życiu łatwiej sie żyje jak sie ma pasje, zainteresowania , marzenia . Organizujemy różne zajęcia i szkolenia i rożne aktywności związane ze sportami ekstremalnymi i turystyką kwalifikowana :) czyli właśnie wspinaczka , nurkowanie, narty , i żeglarstwo , pierwsza pomoc , itd Robimy z młodzieżą to co my sami lubimy i to na czym się najlepiej znamy :) Dlatego ciocia Daga jeździ ze swoja młodzieżą i nie tylko z nią na rejsy po morzu śródziemnym, na wspinaczkę do ukochanych Podlesic, do Przechlewa na kajaki, i nurkuje w polskich jeziorach:) Uwielbiam tą czesc mojej pracy , druga strona to biurokracja , papiery , papiery, papiery - a ze te wyjazdy sa najczęściej za Free dla dzieci, to szukanie sponsorów i grantów to już inna strona tej pracy :(

Praca w Fundacji to jeden z moich etatów prócz niej pracuje jeszcze za biureczkiem :) ale juz nie długo bede miała mega duzo czasu dla siebie ....wymówienie czeka na odpowiednia chwilę ... szkoda tylko mi zostawiać moje dzieciaczki :(

Edytowane przez dagunia

Dagunia, po pierwsze gratuluje gustu!bardzo ladnie urzadzilas swoje mieszkanko i wlasnie dlatego ;)chcialabym pozadreczac Cie kilkoma pytaniami;)

Otoz dzisiaj, wlasciwie godzine temu podpisalismy z mezem u notariusza akt kupna domu(w zabudowie szeregowej). Jestesmy przeszczesliwi i juz nie mozemy doczekac sie az ruszy budowa.W kazdym razie czas na wybudowanie tego kompleksu maja do konca kwietnia, ale obiecali, ze wyrobia sie jeszcze w tym roku. I oczywiscie ogarnela mnie panika, bo czas zaczac zbierac inspiracje i ewentualnie robic jakies zakupki, zapasy bo pewnie pozniej juz nie bedzie kasy;D Niezmiernie ucieszylam sie czytajac Twoje wpisym, bo podobnie jak Wy mamy problem ze schodami. Na pocieszenie chce Ci jeszcze powiedziec, ze ma mamy 125m kw.na 3 pietrach!;) Ale wracajac do tych schodow...No wlasnie one sa dla mnie najwiekszym problemem, bo sa azurowe, metalowe i wygladaja mega nieciekawie. (mam ich zdjecie zrobione w przykladowym domu, ale nie potrafie wkleic)No i koniecznie musimy cos z nimi zrobic, ze wzgledu na bezpieczenstwo naszego obecnie 2 miesiecznego syna i po drugie musimy pozyskac miejsce pod schodami na skrytke. No i tu wlasnie mam do Ciebie pytanie.Jak Wy rozwiazaliscie ten problem?jakimi materialami zabudowaliscie te dziury i jaki byl tego koszt.Bede wdzieczna jak poratujesz mnie w tej sprawie!;) i druga sprawa! Jestem zachwycona efektem sciany "ceglanej"w salonie. Moglabys zdradzic gdzie zykupilas te plytki i ile kosztowala Was ta sciana? Z gory dziekuje za odp i badz pewna, ze od dzis bede sledzila Twojego bloga;)Olga

Dagunia salon pierwsza klasa a i łazienka jak dla mnie byłaby znośna bez tej czerwieni :) ale za to pomysł z czerwonym kaloryferem - bomba...sama chciałam w górnej łazience kolorowy kaloryfer, ale ...no nie wszystko w życiu wychodzi zgodnie z planem ...a praca w fundacji - cudownie, że potrafisz dzielić się z młodzieżą swoją pasją i zarażać ich innymi, lepszymi formami spędzania wolnego czasu ...kiedyś w liceum też miałam takiego "wujka", który zaraził mnie miłością do gór ...świetna sprawa ...

Daguniu,

Właśnie zauważyłam, że masz w łazience kinkiety, do których się przymierzam (Tide, Massive prawda?). Jesteś z nich zadowolona? Jak rozpraszają światło? Dołem, górą nie widać żarówki (nie razi po oczach?)? Da się przy nich zrobić makijaż?

Jakie masz górne oświetlenie w łazience?Najlepiej pokaż na zdjęciu :)

Za wszelkie uwagi wdzięczna mocno będę :)

Pozdrawiam

:)

Edytowane przez Fermina

dobra, tak na szybko bo Fermina siedzi na allegro i się niecierpliwi :)) Moje kinkiety to rzeczywiście Massive Tide - abażur to mleczne szkło , nawet powiedziałabym, że białe. Jeżeli chodzi o wygląd to bardzo ładnie się prezentuje w łazience i ładnie rozprasza światło po całym abażurze. W nich nie ma jakieś dziury od góry czy dołu więc światło nie ucieka w górę czy w dół . Daje przyjemny blask. Mój mąż ogólnie zapala zawsze tylko te kinkiety w łazience, bo górne światło jest za ostre dla niego - a mamy w suficie zainstalowane światełka halogenowe . Jeżeli chodzi o "make up" to chyba średnio można się umalować tak tylko przy zapalonych samych kinkietach ....hmmmm ale sama już nie wiem ..... ja raczej wtedy mam zapalone to górne światło i jest Ok .