dagunia 25.05.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 hehhe brak dziury , no co Ferminko nie wiedziałam jak to napisać no tak, mogłam po prostu napisać, że abażury są pełne no to gratuluje zakupu i zakładaj swój wątek koniecznie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 25.05.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Monah - dzięki bardzo , rzeczywiście bardzo lubię swoja pracę ale "wyżyć się z tego nie da ", więc zmuszona byłam usiąść też za biureczkiem No może nie zmuszona ale ambitnie chciałam po prostu mieć trochę więcej w portfelu :)Praca w FND to mega absorbujące hobby jasne, że podam nazwę, nie ma nic do ukrycia - Fundacja "Naszym dzieciom " Aniu bardzo dziękuje:) ładny awatarek Agawi, Pysiaczku, Famelio dziękuje bardzo fajnie, że Wam się podoba mój salonik. a jeżeli mowa o łazience na górze to się cieszę, że kompromis z mężem skupił się tylko na łazience, bo mogłabym mieć żółte ściany w salonie, a w sypialni- zielone bleeee !!!! Lasche powiem Ci, że jeśli chodzi o grzejniki kolorowe to ja do nich nie byłam wcale przekonana. Ten czerwony mimo, że czerwony:) to się ładnie prezentuje i nawet mi się podoba . Fajnie by wyglądał w mojej wersji łazienki industrialnej, z cegłą pomalowaną na biało... ahhhh...może kiedyś .... Femina Witam Cie gorąco u siebie i gratuluje kupna własnych 4 katów . Jeśli chodzi o schody, to te moje były drewniane - w sensie stopnie drewniane a metalowe miały poręcze. Nie wiem ile kosztował remont tych schodów bo ja znałam koszt całego remontu mieszkania ale spróbuje się dopytać męża albo Pawła. Remont schodów był wykonany z jakiś niedrogich materiałów. Postaram się dziś wieczorem dowiedzieć i dokładnie wtedy Ci powiem co to było:) W weekend zrobię też zdjecia Jeśli chodzi o ścianę z cegły , to jest to płytka z starej przedwojennej cegły niemieckiej. Kupowałam je na allegro . Za cegłę zapłaciłam chyba około 700zł + kleje do tego. Nie pamiętam nicku sprzedawcy ale gdzieś mam zanotowane. Jak wrócę do domu to podam linka . Yokasta no właśnie pamiętałam, że u kogoś na forum taki bujak widziałam wiec idę do Ciebie podejrzeć jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 25.05.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ależ bardzo dobrze to ujęłaś - brak dziury - i wiadomo o co chodzi! Dziura to dziura! Eufemizmów nie potrzeba!! Ja wątek !!!- NO COOOOO TY!!!!! Wolę się plątać po Waszych cudnych wnętrzach. No chyba, że będę potrzebowała Waszej nieocenionej pomocy to może wtedy....... Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc - myślałam o tych kinkietach od jakiegoś czasu ale tak jakos zdecydować się nie mogłam aż tu je u Ciebie wypatrzyłam, potem dobra cena na allegro i tupałam nóżkami byś mi szybko powiedziała czy je brać bo mi aukcja uciekała. pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 25.05.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 a wiesz co, Ferminko, nie chce Cie martwic ale jak ja je kupowałam na allegro, to okazało się, że są one niedostępne. To znaczy zamówiłam te kinkiety , zapłaciłam a później Pan dzwonił do mnie, że niestety nie maja tych kinkietów .....masakra !!! Oddali kasę ale chwilowo byłam załamana. Mąż wydzwonił wszystkie sklepy i gdzieś znalazł ostatnie sztuki. Podobne Massive miał \wtedy jakieś zmiany organizacyjne. Być może teraz już sklepy są lepiej zaopatrzone. Trzymam kciuki za dostarczoną przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femina 25.05.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) dagunia bardzo dziekuje za odp. W takim razie czekam na dalsze info. Nasze schody-tzn.te montowane przez dewolopera wygladaja tak: https://picasaweb.google.com/olga186/Dom?authkey=Gv1sRgCOKf4qbFlpGZmgE#5610644812756684290 (nie wiem dlaczego, ale nie chca mi sie wkleic fotki, dlatego podaje linka) te porecze metalowe musza oczywiscie zostac zabudowane(nie wiem jak, nie wiem czm;)) a ta luka pod schodami wykorzystana na schowek.Wydaje mi sie, ze Wy mieliscie calkiem podobna sytuacje, dlatego bede bardzo wdzieczna za pomoc i rady;) P.S. Przepraszam za brak pl znakow, ale niestety moja klawiatura takowych nie posiada;) Edytowane 25 Maja 2011 przez femina brak fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 25.05.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 U mnie było bardzo podobnie , Feminka wszystkiego się dowiem o zabudowie tych schodów i dam Ci znać . Ja jestem bardzo zadowolona, że te schody zabudowaliśmy. Mamy dodatkowe pomieszczenie na swoje szpargały, miotłę , odkurzacz, kurtki sezonowe itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 25.05.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Feminko tak apropo twoich schodów to ja te metalowe poręcze miałam szare i pomalowałam je na biało , do tego te luki między poręczami mam zabudowane takimi dwoma deskami jak na zdjęciu. Całość jest zabudowana z płyty kartongipsowej , a podstopnie z jakieś sklejki . Zrobię też zdjęcia od wewnątrz -jak wygląda zabudowa schodów od strony "chybcika" bo tak pieszczotliwie nazywamy to nasze pomieszczenie pod schodami. http://img850.imageshack.us/img850/4074/sam0545v.jpgtak wyglądały schody http://img196.imageshack.us/img196/8766/zdjcie0036x.jpg By [url=http://profile.imageshack.us Edytowane 25 Maja 2011 przez dagunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femina 25.05.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Otwierasz link czy wchodzisz sobie na niego. Prawym klikasz na zdjęci i dajesz "pokaż zdjęcie" - potem kopiujesz link i wklejasz na forum klikając w ikonkę po lewej od filmowej. I tyle dzieki yokasta;)a wlasnie przegladam Twoj dziennik i czekam na dalsze efekty pracy;)Moje dwumiesieczne malenstwo jest dzis przez Wasze dzienniki bardzo zaniedbane, ale nie moge sie oderwac;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 25.05.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Dagunia,przeczytałam cały wątek:) Pięknie u Was.Salon - jeden z piękniejszych, jakie widziałam:jawdrop:To, co zrobiliście ze schodami, to mistrzostwo świata:wave: A w ogóle - dzień dobry:) I - jeśli mogę - jakie wymiary ma Twój kominek? Chodzi mi po głowie coś podobnego;) Edytowane 25 Maja 2011 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.05.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Daga powiedz mi jakie masz sprytne zamknięcie do tych drzwi pod schodami i czy one były robione na zamówienie - bo chyba sa mniejsze niż standardowe?są boskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 25.05.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Yokasta dziękuje Femina no własnie jak juz się wejdzie na fm to koniec, siedzisz i siedzisz. Mija poludnie , wieczór, północ a człowiek nadal siedzi .... Mada witaj u mnie Kochana nie pamietam jakie ma wymiary - hmm szczerzę mówiąc nigdy nie mierzyłam bo ten mój kominek jest robiony. Nie jest to kupiony portal. W weekend zmierzę i napiszę . Wandeczko te moje drzwi do obórki czy chybcika różnie to nazywam , zamykane sa na magnes . tez zrobię zdjęcie i wrzucę Jeszcze tylko dwa dni i bedę w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.05.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Mada witaj u mnie Kochana nie pamietam jakie ma wymiary - hmm szczerzę mówiąc nigdy nie mierzyłam bo ten mój kominek jest robiony. Nie jest to kupiony portal. W weekend zmierzę i napiszę . O, to ja też czekam na pomiary:) u mnie też będzie nie za wielki ten kominek, bo mogę sobie pozwolić na max. 100-110 cm szerokości:roll: Bardzo się tego obawiam, bo najczęściej widuję takie 130-150 cm. Z chęcią się dowiem jaki ty masz:D Edytowane 25 Maja 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 26.05.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Daga, salon bardzo fajnie wyszedl, co do lazienki to sie nie wypowiem bo ja mam identyczna historie:) tez na swoja nie moge patrzec a kazdy kto wchodzi najechteniej by tam zamieszkal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 26.05.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 jasne że pokaże tylko nie mam teraz zdjęć a lampa kupiona na allegro nawet niezła i niezła cena To chyba Massive był jak dobrze pamiętam, na początku chciałam usunąć kryształki ale teraz jak lampa wisi zaczęły mi się one podobać . [img]http://img96.imageshack.us/img96/5720/1628553853.jpg[/img] Dokładnie Neyo 37315/11/10 Massive Jest z tej serii równiez kinkiecik podwójny piękny Dagunia, te same lampy nam się podobają tylko u Ciebie w realu a u mnie w głowie wiszą. Ten mam zapisany jako fajny ale kryształki jakoś tak do mnie niekoniecznie właśnie przemawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 26.05.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dziewczyny spoko, spoko zmierzę i napiszę . Mój kominek jest raczej miniaturowy ale i tak jestem w nim zakochana Fermina też nie byłam przekonana co do tych kryształków . Kupiłam lampę z myślą, że kryształki zdemontuje i tyle. Gdy lampa została zamontowana stwierdziłam ,że całkiem fajnie się wyróżnia na tle tej ceglanej ściany i kryształki zostały Spoko nim się obejrzysz Fermina będziesz sobie życie oświetlać swoim Massivem hmmm choć ja muszę przyznać, że nie pamiętam nawet jednego wieczoru spędzonego przy tej zapalonej lampie kacha dzięęęki , jęsli chodzi o łazienkę to marzę o chwili kiedy już będę mogła zerwać te kafle ..... ale niestety nie mam jeszcze sypialni, pralki , garderoby, itp więc to jest teraz mój priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 26.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dobry wieczór Dagunia! Podczytuję i podpatruję a teraz naskrobię. Ściany boskie! taki kolor chcę u siebie w połączeniu z cegłami. Ktoś już wyżej prosił o nazwę farby, podłączam się i płaszczę w prośbie o odpowiedź Kominek... boshhh - chcę taki sam, bo nie ma miejsca na prawdziwy, a ja świeczki mogłabym mieć wszędzie, nawet w toalecie. Tylko moje mi okoniem staje, że w żadnym wypadku. Ale ja go urobię, mam czas A i łazienka mi się podoba! Może i nie pasuje do salonu i kuchni, ale kto powiedział, że musi? Na dole jest mugatowa łazienka współgrająca z resztą, a góra prywatna i w niej również widać Was (no ok, może Twojego męża bardziej) ale niech ma facet coś z życia I jeszcze coś... czy ja mogę się załapać na tę młodzież? rejsy, wspinaczki ehhh, a ja po trzepakach i drzewach łaziłam... Pozdrawiam i podczytuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 28.05.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 OOOO Zosik mega bardzo dziękuję ! Ta łazienka na górze to moja mała zmora, ale cóż ,może rzeczywiscie musze do tego podejsc w ten sposób, że to M nie tylko moje jest dzięki Niech chłop ma coś dla Siebie - przynajmniej na jakis czas . Myslę, że za długo ta łazienka w tej postaci u nas nie będzie! No ale jak pisałam wcześniej , mam teraz ważniejsze rzeczy do kupienia - krzesła, szafy , cała sypialnia jest jeszcze nie umeblowana , rolety , zasłony , pralka etc Obiecuję dziewczyny, że wrzucę zdjątka schodów , odpowiem na pytania i podam wymiary kominka i nazwy farby ale teraz musze pędzić na zakupy jakies . Dziś u nas w domu małe święto, bo wieczorem finał Ligi Mistrzów A u nas to poważne wydarzenie , ja też uwielbiam oglądać futbol, no i trochę gości będziemy mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 28.05.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 no wlaśnie:) zanim wyjdę ... chodzi o dekorację okien . Mam problem, bo totalnie nie wiem, co mam z tymi oknami zrobić .... na dole okno balkonowe , okno narożne i okno w kuchni . I teraz wymysliłam sobie tak: białe delikatne rzymskie rolety i do tego zasłonki w biało szare pasy , a może tylko rolety w szaro białe pasy na oknach a przy balkonie zasłony tylko ....HELP , HELP ..... nie wiem może coś jeszcze zupełnie innego Zdjęcia podglądowe okien wrzucam - prosze nie patrzeć na krzesła, bo wciąż ich nie mam i czekam .....http://img192.imageshack.us/img192/2185/sam0754.jpghttp://img225.imageshack.us/img225/6457/sam0755i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.05.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 prawda taka, że do ciebie, do twojego mieszkanaka, też najbardziej by białe shuttersy pasowały:D a jak z tymi drzwiami pod schodami by się zgrały:D ale rozumiem, że raczej zasłony wolisz? A jak nie shuttersy (bo to droga impreza jest), to może tańsza wersja i grube białe żaluzje drewniane;) na takich grubaśnych taśmach:D a w oknie balkonowym dodatkowo zasłony... byłoby miodzio:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 28.05.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Madzia też myślałam o shutersach ale niestety u mnie nie przejdzie, bo bedzie za ciemno - u mnie słońce dopiero póżnym popołudniem jest ja totalnie zakochana w shutesach jestem no własnie myślałam też, o takich drewnianych żaluzjach - białych oczywiście Zobaczymy Te okna mnie wyprowadzają z równowagi Nie chce podjąć złej decyzji . Dzieki Madzia- może racja , w oknach żaluzje a przy balkonie dodatkowo zasłony musze to sobie zwizualizować tylko i będzi git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts