Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi - Moje szare klimaty :)

Recommended Posts

Dagunia i ja melduję się u ciebie:D Jak to się stało,że ja jeszcze u ciebie nie byłam, nie wiem:confused:

Przejrzałam całą galerię i nadrabiam:od poczatków schodowych, poprzez tematy o rzeczach "mniej zaszczytnych", kłopotach osobistych i czerwonej łazience :)

Piękny dom stworzyliście. Bardzo podoba mi się tapeta w kuchni, schody, 'mugatowa' łazienka i klimatyczny salon z cegiełką i 'niby' kominkiem....pięknie!

Życzę ci, żeby twoje plany i marzenia się spełniły:hug: Chętnie będę zagladać, jeśli pozwolisz :D

Edytowane przez aga_domatorka

• Odpowiedzi 672
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dagunia,postanowiłam i ja się przywitać i pogratulować wnętrza(no może z wyjątkiem łazienki na górze ;P).Atrapa kominka to kapitalny pomysł,trzy lampy wiszące nad barkiem zabieram do siebie :) No i "Twoją" łazienkę dodaję do inspiracji,bo takie kafle mi się marzą...Tworzysz w swoich czterech kątach niepowtarzalny klimat,w którym nie tylko ja bym się dobrze czuła.

Chciałabym Ci jeszcze napisać,że trzymam kciuki aby pokoik na górze wypełniał śmiech dziecka.Wiem,że Wam się uda tak jak wielu,wielu innym.Ściskam Cię mocno :hug:

Dagunia, żaluzje może i fajne są, ale po pierwsze trochę światła zabierają, a po drugie- to zbieranina kurzu- nawet przy częstym sprzątaniu. Przerabiałam to w starym mieszkaniu z drewnianymi...

A co Ty na rolety rzymskie? Tylko i wyłącznie bez zasłon? W szaro-białe pasy:yes::rolleyes:

W dzień dadzą Ci wystarczająco dużo światła, a w nocy szczelnie ukryją wnętrza :D

Paula i Aga witajcie u mnie :) dziękuję za ciepłe słowa o mieszkanku :)

dziewczyny jeśli chodzi o dekoracje okien .... no co tu dużo mówić : w czarnej dupie jestem i nie wiem nadal ....

Od początku ....najbardziej podobają mi się shutersy ale już pisałam w grę nie wchodzą, bo zbyt dużo światła zabierają :( Następnie myślę o drewnianych żaluzjach ale boję się tego kłopotu ze sprzątaniem. Błagam niech wypowie się ten kto ma takie drewniane białe czy naprawdę jest tak źle czy to tak samo jak ludzie mówią o białych szafkach kuchennych....a wcale tak źle nie jest ?????

Do tych białych żaluzji dodałabym zasłony w biało szare pasy , ale też nie wiem czy to nie za duzo tego dobrego

?? i czy do każdego okna ??

Kolejna opcja -rolety rzymskie albo białe przepuszczające światło albo w pasy pionowe- biało szare . Znalazłam materiał 189zł za m. Wyliczyli mi, że na to jedno okno kuchenne to wyjdzie z uszyciem tysiac złotych . To dużo czy mało ??? czy normalna cena ???

i własnie pytanie to samo co u Ferminy jak zrobię rolety rzymskie w tych oknach na dole to co z oknem balkonowym ?? zasłony wtedy ??? Masakra jakaś to dla mnie ... i te ceny zasłon , szok !!!

Kobitki, oświecić mnie proszę - przy założeniu, że wieszamy u Daguni same rolety to co z oknem balkonowym (drzwiami znaczy się). Wiesza sie taka długą roletę czy co? :)

Fermina, na okna tarasowe też się wiesza, ale rzeczywiście nie można mocować jej wtedy do sufitu, bo uniemożliwi to swobodne wyjście na balkon/taras;) W takim przypadku roleta powinna być zamocowana do ramy okna.

I tak dzięki Twojemu pytaniu, pomyślałam sobie, że najlepsze wizualne rozwiązanie, to rolety rzymskie ww wszystkich oknach, oprócz balkonowego. W balkonowym zasłona, ale z tego samego materiału. Mniej więcej tak to wygląda.

Nie wiem czy mogę wklejać zdjęcia- jakby co, to usunę Dagunia, tylko powiedz;)

http://www.ardeko.pl/IMGallery/obrazy/132941DSC_1646.jpg

Kolejna opcja -rolety rzymskie albo białe przepuszczające światło albo w pasy pionowe- biało szare . Znalazłam materiał 189zł za m. Wyliczyli mi, że na to jedno okno kuchenne to wyjdzie z uszyciem tysiac złotych . To dużo czy mało ??? czy normalna cena ???

Dagunia, 1tys złotych za jedno okno to niemało, niestety. Cena zależy głównie od materiału, a ten, który podałaś tani nie jest:no: