Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi - Moje szare klimaty :)

Recommended Posts

Dagunia,

a ja chyba bym poszła w białe rolety rzymskie i szare lniane zasłony. Lub białe na zmianę. W IKEA jest piękny szary len za 26 zł/m:) Zręczna krawcowa uszyje Ci z niego naprawdę piękne zasłony:)

W Dekorii chyba bałabym się szyć, choć materiały mają fajne.

• Odpowiedzi 672
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dagunia

moim skromnym zdaniem, białe rolety, bez żadnych pasów ;)

moja znajoma robiła u siebie rolety i też szukała - gdzie i za ludzkie pieniądze je uszyć.... i najtaniej było w Castoramie (we Wrocławiu)... co było dla mnie szokiem...

ale wybrała tam materiał.... i tam jej uszyli :)

może warto sprawdzić :)

edit:

zapytam ile płaciła ;)

Dagunia,

Dekoria ma w ofercie fajna tkanine w bialo-szare pasy, kolekcja Living:

http://www.dekoria.pl/offer/fabrics_collection/63/Living

Ceny rolet i zaslon wg mnie przystepne (np roleta o szer. 180 cm z tej tkaniny kosztuje ok 270 zl).

pozdr

ania

super ten materiał. i jaka cena:o koniecznie daguś zqamów próbkę:yes:

AniutaJ o jejku dziękuję, super ten materiał :) :) Naprawdę takiego szukałam . Te, który znalazłam wygląda identycznie , tylko ta cena ......wrrrr

DZIĘKI jeszcze raz :wave: ANIUTAJ:hug:

Magda jutro napewno zamówię :)

jak Uda mi się kupić w tej cenie materiał to może i będe mogła sobie zamówić też jakieś inne zasłony :) Yupiii

Kurcze bo mega uparłam się na te pasy :)

Mada ale twoja opcja też mi się podoba i chyba w weekend zajrzę w takim razie do Ikei

dobra odpowiadam na wcześniejsze pytania:)

Najpierw szara farba bo mnie mnie Famelia zabije :)

Famelio , ty nawet nie wiesz kobieto co ja musiałam zrobic , żeby Ci odpwiedzieć na to pytanie o farbiy . Nie pamietałam niestety co to była dokładnie za farba... a my już wyniesliśmy pudła do piwnicy, więc w niedziele przekopałam całą swoją piwnicę. Oczywiście wiadra z farbą leżały na końcu .... ale dzięki Tobie zrobilismy troszkę porzadków :)

I tak szczerze mówiąc nie wiem czy Ci te moje kody jakoś pomogą . U mnie szare kolory były dwa. Jaśniejszy na przedpokoju, sciana przy cegle i oknie balkonowym natomiast ciemniejszy kolor to ściana z kominkiem , schody i kuchnia

Malowane Duluxem Diamond . Jasny kolor to kod S1010-R50B a ciemniejszy kolor to S1002- R50B hmmm nie wiem czy Ci te kody coś pomogły ?? Mam nadzieje ...:)

aha i ktoś pytał mnie jeszcze o cegłę . Dziewczyny kupowałam ją na allegro . To są płytki z przedwojennej ceły niemieckiej. Staram się znaleźć nick tego kolesia ale nigdzie nie mam , choć może w przelewie zobaczę jakies dane.

Schody były robione tanim kosztem .Paweł- główny wykonawca remontu miał rewelacyjne pomysły i to tylko dzieki niemu mam zabudowane schody i mój kominek :)

Shody robione były z płyty sklejki , a drzwi od obórki z lisewek , też takiej najzwyklejszej sklejki . Zamykane są na magnes

Dagunia,pozwolę sobie wkleić na Twoim wątku zdjęcia z byłego już domu mojej koleżanki,która miała shutersy w oknach,a dodam,że okna te nie były usytuowane na południe,więc słońce tylko chwilę przez nie przebijało.Miało to swój klimat,a do tego było bardzo praktyczne.Może jeszcze rozważysz ten rodzaj dekoracji okna?

6682751c06c6daa3ba2b3bd18d4881f2.jpg

df8edab214a5e2b8dc7368a0fa36cc32.jpg

Dodam jeszcze,że shutersy otwierały się harmonijkowo i w ciągu dnia bardzo dużo dziennego światła docierało do pokoju,więc nie ma co się obawiać,że ciemnica będzie ;)

Edytowane przez Paula_71

no właśnie, też jestem ciekawa jak te te drewniane wyglądają i się sprawują...

Fermina przywołuję Cię do porządku i zakładaj swój wątek... Raz , dwa , trzy .... Coś czuje, że U Ciebie to się też będzie działo i nowe inspiracje, więc dawaj, dawaj !!

Dagunia

Wątek moze za jakiś czas :) Choć gdzie mi do Waszych wnętrz :) Pewnie założe jak pomocy potrzebowac będę a dylematy narastają.....:)

Tu już o drewnianych żaluzjach było - niewiele mi to wniosło ale sama zobacz

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?156786-DREWNIANE-ŻALUZJE-EXTRA..ALE-TYLKO-NA-ZDJĘCIU-(-)