Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi - Moje szare klimaty :)

Recommended Posts

Daguniu, mała "Kluseczka" jest śliczna i bardzo zadowolona z życia.

A ja cały czas zastanawiam się jak Wy podróżujecie z takimi dziećmi. Kici w Chinach, Ty w Stanach. Ja jak miałam wyjechać nad morze to mdłości z nerwów dostawałam. Chyba już jestem za stara na dzieci!!!

• Odpowiedzi 672
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dagunia, super, że jesteś :)

I w końcu widzimy Tymona - a masz się kim chwalić, oj masz :yes: Śliczny chłopiec :)

Mąż opowiadał mi wielokrotnie, że widział KA za (ok.) 200 dolarów, ale nie wierzyłam (myślałam, że może coś pomylił, widział podrabiany albo bez całego wyposażenia) - bo w to faktycznie trudno uwierzyć :o Teraz oczywiście żałuję, że nie kazałam mu przywieźć razem z iRobotem :bash:

Mam tylko małe pytanko - rozmawiałam z polskimi przedstawicielami i oni się upierają, że amerykańskie sprzęty nie działają u nas ze względu na różnicę napięć - mąż się z tego śmieje, a ja jestem ciekawa, czy jest w tym choć trochę prawdy, czy po prostu robią nas równo w konia, zwożą taki sam sprzęt i sprzedają po wielokrotnie wyższej cenie, strasząc, że sami przywieźć nie możemy?

Wyprawy oczywiście zazdroszczę :)

Heheh :) Aneczka ale mnie rozbawiłaś tym postem :) sa stara nie jesteś... na pewno !!! to chyba kwestia temperamentu , charakterów i stylów życia :)

Ja z moim jak miał 3 tygodnie byłam nad naszym polskim morzem , jak miał 7 tygodniu byłam w górach , jak kończył 8 tygodni wniosłam go na Snieżkę !!

a samolot do USA to już całkiem bezproblemowo ... lecieliśmy z przesiadką w Pazyżu , tam spędziliśmy noc . i nastepnego dnia dopiero do NY . Raz tylko zapłakał jak wysiadalismy z samolotu . W drodze powrotnej też przesiadka w Amstredamie i w drodze powrotnej to spał jak zabity, obudził sie dwukrotnie dopiero po wylądowaniu na płycie lotniska :) , a na starcie jednym i drugim dałam mu butelke i zasnął zaraz :) ludzie obok nas w samolocie mówili pózniej, że obawiali sie tego lotu ze względu na dziecko , że bedzie płakać i oni nie bedą mogli odpocząć, filmów obejrzeć czy spać , natomiast po wylądowaniu gratulowali grzecznego dzieciaka ... jedynie dla nas to trochę ciężkie było , bo Tymon leżał nam na kolanach przez 8 h więc nawet do toalety nie chodzilismy zeby go nie obudzić ....ale przeżyliśmy jakoś :)

Chyba kwestia nastawienia do życia, no i charakteru dziecka. W 3 tygodniu cieszyliśmy się, że dziecko jest z nami w domu po perypetiach szpitalnych, a ja płakałam, że nic kompletnie nie mogę zrobić w domu. W jakimś 8tygodniu walczyliśmy ze straszną alergią na białko mleka.

Zazdroszczę tego temperamentu ;)

P.S. Stara niewątpliwie się robię...

Witaj Ilona Agata :) też sie ciesze , że wróciałm do forum

co do sprzętów amerykańskich, to jest tak samo jak z naszym europejskim , czyli tak, że teraz sprzety produkuje sie tak, żeby mogły działam miedzy 100 a 240v czyli bedą działać zarówno w usa jak i u nas w Europie , w Polsce . Wystarczy tylko dokupić przejsciówkę do wtyczki , bo sie różnią za 2 do 9 zł ( zalezy gdzie sie kupi ) i thats it!! No i wszytsko będzie hulać jak należy !! Nam wszytskie nasze polskie sprzety , tel , ładowark,i aparaty działały w uUSA i na odwrót też !nie ma najmniejszego problemu ...wiecjesli masz taką możliwość to sprowadz sobie kitchen aida z usa,do tego wszytskie dodatki do niego np maszynka do mieenia mięsa jest też 3 krotnie niższa tam !

Chyba kwestia nastawienia do życia, no i charakteru dziecka. W 3 tygodniu cieszyliśmy się, że dziecko jest z nami w domu po perypetiach szpitalnych, a ja płakałam, że nic kompletnie nie mogę zrobić w domu. W jakimś 8tygodniu walczyliśmy ze straszną alergią na białko mleka.

Zazdroszczę tego temperamentu ;)

P.S. Stara niewątpliwie się robię...

no dokładnie ... wszystko zalezy od dziecka i ono jest najważniejsze . To tak samo jak z ciążą ...każda jest inna jedne kobiety..biegają , skaczą, chodzą na areobiki itd a inne np ]Ja[/b]) leżą łózku i dmuchaja na zimne ,żeby sie tylko nic nie wydarzyło !!!wiec ja sobie odbiłam te 9 miesiecy stresu i lezenia w szpitalach w trakcie ciąży ...y

Edytowane przez dagunia

no to fakt , była chwila grozy w szpitalu o zdrowie naszego bobasa ale tylko chwila, tak zdrowy jak ryba ...tfu, tfu żeby nie zapeszyć ...

ale musze ci powiedzieć, że też miał takie chwile,że darł się i płakał tak mocno, że ja razem z nim ...a wszystko przez tą nagonkę na karmienie piersią !!Karmiłam go oczywiście cycem , W 2 miesiącu zaczał płakać, z meżem zwalilismy winę na kolki i go uspakajaliśmy i suszarką i iinymi metodami... bo przecież sprawdzałam laktoatorem mleko jest !! myślałam że to kryzys laktacyjny i wszyscy mówili ( lekarz , położna ) broń boże nie dawaj mu mieszanki mlecznej tylko częściej podstawiaj do cyca ...... a tu mijał jeden tydzień ,drugi ... dzwoniłam do naszego lekarza i położnej i oni oboje ze to napewno nie przez mleko że jak mam mleko to napewno jest ok . po za tym Tymon to duże,dobrze wyglądające dziecko , mijał trzeci tydzień i czwarty i zero poprawy.!!y On ciągle płakał Wybrałam sie do innego lekarzai okazało sie, że dziecko przez miesiąć nic nie przybrało na wadze i że był juz lekko odwodniały i mega głodny ... tak oto prawie zagłodziłam małego Tymona .! przez 3 dni podawania mleka sztucznego na szczescie nadrobił wszytsko i ok !

Ja juz w tematach dzieciowych nie zagaduję tylko cierpliwie czekam na zdjęcia zdobyczy i domowe :)

aneczka musze cię na priv podpytac kilka rzeczy ale to pózniej sie odezwe ! :) temat dzieciowy jest i bedzie u mnie aktualny chyba już zawsze ....chciałam napisać ze do 18 roku życia Tymona ale pozniej przecież tez nie przestanie być moim dzieciorem małym ! i teraz juz wiem że bedę paskudną teściowa i mam nadzieje że mój syn bedzie mieszkał ze mną do 30 !! :) heheh

:) No i wreszcie ktos , kto nie wykasowuje fotek, zanim ja je zobaczę:) Cudny synus..

Moze i w tym jest jakas reguła- ja do 35 tc harowalam i robiłam 24 h dyzury;/ a po porodzie mialam ogromny problem z karmieniem, maly nie spał całymi dniami , a od 6 tygodnia przeszlam na karmienie z butli moim mlekiem, wiec wisialam tylko na laktatorze- 8 razy dziennie po 30 min.. No i do tej pory odciagam- maly ma 6 mies(na szczescie juz rzadziej). Ciezko tak z laktatorem w góry isc:( Ale mam zdrowe dziecko. a to jest najwazniejsze...

Daguniu. ja ostatnio bardzo watki myle, ale to ty masz cegiełke w salonie plus listwy białe przypodłogowe? Jesli tak to jak je kładliscie zeby nie odstawały???Klajstrowaliscie czyms szpare miedzy liswa a cegielka??

Witaj:-)nie pomyliłaś wątków, tak ja mam cegiełki i listwy....ale nie wiem jak u mnie z tymi listwami znaczy nie wiem czy coś mam pomiędzy lisywa a cegłą .sprawdze to jutro ....ale wydaje się ze nic ...hmmm więc listwy może odstają a ja tego nigdy nie zauważyłam i nie przezgadzały mi ..... najlepiej jak zrobię z bliska zdjęcie i ci jutro je pokaże

Daguniu ale super, że się odezwałaś :) Synuś już taki duży i śliczny - serdeczne gratulacje :yes:

Bardzo fajnie, że z takim maluszkiem mogłaś być taka aktywna :) No i ogromnie Ci zazdroszczę tej wyprawy do Stanów!

Koniecznie pokaż nam zdjęcia zakupów i co tam się u Ciebie w domku zmieniło :)

I więcej zdjęć Tymka prosimy :D