Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Martu z tymi swieczkami to juz tak jest. Mąż mój tak samo mówi i dodaje, że jak tak wszytskie zaczne zapalać to niezdązymy zarabiać nawet na wymianę tych spalanych świeczek ...i widzę, że sie krzywi za każdym razem jak ja nowe kupuje i "sypie" zawsze tekstem ".... a czy to teraz musi byc nasz najważniejszy zakup , mamy inne wydatki, ważniejszea jest teraz chyba sypaialnia niz te twoje lampiony i swieczki...." i tak ciagle .

Ja juz sie nauczyłam, że trzeba kupic to co sie chce bezwzględu na to co mąż gada , tym bardziej jak cos jest unikatowe, bo pozniej sie tego żałuje .... oj żałuje ... a mąż w domu póżniej mówi " trzeba było kupic i nie patrzec na mnie... , wiesz że ja najpierw sobie pogadam a póżniej i tak mi wszytsko jedno.." No i żyj tu z takim .....

• Odpowiedzi 672
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ach, faceci... Mój też marudzi, że kupuję bzdury (firany, ręczniki, pościel!), ale przecież właśnie od tego zależy klimat domu...

Co do lamp Massive, czytałam w innym wątku, że firma ma jakieś problemy (podział, reorganizacja?), możesz sama zerknąć - 4 ostatnie posty na tej stronie:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169495-100-pyta%C5%84-o-lampy-.../page16

Witaj Kacha :)

taaaaa ostatnio też tak pomyślałam, że ten mój tytuł wątku to zupełnie nie to ! Powinnam go nazwać " Jak kombinować, żeby wykombinować" albo 'Wykańczamy czyli przerabiamy nasze M" albo coś w ten deseń ...No i co do tych przeróbek, to np ostatnio drzwi zewnętrzne oczywiście wewnatrz też przerabialiśmy ( malowane na biało ) i tym razem nie dlatego że kasy brak na nowe tylko, że nie możemy wymienić. To część wspólna lokatorów i musi pasować do ogólnego looku.. rozśmiesza mnie to troche, bo co by było gdyby no nie wiem, np spaliły sie?? albo pies dziurę wygryzł ? Kupili by mi nowe czy co ? heheh. No na spotakaniu naszej wspólnoty zadam inteligentne pytanie ?

Witaj dagunia :D

Pięknie się u Ciebie robi! Schody super, kominek też. Fajnie, że nie pomalowałaś tych cegieł na biało- takie dodają charakteru.

A co do wspólnoty mieszkaniowej, to hmmm przemilczę.... Zapytaj, zapytaj o te drzwi- ciekawe co Ci odpowiedzą :lol2:

dawno mnie nie było, bo dużo się działo ... nadal trwa remont, nadal pracuje w dwóch pracach czyli dwa etaty - choć hmm w sumie jedna praca to prawie sama przyjemność :) hehe

Mieszkanie coraz bardziej domowe się robi . Przyjechały już meble kuchenne, położona podłoga, a nawet za chwile będzie wisiał już telewizor remont pełna parą :)

wieczorem postaram pokazać się kilka fotek

Dagunia witam sie i ja i musze powiedziec ze slicznie sie zaczyna;-))))

Przyznam ze narazie tylko przejzałam Twoj wątek, potem doczytam;-) ale mam pytanko co to za kolor szarej farby w korytazu?

no i pochwal sie kuchnią!!!

Edytowane przez psosin

choć powinnam pracować hehehe wrzucam !.

hmmm choć szczerze się przyznam, trochę się boję reakcji, bo tyle się naoglądałam pięknych kuchni u was wszystkich, że ta moja to przy nich ... powiedziałabym zwyczajna ... ale moja i mi sie podoba! to najważniejsze :) . Brakuje oczywiście dużżżzzo rzeczy, nie ma jeszcze szkła nad blatem, hokerów, dodatków itp no ale ...

[img]http://img96.imageshack.us/img96/5989/sam0397w.jpg By [/url] at 2011-02-16[/img]

i jeszcze jedno foto tylko, że z dodatkiem:) W oddali wystająca noga a raczej wystająca brudna skarpetka męża, który poległ zaraz po umyciu aż jednego okna heheh[img]http://img407.imageshack.us/img407/1374/sam0405f.jpg By at 2011-02-16[/img]

btw - jak mi przywieźli kuchnię to pierwsze co zrobiłam, to oczywiście nie zaglądałam po szafkach nie nie ! tylko ułożyłam moje winka na półeczkach - czasem sobie myślę więc, że ze mną coś jednak nie tak!

na ta chwilę tylko to ale jak wrócę do chałupki to dorzucę inne :)

Edytowane przez dagunia

Bardzo fajnie wyszła Wam ta kuchnia http://emoty.blox.pl/resource/upup.gif

Pomysł z tapetą, która będzie przykryta szkłem- pierwszorzędny. Kuchnia już ma swój klimacik, a jak przyjdą dodatki, to będzie aż za pięknie!

Winka- wiadomo- najważniejsza rzecz w domku :lol2:http://emoty.blox.pl/resource/223.gif

Kolejna kuchnia, która umacnia moje przekonanie, że biała kuchnia to najładniejsza kuchnia :yes: A co jest na ścianie nad blatem? Jakaś ciekawa tapeta, zdaje się?

Winka- wiadomo- najważniejsza rzecz w domku :lol2:http://emoty.blox.pl/resource/223.gif

Przyłączam się do toastu agawi - ja właśnie polałam sobie winka aby się wspomóc przy polerowaniu podłogi...:oops::oops::lol:

Mam jednak zastrzeżenie do projektu kuchni- umieściłaś płytę obok ścianki. Nie jest to wygodne, a już na pewno nie postawisz tam patelni z rączką :(

Ale widocznie nie miałaś innego wyjścia...

dziękuje za pierwsze pochlebne komentarze :) Agawi zawsze na posterunku :lol2::) dzięki:D

Oczywiście krytyki się nie boję, bo wtedy nie widziałabym sensu upubliczniania zdjęć mojego "M" , ale jakoś tak na początek potrzebowałam, żeby ktoś powiedział, że jest w miarę ok :) więc dziękuję także Tobie Justynka

Mam jednak zastrzeżenie do projektu kuchni- umieściłaś płytę obok ścianki. Nie jest to wygodne, a już na pewno nie postawisz tam patelni z rączką :(

Ale widocznie nie miałaś innego wyjścia...

no dokładnie innego wyjścia nie miałam :( za mała ściana a musiała się tam zmieścić i zlew i płyta wiec została mi tylko przestrzeń z boku na wyrzucanie spalonej patelni... ale dam radę :)

Przyłączam się do toastu agawi - ja właśnie polałam sobie winka aby się wspomóc przy polerowaniu podłogi...:oops::oops::lol:

tez bym się napiła ale w pracy ... no ale wirtualnie z wami - "Na zdrowie" za Was wszystkie i za Nasze chatki, żeby coraz fajniejsze były a i jeszcze się napije za tych co czasem zabraniają kupować kolejnych ręczników i wazonów i latarni ( czyt. mąż , narzeczony lub inny taki) Oby już nie zabraniali...